POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
9 Ağustos 2024 Cuma - 08:53

Mahsül tarlada kaldı... Doğal Yaşam Parkı'nda ziyafet!

İzmir’in Tire ilçesinde 25 yıldır çiftçilik yapan ve aylarca emek verdiği mahsulü bu yıl tarlada kalan Hasan Erdem, 3 ton karpuzu Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanlara bağışladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanan ürünler buzdolabında soğutulduktan sonra hayvanlara verildi. Yazın en güzel meyvelerinden olan ve hayvanlar tarafından çok sevilen karpuz, park sakinlerinin 10 günlük ihtiyacını karşılayacak.

Mahsül tarlada kaldı... Doğal Yaşam Parkı nda ziyafet!

İzmir’in Tire ilçesinde, 25 yıldır çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası Hasan Erdem’in, büyük bir umutla ektiği karpuzları, tarlada kaldı. 20 dönümlük arazide ekilen 3 tona yakın karpuza alıcının çok düşük fiyat teklif etmesi üzerine Erdem, yetiştirdiği karpuzları İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na bağışladı. Doğal Yaşam Parkı sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi imkanları ile toplanarak getirilen ve kendileri için soğutularak ikram edilen karpuzları büyük bir iştahla tüketti.


 
“Hayvanlar yesin istedim”
Ürünün aracısız olarak üreticiden alınıp, tüketiciye ulaştırılmasının maliyetleri düşüreceğini ifade eden Hasan Erdem, “Bütün emeğimiz aracılara, komisyonculara gidiyor. Ne çiftçi kazanıyor ne halk kazanıyor. Halk pahalı yiyor, çiftçi bedava veriyor. Buna bir el atılsın, bir çözüm üretilsin. Böyle giderse çiftçilik diye bir şey Türkiye'de kalmaz. Böyle olmaz. Bunun bir an evvel düzelmesi lazım. Hadi bu seneyi atlattık. Seneye de böyle olursa ne olacak? Bütün çiftçi batar, hiç kimse bir şey ekmez” diye konuştu. Mahsulün tarlada kalmasının son derece üzücü olduğunu belirten Erdem, şunları söyledi: “Ben karpuz tarlada kalsın istemedim. Madem istediğim fiyata satamadım o halde hayvanlar yesin daha iyi. Bunun için de Doğal Yaşam Parkı’na bağışladım. Helali hoş olsun.”
 
Her biri için özel menü hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez de aldıkları mahsulü, soğuk hava deposunda muhafaza ederek park sakinlerinin beslenmesinde kullandıklarını belirtti. Eğrilmez, “Mutfağımızda hayvanların ihtiyaç duyduğu her türlü gıdayı hazırlıyoruz. Zaman zaman vatandaşlar da buraya gıda bağışında bulunabiliyor. Bir çifti ürünlerinin tarlada kalmasını istemedi ve bizimle iletişime geçti. Biz de karpuzları toplayarak mutfağımıza getirdik. Filler, ayılar, su aygırları ve diğer başka hayvanlarımızı bu karpuzlarla besliyoruz. Bu mahsul 10 günlük karpuz ihtiyacımızı karşılayacak” dedi.


 
Yaz mevsiminin en sevilen meyvesini iştahla tükettiler
Park sakinlerinin her birinin kuru ottan çereze, yaş sebze ve meyveden şarküteri ürünlerine, kırmızı ve beyaz ete kadar türlerine uygun şekilde beslendiğini ifade eden Eğrilmez, “Doğal Yaşam Parkı’nda günlük 100 kilogram meyve, sebze ve ot tüketen bir hayvanın yanı sıra 40 gram tüketen hayvan da var. Bunların her birinin nasıl besleneceğini, diyetlerinin nasıl olması gerektiğini veteriner hekimlerimiz ve gıda mühendislerimiz belirliyor. Buna göre bir program hazırlanıyor. Gıda bağışı yapmak isteyen yurttaşlarımız olursa araç göndererek bu ürünleri alabilir ve mutfağımıza getirebiliriz” diye konuştu.

 
İnciraltı’nı yapılaşmaya açan karar!
 
İzmir'den yola çıkmıştı: Katliam gibi kaza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da 'rant' tartışması... Balkan'dan 'cımbızlama' çıkışı!
Urla Belediye Meclisi Ağustos Ayı ikinci oturumunda, Urla Belediye Başkanı ...
Menderes Belediyesi İmar Müdürü vurulmuştu: Belediyeden açıklama geldi!
İzmir'de Menderes Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sarper Dikmen, ...
Gaziemir'de tasarruf dönemi!
Gaziemir Belediyesi, araçlarının tamirlerini ve ağır bakımlarını Makine ...
 
Karabağlar Belediyesi yaşatmayı seçti
Karabağlar Belediyesi, ilçede yaşayan can dostları için yapılacak çalışmalarla ...
Başkan Duman'dan taksici esnafına ziyaret
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, ilçe esnafıyla buluşmalarına devam ...
Bornova Filenin Sultanları için buluşacak
Bornova Belediyesi, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyatları’nda ...
 
Karşıyaka can dostlara sahip çıkıyor
Karşıyaka Belediyesi; sokak hayvanlarının ‘uyutulmasının’ önünü açan ve ...
İzmir'in ilçesinde can dostlar için Doğal Yaşam Alanı!
Torbalı Belediyesi can dostlar için seferber olmaya devam ediyor. Her ...
Bornova tek yürek oldu, Salih Amca'nın imdadına koştu!
Sağlık sorunları nedeniyle ürününü toplayamayan 85 yaşındaki Salih Ertuğrul'un ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri