POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
8 Ekim 2023 Pazar - 08:33

Mecliste gündem İZSU'ya kredi, İZBETON için sermaye artışı, ESHOT'a ek ödenek!

Büyükşehir Meclisi ekim ayı ilk oturumu gündeminde kurum iştirakleri hakkında önemli kararlar da yer aldı. İZSU'nun İller Bankası'ndan 350 milyon liralık kredi kullanmasına ilişkin olarak Başkan Soyer'e yetki verilmesi konusu gündeme girerken, İZBETON için sermaye artışı ve ESHOT'a verilecek ek ödenek de maddeler arasında yer aldı. 

Mecliste gündem İZSU ya kredi, İZBETON için sermaye artışı, ESHOT a ek ödenek!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi'nde pazartesi günü yapılacak ekim ayı ilk oturumu gündeminde kurum iştirakleri hakkında önemli kararlar da yer aldı. 

Buna göre İZSU'nun İller Bankası'ndan 350 milyon liralık kredi kullanmasına ilişkin olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yetki verilmesi konusu gündeme girerken, İZBETON için sermaye artışı ve ESHOT'a verilecek ek ödenek de maddeler arasında yer aldı. 

İlgili önergelerde şu ifadelere yer verildi: 

350 MİLYONLUK KREDİ YETKİSİ TALEBİ 
- Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam 350.000.000,00 TL (faiz hariç) tutarına kadar gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai. Bşk. E.1573464)

İZBETON İÇİN SERMAYE ARTIŞI
- İZBETON A.Ş’nin 05/09/2023 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında şirket sermayesinin 986.550.000,00-TL’den 200.000.000,00-TL artırılarak; 1.186.550.000,00-TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda Belediyemizin, İZBETON A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%98,792'sine tekabül eden) 197.584.000,00-TL’lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi. (Destek Hizmetleri Dai.Bşk.E.1526686)

ESHOT'A 2 EK ÖDENEK 
- ESHOT Genel Müdürlüğünce yapılan personel hizmeti alımı sözleşmeleri kapsamında 2023 Yılı Hakediş Ödemeleri için ayrılan bütçe ödenekleri, bu kapsamda çalıştırılan şirket personelinin tabi olduğu toplu iş sözleşmeleriyle elde ettikleri kazanımlar ve öngörülemeyen oranlarda gerçekleşen enflasyon nedeniyle yetersiz kalmış olup; İdaremizin görev ve hizmetlerinin kesintisiz olarak yerine getirilebilmesi için, diğer hizmet alımları tertibine ek ödenek verilmesi ihtiyacı doğduğundan Önerge ekinde yer alan tabloda karşılık olarak gösterilen gelir kaynağı toplamı 476.000.000,00-TL tutarında ek ödenek verilmesi hususunun görüşülmesi. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.162143/E.1570700)

- ESHOT Genel Müdürlüğünce yapılan Personel Hizmeti Alımı Sözleşmeleri kapsamında 2023 Yılı Hakediş Ödemeleri için ayrılan bütçe ödenekleri, bu kapsamda çalıştırılan şirket personelinin tabi olduğu toplu iş sözleşmeleriyle elde ettikleri kazanımlar ve öngörülemeyen oranlarda gerçekleşen enflasyon nedeniyle yetersiz kalmış olup; Önerge ekinde yer alan tabloda karşılık olarak gösterilen bütçe tertiplerinden toplam 243.000.000,00-TL tutarın Diğer Hizmet Alımları Bütçe Tertibine aktarma yapılması hususunun görüşülmesi. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.162149/E.1570712)

 
Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem
 
İzmir'e 20 milyon euroluk 'afet kredisi' meclis gündeminde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'dan asfalt harekatı tam gaz!
Karabağlar'da, Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ...
Soyer'den deprem bölgesinde konteyner kent mesaisi ve 'yanınızdayız' mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adıyaman'da İzmir Büyükşehir ...
İZSU'dan yer altında kokuya karşı hummalı çalışma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde koku ...
 
'En Güzel Balkon Bahçe' için başvuru zamanı
Karşıyaka Belediyesi tarafından 21’inci kez düzenlenecek ‘En Güzel Balkon ...
Gençler Kariyer Fuarı’na akın etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği 170 firmanın katıldığı ...
Büyükşehir'den yatırım: Agora Ören Yeri çekim merkezi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Antik Smyrna (İzmir) Agorası’ındaki 700 metrelik ...
 
İşsizliğe Bornova çözümü: İstihdam Fuarı 12 Ekim'de kapılarını açıyor!
Bornova Belediyesi iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için Türkiye’nin ...
Gümrükçü'den Çiğli Meclisi'nde Köyiçi eylemi tepkisi!
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı 2. Birleşimi Başkan ...
Karabağlar'da 2024 bütçesi kabul edildi
Karabağlar Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi 2 milyar 500 milyon lira olarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri