POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı
İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı
98. Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu
98. Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu
88 bin 455 kişinin sigortası iptal edildi
88 bin 455 kişinin sigortası iptal edildi
28 Haziran 2024 Cuma - 13:52

Mehmet Şef'in acı hikayesi: İlk kez anlattı

2024 MasterChef Türkiye'de jüri olarak yer alan Şef Mehmet Yalçınkaya yarışmanın son bölümünde, sol elinin hikayesi ilk kez paylaştı.

Mehmet Şef in acı hikayesi: İlk kez anlattı

MasterChef'te şef koltuğunda oturan Mehmet Yalçınkaya sol elini sürekli cebinde tutmasıyla dikkat çekiyor. Dünya çapında başarılarını kanıtlayan Mehmet Yalçınkaya, 2024 MasterChef Türkiye'nin dün gece ekranlara gelen bölümünde 5 yaşındayken 3 parmağını kaybettiğini açıkladı.

Elemelere katılan yarışmacı, 3 yaşında traktör pervanesine parmaklarını kaptırdığını söyledi. Bunun üzerine Mehmet Şef benzer hikayeleri olduğunu ifade ederek "Ben bu konuya hiç değinmedim, ilk kez açıklıyorum" sözleriyle başından geçenleri anlattı. Masterchef'in ünlü ismi acı olayı şu sözlerle paylaştı;

"Ben de 5 yaşında yaşadım. Benzer hikayelerimiz aslında. Ben de iki arkadaşımla oynarken 3 tane parmağımı kaybettim. Seni anlıyorum. Kolay olmuyor. İş görüşmesine gittiğinizde saklarsınız, çünkü sizi işe almayacaklar gibi gelir. Çok yakın akrabalarımızdan biri benim evlenemeyeceğimi, bana kız vermeyeceğini düşünüyordu. İş yerlerine gittiğimde de bu korkuyla gidiyordum, almayabilirler mi düşünüyordum. Ama çoğu iş yerine de alındım, kariyer yaptım ve gördüğün gibi MasterChef

"ASKERLİK ŞUBESİNDE ELİMİ SAKLADIM"

Yaşananların kolay olmadığını vurgulayarak Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü;

"Askerlik şubesine gittim, elimi sakladım. Beni askere alsınlar diye. Daha sonra şehrin içine gittim, pastanenin içinde askerleri gördüm. Askerlere dedim ki ben askere gitmek için elimi sakladım. Onlar da dediler ki git hemen askerlik şubesine doğruyu söyledi. Yoksa askere gidersen daha büyük tepkiyle karşılaşırsın, neden sakladın diye... Burada eti her zaman Somer ve Danilo keser, zorlanmamam için. Bugüne kadar hiç bahsetmedim bundan. Etkilendiğim bir şey söyleyeyim; benim 2 çocuğumun dövmeleri benim elim. 'Acaba etkilenir miyim' diye 1 sene sonra gösterdiler

"İNSANLAR KIYMA MAKİNESİ SANIYOR"

Bu bir lanet değil, bu bir kaza. Dolayısı ile ben de kapının önünde oynarken geçirdiğim bir kaza. Çoğu insan buna kıyma makinesi diyor. Yada başka şeyler diyor. Hayatta yaşadığımız kazalar bizi tutunmaya sevk ediyor. Kolu ayağı, vücudunun yarısı olmayanlar var, ağzıyla resim yapanlar var"

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

'Fusion Mutfak' akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan isim olan Mehmet Yalçınkaya, dünya çapında başarılarını kanıtlamış bir isim. Masterchef'in Mehmet Şef'i 1974 yılında aşçılar diyarı Bolu'da dünyaya geldi. 2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005 yılında Amerika'nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde ve farklı kültürlerde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı.

2008'de Almanya'da dört yılda bir yapılan IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü olmayı başardı. 2012’de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. Almanya’da dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. 2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması ile En iyi Şef Ödülü’nün de sahibi oldu. Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi oldu.

 

 
Özkaral'dan Enes açıklaması: Sahaya formasız mı çıkalım?
 
İYİ Parti'de bir istifa daha: Kurucu isim bıraktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nesrin Ortaç: Oğlumun baba olmasını istemiyorum!
Son dönemde sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamalarda adından söz ...
Ayhan Sicimoğlu hakkında suç duyurusu
İşten çıkardığı çalışanına tokat attığı gerekçesiyle, televizyon programcısı, ...
Deniz Akkaya, kızıyla olan yazışmalarını ifşa etti
Kızıyla yaşadığı polemikle gündemden düşmeyen Deniz Akkaya, bu sefer de ...
 
Sandal, Arda Güler'i savundu: Hayırdır koçum sen?
Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, A Milli Takım Kampında teknik direktör Vincenzo ...
Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusu belli oldu!
Yılmaz Güney’in hayat hikâyesini beyaz perdeye taşıyacak sinema filminin ...
Sicimoğlu'nun tokat attığı çalışanından açıklama!
Sosyal medyada Ayhan Sicimoğlu ve personelinin yer aldığı bir video gündem ...
 
Ünlü isimin 10 yıllık evliliği tek celsede bitti
Güldür Güldür Show'da hayat verdiği İbrahim karakteri ile geniş bir hayran ...
Ünlü oyuncudan iddialara yanıt: Biz İzmirliyiz. İzmir'de photoshop olmaz; boyoz olur, kumru olur!
Oyuncu Rıza Kocaoğlu, photoshop iddialarına sosyal medya hesabından yayınladığı ...
Sosyal medya fenomeni Mika saldırıya uğradı!
Ünlü sosyal medya fenomeni Mika Can Raun saldırıya uğradığını açıkladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri