POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:36

Menemen Belediyesi’nde işten atılan işçiler direnişe geçti!

Menemen Belediyesi'nde işten atılan işçiler, belediye binasında direnişe başladı. İşçiler, direnişe destek çağrısı yaptı.

Menemen Belediyesi’nde işten atılan işçiler direnişe geçti!

Yerel seçimlerin ardından AK Partili Aydın Pehlivan'ın yönetemindeki Menemen Belediyesi’nde 400 işçi işten atıldı. 17. madde (İşin sona ermesi) gerekçesi ile çıkışları verilen Hizmet-İş ve Belediye-İş üyesi işçiler bugün belediye önünde direnişe başladı.

“BAYRAMI ZEHİR ETTİLER”

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre Direnişte söz alan Belediye-İş İzmir Çevre Belediyeler Şube Yöneticisi Erdal Kutlu, sonuna kadar direneceklerini söyledi. Bayram öncesi işten çıkarılan işçilerin bayramlarının zehir edildiğini söyleyen Kutlu, "İşten atılan hiçbir arkadaşımız bankamatik işçisi değil. Belediyenin kaynaklarının siyasi rant için kullanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Gazetemize konuşan Belediye İş Sendikası Çevre İlçeler Şube Başkanı Cumali Akay ve işçiler işten atmaların devam edeceği endişesini yaşadıklarını söyledi.

“İŞTE ATMALARA KARŞI HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 400’e yakın işçinin işten atıldığını belirten Belediye-İş Şube Başkanı Cumali Akay, şu ana kadar belediye yönetimi telefonlarını kapattığı için ulaşamadıklarını söyledi.

Menemen Belediyesi’nin sorumluluklarından kaçamayacağını dile getiren Akay, “Ama ne yazık ki Belediye Başkanı görev aldığı andan itibaren belediyeyi kaosa sürüklemeye devam ediyor. Pehlivan, yine bu dönemde birçok işçi arkadaşımıza mobbing uygulayarak 'toplam çözüm' adı altında diğer birimlere gönderdi. Seçim öncesi 1300 işçiyle hizmet verirken, seçime kısa bir süre kala binlerce işçiyi işe alarak sayıyı 5 binlere ulaştırdı. Belediye Başkanı, bugüne kadar 400 işçiyi işten attı, önümüzdeki günlerde işçi atmaya devam edeceğini bu sayının 1300’lere varacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“DÜN SUSTUK BUGÜN SUSMAYALIM”

Menemen Belediyesi, aşevinde gıda teknikeri olarak çalışan, 2019 yılında işe giren Şengül Kılıç, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın seçim öncesinde, “İşçi benim ailemdir. İşçiye karışmayacağım” dediğini hatırlattı. Seçim sonrası yaşanan işten atmaların kabul edilemeyeceğini söyleyen Kılıç, “Sonuç ne olursa olsun, işçilerin ekmeğiyle oynanmaması gerekiyordu. Menemen halkı parti ayrımı yapmadan işten atılan belediye işçilere sahip çıkmalıdır. Bütün işçi arkadaşlarıma, esnaflara seslenmek istiyorum. Sokaklarınızı temizleyen size hizmet veren işçilere sahip çıkın. Dün sustuk bugün susmayalım” diye konuştu.

“SEÇİM ÖNCESİ SÖZLERİNİ TUTMADI”

İşten hiçbir gerekçe gösterilmeden 375 işçinin işten çıkarıldığını söyleyen 4 yıldır Menemen Belediyesi’nde çalışan Mehmet Can ise, “Başkan Pehlivan, geçtiğimiz Ramazan ayının ilk gününde bugün işten atılan birçok işçiyi temizlik işlerine göndermişti. Bugün ise ne Meta-Su Şirket Yöneticileri ne de Başkan Pehlivan hiçbir açıklama yapmıyorlar. Seçim öncesi ‘işçimin yanındayım’, ‘İşçimin arkasındayım’ sözlerini seçim sonrası tutmadığını hep beraber gördük. Yüzlerce işçiyi bayram öncesi işten atılması büyük bir haksızlıktır. Her türlü maddi tazminat hakkımızın bir an önce verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“LOKMALARI BOĞAZIMIZA DİZDİLER”

Menemen Belediyesi’nde 5 yıldır zabıta olarak görev yapan Volkan Çetinkaya aynı zamanda Belediye-İş İzmir Çevre Belediyeler Şube yöneticiliği yapıyor. Bankamatik işçilerin işten çıkarılmadığını belirten Çetinkaya, “İşten çıkarılmalarının ardından görüşmek yapmak için hiçbir muhatap bulamıyoruz. İşten çıkarılmamızla ilgili olarak Kod-17’yi gösteriyorlar. İşçi arkadaşlarımızın hakkında yüz kızartıcı bir suçlama olmadığı gibi her birimiz saha da direk çalıştık. Çocuklarımıza yedirdiğimiz her bir lokma hakkımız olan lokmadır. Ama bugün lokmaları boğazımıza dizdiler” dedi.

 
Belediye başkanına cinsel tacizden hapis cezası!
 
Google'dan tepkilerin ardından 'Atatürk' değişikliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye başkanına cinsel tacizden hapis cezası!
Zonguldak'ın Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, belediye ...
Ve sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'te
Sokak hayvanlarına ilişkin tartışmalar devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz ...
Hrant Dink'in katili Samast tekrar hakim karşısında
Hrant Dink'in katili Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında açılan ...
 
Ülkü ocakları başkanını bacaklarından vurdular
Olay, Sapanca Ülkü Ocakları Başkanı Kabalak'ın içki uyarısı üzerine yaşandı. ...
Resmi Gazete'de yayımlandı… Menemen Serbest Bölgesi’ni o şirket işletecek
Resmi Gazete’de Menemen Serbest Bölgesi’ni MENSER şirketinin kurup, 30 ...
İzmir'de FETÖ baskını: 6 polis, 3 eski komiser yardımcısına gözaltı!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 6 polis ...
 
29 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 29 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Türkiye’yi sarsan cinayette yeni gelişme!
Üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı defalarca bıçaklayarak katleden ...
Adana'da suç örgütü çökertildi: 51 gözaltı
Adana merkezli iki ilde düzenlenen Kuyu-1 operasyonlarında organize suç ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri