Menemen Belediyesi tarafından, her türlü eşitsizliğin sona erdiği, engelli vatandaşlar için hayatın daha kolay olduğu bir yaşam alanı kurma hedefiyle hayata geçirilen Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi 8 Ekim tarihinde açılarak faaliyetlerine başlayacak. Göreve geldiği günden bu yana, hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan olan engelli bireyler ve sorunları ile ilgili çalıştaylar düzenleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, ayrımcılık, erişilebilirlik, eğitim, istihdam, sosyal yardımlar, sağlık, şiddet, istismar, katılım, farkındalık, yasal ve yönetsel yapılanma konularında çözümler üretmeye çalışıyor.
“Farklılıklar hayata renk katar”
Menemen Belediyesi’nin bu konu ile ilgili son çalışması, Menemen’de yaşayan engelli bireylerin eğitimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe. “Farklılıklar hayata renk katar” sloganını kullanan merkezin açılışı nedeniyle bir açıklama yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yaptıkları çalışmalarla, sundukları imkanlarla engelli vatandaşların sosyal hayatın dışına itilmesi ve kendi hayatlarını idame ettiremez duruma getirilmelerinin önüne geçeceklerini söyledi. Başkan Serdar Aksoy, “Engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, çalışma ve yaşam alanı şartlarını düzelterek daha rahat yaşamaları yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta hayata geçirdiğimiz Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe, Menemen halkını engelsiz bir şekilde buluşturmak için açılıyor” dedi.
Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’nin birçok bölümden oluşan bir kompleks olarak hizmet vereceğini söyleyen Başkan Aksoy, “Engelsiz Yaşam Merkezimiz hem engelli hem de engelsiz vatandaşlarımız için bir kaynaşma noktası olacak. İçinde çocuklarımızın eğitim alabilecekleri sanat ve spor merkezleri, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri parklar olacak. Merkezi kurduğumuz bina eski, tarihi bir okul ve açılacak merkez ile birlikte bu okulda yeniden çocuk sesleri yankılanacak. Kocaman bahçesinde engelli ve engelsiz çocuklarımız koşturup oynayacak, spor yapacak ve aralarındaki engelleri kaldıracaklar. Kompleksin bir parçası olacak olan Mor Mutfak’ta engellilerimizin anneleri başta olmak üzere bütün kadınlarımızın katıldığı bir mutfak atölyesi olacak. Burada kadınlarımızın yaptığı pastaları, çörekleri Engelsiz Çilek Kafe’de satacağız. Engelli vatandaşlarımızın çalışacağı ve kendi paralarını kazanacakları bu kafede Emiralem’in ünlü çileği ile yapılan pastaları, dondurmaları, turtaları, yoğurtları satacağız. İzmir’in her yerinden buraya gelen vatandaşlarımızın çileğimizin tadına varmalarını ve gittikleri her yerde burayı anlatmalarını istiyoruz. Bu kompleks bir buluşma, bir kaynaşma noktası olacak” diye konuştu.
“Engelli kim engelsiz kim, aramızdaki engelleri yaratan kim sorguladığımız bu dünyada bütün engelleri aştığımız bir mekan yaratarak hem nefes almak hem nefes olmak istiyoruz. Aşk ile, dayanışma ile…” diyen Aksoy, çalışmalarının bundan sonra da aralıksız süreceğini vurguladı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |