POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
16 Mart 2018 Cuma - 16:08

Menemen'deki dev fuarda kadın çiftçiler yarıştı!

Bu yıl ikincisi düzenlenen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu. “Toprağın Bereketi Kadın Üretici” temasının işlendiği fuarda ‘Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması’na katılan kadınlar, kıyasıya yarıştı.

Menemen deki dev fuarda kadın çiftçiler yarıştı!

Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen ve “Toprağın Bereketi Kadın Üretici” temasının işlendiği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı; ikinci gününde renkli görüntülere sahne oldu. Fuar kapsamında İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması’nda kadınlar kıyasıya yarıştı.



Önceki gün Menemen Gölpark’ta görkemli bir tören ile kapılarını açan Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın ikinci gününde İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması düzenledi. Yarışmaya İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ve basın mensubu katıldı.

Sunuculuğunu Ufuk Uysal’ın yaptığı yarışmada jüri ise Ziraat Mühendisleri Serhat Merdan, Memduh Bülbül ve Belgin Sıtkı’dan oluştu. 12 kadın çiftçinin katılımı ile gerçekleşen yarışmada kadınlar tarım konusunda sorulan soruların yanıtını aradı. Yarışma sonunda sorulan 20 sonunun 20’sini de doğru yanıtlayan Nurca Öksüz yarışmanın birincisi olurken, ikinci Yeşim Çam ve üçüncü ise Naime Yıldırım oldu. 



Yarışmaya katılan kadınlar ödüllerini İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl’den aldı. Yarışmada dereceye giremeyen kadınlar ise Türk Tarımı’na yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür madalyası ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.



“Kadınlar tarımın kahramanıdır”
Etkinlik sonunda İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı olarak kadın üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, “Tarım Bakanlığı olarak bizler kadın üreticilerimizi her yerde ve her zaman destekleyen projeler üretiyor ve onları tarıma teşvik ediyoruz. Bildiğiniz üzere daha önce Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da açıklamış olduğu üzere % 50 hibeli kırsal kalkınma projelerimizde proje sahibinin kadın çiftçi olması veya tarımsal amaçlı kooperatif ve birlik üyesi olması durumunda 'ilave puan' vermekteyiz. Böylece kadın çiftçilerimiz proje seçiminde ön sıralara çıkmaktadır. Genç Çiftçi Programı kapsamında ise 30 bin lira hibeyle genç girişimci kadınlara öncelik verilmiştir. Kadınlarımız sadece tarımda değil, hayatın her alanındaki başarının gizli mimarları ve isimsiz kahramanlarıdır. Evet, bugün burada da kadınlarımız çok güzel bir etkinliğe imza attı. Onlar kendi aralarında yarıştı ancak kazanan Türk Tarımı oldu” diye konuştu.

Fuarın güzelleri seçilecek
Bu yıl ikincisi düzenlenen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın son iki gününde en iyi koyun, en iyi keçi, en iyi koç, en güzel kuzu, ıspanaklı börek, en iyi ıspanak ve çilek yetiştiricisi yarışmaları düzenlenecek.

 
Tarihi fabrika önünde 6 vekilli isyan: Büyükşehir'e devredin!
 
İzmir iş dünyasını sarsan ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arslan'dan yerinde tespit mesaisi!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan mahalle muhtarlarıyla beraber sorunların ...
Bornova'nın hobi kursları gelir kaynağı oluyor
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen ücretsiz Hobi ve Beceri Edindirme Kursları ...
Karşıyaka sokaklarına estetik dokunuş
Kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra altyapı yatırımlarına da ağırlık ...
 
Moskova'da Çeşme rüzgarı esti!
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen MITT Trade Fuarı'ndaki Çeşme ...
Torbalı Belediyesi 'Hoş geldi bebek' diyor!
İlçe halkına bir yılı aşkın süredir evde bakım hizmeti sunan Torbalı Belediyesi ...
Bergama modern mezbahasına kavuşuyor!
Avrupa Birliği standartlarındaki yeni donanımıyla yepyeni bir kimliğe ...
 
Konak okullarında tiyatro keyfi tavan yaptı!
Konak Belediyesi’nin çocuklara tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamak ...
Bornova'nın çehresini değiştiren yol harekatı!
Bornova Belediyesi, son dört yılda ilçenin alt yapısına yönelik önemli ...
İzmir'de bir ilk: 4.3 milyonluk yatırımla göletten içme suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri