POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray'dan son gün hamlesi: Resmen açıklandı!
Galatasaray'dan son gün hamlesi: Resmen açıklandı!
Sosyal medya fenomeni Jahrein tutuklandı!
Sosyal medya fenomeni Jahrein tutuklandı!
Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası
Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası
Güney Asya'yı Süper Tayfun vurdu: En az 285 ölü
Güney Asya'yı Süper Tayfun vurdu: En az 285 ölü
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 10:31

Menemen’de başarının adresi MEBGEM

Menemen’de YKS ve LGS sonuçları, gurur tablosuna dönüştü. Sınavlara Menemen Belediyesi’ne bağlı MEBGEM’de hazırlanan öğrenciler tıp fakültesinden hukuk fakültesine kadar birçok gözde bölüme yerleşmeyi başardı.

Menemen’de başarının adresi MEBGEM

Menemen’de YKS ve LGS sonuçları, gurur tablosuna dönüştü. Sınavlara Menemen Belediyesi’ne bağlı MEBGEM’de hazırlanan öğrenciler tıp fakültesinden hukuk fakültesine kadar birçok gözde bölüme yerleşmeyi başardı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Menemen’de eğitim yatırımlarımızın sonuçlarının başarılarla taçlanması mutluluk verici. Menemen Belediyesi olarak destek programlarımızla, evlatlarımızın eğitim hayatlarının başlangıcından, yeni mezun oldukları güne kadar her zaman yanında olduk. Başarılı sonuçlarla hem ailelerini hem de bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Menemen Belediyesi, öğrenci dostu çalışmalarının meyvesini başarı haberleriyle aldı. YKS sınav ücretlerini ödeyen, 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara dijital eğitim paketleri dağıtan, okul öncesinden üniversite son sınıfa kadar her öğrenciye eğitim ve kırtasiye masrafları için ayni ve maddi destek sağlayan Menemen Belediyesi’ne bağlı MEBGEM’de LGS ve YKS sonrası yerleştirme sonuçları büyük sevinç yarattı.

İşte gurur tablosu

Kurulduğu tarihten bugüne her yıl başarısını katlayarak yükselten ve yoğun talebe cevap verebilmek adına Ulukent’teki yeni şubesiyle birlikte şube sayısını 3’e çıkaran MEBGEM’de LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerin başarıları, ilçe için gurur tablosuna dönüştü. YKS 2024’te MEBGEM’li tam 156 öğrenci, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Gurur tablosunun içinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Furkan Salttürk ile birlikte hukuk, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri, ziraat ve denizcilik fakültesini kazanan öğrenciler bulunuyor. LGS 2024’te ise merkezi ve yerel yerleştirmeyle 3 öğrenci fen lisesi, 259 öğrenci ise Anadolu liselerine yerleşti. LGS’de 471,5659 puan alarak yüzde 1,53’lük dilimin içine giren Alihan Tunç da İzmir Kız Lisesi’ni kazandı.

“En büyük yatırımımız geleceğimiz olan evlatlarımıza”

MEBGEM’li öğrencilerin sınavdaki başarısını değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sonuçların gurur verici olduğunu söyledi. Pehlivan, “Menemen’de eğitim yatırımlarımızın en büyük meyvesi, sınav sonuçlarıyla birlikte öğrencilerimizin elde ettiği başarılardır. Menemen Belediyesi olarak destek programlarımızla, evlatlarımızın eğitim hayatlarının başlangıcından, yeni mezun oldukları güne kadar her zaman yanında oluyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara ilave olarak Ege’nin en büyük iki kütüphanesini tamamlayacak olmamız ve girişimlerimiz sonucu ilçemize kazandıracağımız fakültelerle birlikte, çok daha fazla Menemenli evladımızın; ilçemizi gelecekte bilim, sanat ve sporda başarıyla temsil edeceğine inancım tamdır. Öğrencilerimizi, uzman eğitimci kadromuzu ve bu zor süreçte evlatlarını yalnız bırakmayan ailelerini gönülden kutluyor, evlatlarımızın başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Bornova'da vatandaşa hayati destek!
 
Menderes’te Zafer Bayramı heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da vatandaşa hayati destek!
Bornova Belediyesi, engelli vatandaşlar ve yatağa bağımlı hastaları olan ...
Başkan Sengel can dostlar için harekete geçti
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, veteriner hekimler ...
Vatandaşa 300 ton kavun ve karpuz dağıtılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem çiftçilere hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ...
 
Büyükşehir’den 'engelsiz kulaçlar'a destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Şube Müdürlüğü, denize gitmek ...
İzmir'e 22 yepyeni tramvay aracı!
Hafif raylı ulaşım sistemi yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi; ...
Başkan Duman’dan zafer kortejine davet
Buca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşanacak. Kutlamalar kapsamında ...
 
Çiğli’de üniversite burs başvuruları başladı
Çiğli Belediyesi tarafından, “Bir Yıldız da Sen Parlat” sloganı ile hayata ...
Karşıyaka'ya can dostlar için örnek tesis!
Karşıyaka Belediyesi, yangın felaketi nedeniyle tahliye edilen Celal Üner ...
Başkan Kınay, şehit aileleri ve yakınlarıyla anlamlı günde buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri