POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan operasyonlara sert tepki!
İmamoğlu'ndan operasyonlara sert tepki!
Van Büyükşehir Belediye Başkanı'na hapis cezası!
Van Büyükşehir Belediye Başkanı'na hapis cezası!
Fenerbahçe'den son dakika transferi!
Fenerbahçe'den son dakika transferi!
İstanbul'da 9 belediyeye terör soruşturması!
İstanbul'da 9 belediyeye terör soruşturması!
10 Şubat 2025 Pazartesi - 17:48

Merve Özbey'in tutuklu eşinin ifadesi ortaya çıktı

Sarallar suç örgütünün önemli isimlerinden Turan Yıldırım’ın, Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü M.D.K. ile ünlü şarkıcı Merve Özbey’in müteahhit eşi Kenan Koçak’ın yardımıyla Yunanistan’a firar ettiği ortaya çıktı. soruşturmada polis müdürü ve Özbey’in eşi Koçak’la beraber 5 kişi tutuklandı. Suç örgütü üyesini yurt dışına kaçırdığı iddia edilen emniyet müdürü ve müteahhidin ifadeleri ortaya çıktı

Merve Özbey in tutuklu eşinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sarallar Suç Örgütü kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Turan Yıldırım'ın yurt dışına kaçırılmasını sağladığı iddiasıyla 7 şüpheli hakkındaki soruşturması devam ediyor.

Soruşturma kapsamında Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü M.D.K. ve müteahhit Kenan Koçak'ın savcılıkta verdiği ifadeleri de ortaya çıktı.

Şüpheli emniyet müdürü M.D.K. savcılıktaki ifadesinde, şüphelilerden Kenan Koçak ve Ener Aktaş'ı tanıdığını, yurt dışına kaçırdığı iddia edilen Turan Yıldırım'ı ise daha önce hiç görmediğini ve tanımadığını söyledi.

 M.D.K. verdiği ifadesinde eşini ve çocuklarını görmek için İstanbul Ataşehir'e geldiğini burada yakın arkadaşı olan Ener Aktaş'ın da evine gittiğini ve Turan Yıldırım ile Kenan Koçak'ı burada gördüğünü, kendisine Edirne'ye gideceklerini söyleyerek, birlikte gitme teklif ettiklerini söyledi.

“KİM OLDUĞUNU SORMADIM”

Teklifi kabul ederek Yıldırım ve Koçak’ı aracına aldığını ifade eden M.D.K, Aktaş’ın aracında bazı işlemler yapacağını ve döviz aldıktan sonra tekrar yolda kendilerine katılacağını belirterek yanlarından ayrıldığını, arkadaşına güvendiği için Turan Yıldırım’ın kim olduğunu sorgulamadığını söyledi

M.D.K. ifadesini şöyle sürdürdü:

“Benzinlikte, yine daha önce Ener’in yanında görmüş olduğum ve ismini İshak A. olarak hatırladığım şahıs ile karşılaştık.

Benzinlikten Ener ile beraber iki araçla ayrıldıktan sonra Ener ile konuştuk ve Yunanistan’a İpsala üzerinden geçeceğini söyleyince, Kenan benim arabamdan inerek Ener’in arabasına geçti.

ÜNLÜ ŞARKICI MERVE ÖZBEY’İN EŞİ KOÇAK’IN İFADESİ

Ünlü şarkıcı Merve Özbey’in eşi, şüpheli müteahhit Kenan Koçak ise ifadesinde, 14 Ocak akşamı çocukluk arkadaşı şüpheli Ener Aktaş’la konuştuğunu, ailevi sağlık sorunlarından bunalması nedeniyle kendisine Aktaş’ın iki günlük Yunanistan seyahati teklif ettiğini, kendisinin de teklifi kabul ettiğini ileri sürdü.

Aktaş’ın evine 15 Ocak’ta gittiğini ve burada soruşturma sonucu tanıdığı Turan Yıldırım’la karşılaştığını anlatan Koçak, bir süre sonra sitenin bahçesine indiklerinde ise önceden tanıdığı M.D.K. ile karşılaştıklarını, M.D.K.’nin yanlarına geleceğini bilmediğini savundu.

İki araçla Edirne’ye doğru yola çıktıklarını, yolda Turan Yıldırım’la beraber Ener Aktaş’ın aracına geçtiklerini ve aracı kendisinin kullanmaya başladığını dile getiren Koçak, İpsala Sınır Kapısı’na kadar böyle geldiklerini, burada şüpheli M.D.K.’nin yanlarından ayrıldığını öne sürdü.

Şüpheli Koçak, ifadesinin devamında şunları kaydetti:

“İpsala Kara Hudut Kapısı'na geldiğimizde Ener bana aracı en sol kısma çekmem gerektiğini söyledi. Hudut kapısı önünde aracı en sola park ettikten sonra yanıma pasaportumu alarak araçtan indim.

Ener'in ise Turan'a belgelerini hazırlamasını söylediğini duydum. Ancak sonrasında belgelerini verip vermediğini bilmiyorum. Ben lavaboya geçip çıkış işlemlerini orada bulunan önce polis, ardından gümrük muhafaza memuruna yaptırdım.

Bu işlem süresince Ener'i yanımda görmedim. İşlemim bittikten sonra Ener'le karşılaştım. O da bana 'Bizim işlemlerimiz de bitti." dedikten sonra arabaya bindik ve araçla hudut kapısından benim şoförlüğümde çıkış yaptık.

Araç çıkış kapısında iken herhangi bir şekilde kontrol vs. olmadı. Yaklaşık 2 dakika sonra Yunan sınırına geldik. Orada Turan Ener ve ben pasaportlarımızı ibraz ettik. Yunan memuru Turan'ın pasaportunda kayıp ibaresi olduğunu söyledi ve Turan'ı Yunanistan'a sokmadılar.

Benle Ener Yunanistan'a giriş yaptık. Turan'ın Yunanistan'a girip girmediğini bilmiyorum.”

İFADEDEKİ ÇELİŞKİLER DE SORULDU

Koçak’a, ifadesindeki çelişkili durumlar soruldu.

Koçak’ın, şüpheli V.G'yi tanımadığını söylemesine karşı diğer şüphelilerin bu konuyla ilgili beyanlarının tam tersi olduğu, hudut kapısındaki kamera görüntülerinde de V.G. ile birlikte olduğunun görüldüğü belirtilerek, bu durumu açıklaması istendi. Koçak ise V.G.’yi tanımadığını iddia etti.

Koçak’a, hudut kapısında araçtan önce kendisinin indiğini, işlemlerini yaptıktan sonra Aktaş ile karşılaştığını söylemesine rağmen görüntülerde birlikte araçtan indikleri ve yan yana görüldükleri de soruldu.

Koçak, şunları söyledi:

“Ben önce indiğimi hatırlıyorum. Ayrıca komiser V.G. ile M.D.K. müdürün telefonda konuştuklarına şahit olmadım. Yine ifadenin yukarısında bahsetmiş olduğum İshak A. isimli şahıs, hudut kapısı içerisinde bizimle birlikte değildi.

Kendisini Türk sınırını geçtikten sonra Yunan sınırına gelmeden önceki ara bölgede gördüm. İshak A. isimli şahsı, İpsala Hudut Kapısı içerisindeki binada gördüğümü hatırlamıyorum.”

 

 
İzmir'de zehir taciri yakalandı!
 
CHP'nin ön seçim kararı belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zehir taciri yakalandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 ...
Hastalara eziyet etmişlerdi: Savunmaları pes dedirtti
İstanbul'da, özel hastanedeki sağlık personelinin yaşlı bir hastaya kötü ...
Vinç sepeti düştü! 1 işçi hayatını kaybetti
Çorum'da hastane inşaatında feci bir kaza meydana geldi. Olayda vinç sepetinin ...
 
Çiğdem Bayraktar Ör’ün ifadesi ortaya çıktı
Akademisyen, yazar Çiğdem Bayraktar Ör sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle, ...
İzmir’de okul servislerine sıkı denetim!
İzmir'de 4-7 Şubat'ta 4 bin 78 okul servisi aracı denetlendi, 38 araç trafikten men edildi.
İzmir'deki silahlı-bıçaklı pazarcı kavgasında yeni gelişme!
İzmir'in Bornova ilçesinde, 6 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 8 şüpheli gözaltına alındı.
 
Ege’de kabus bitmiyor: 12 günde 12 bin deprem
Ulusal Gözlemevi Jeodinamik Enstitüsü'ne göre, Amorgos'ta Pazar günü 10 ...
İzmir’de silah kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polisin düzenlediği silah kaçakçılığı operasyonunda ...
Bakanlıktan İzmir Büyükşehir'e 1,6 milyonluk 'atık su' cezası!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri