POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
24 Temmuz 2018 Salı - 11:08

Mesut Özil'in memleketindeki o tabela değiştirildi

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in, memleketi Devrek'te ismini taşıyan caddeye konulan Almanya Milli Takımı formasıyla fotoğrafının yer aldığı tabela, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafının bulunduğu dev tabelayla değiştirildi.

Mesut Özil in memleketindeki o tabela değiştirildi

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakmasının ardından memleketi Devrek ilçesinde, ismini taşıyan caddeye konulan, Almanya Milli Takımı formasıyla fotoğrafının yer aldığı tabela değiştirildi.     

İngiltere'nin güçlü takımlarından Arsenal formasını giyen Mesut Özil'in, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakması, memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesinde de yankı buldu.     

Devrek Belediyesi tarafından Özil'in, Almanya Milli Takımı formasıyla fotoğrafının yer aldığı tabela, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da birlikte çektirdiği fotoğrafının bulunduğu dev tabelayla değiştirildi.     

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özil'in verdiği karardan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.     

Mesut'un uğradığı ırkçı ve ayrımcı tutumlar sonrası bir tepki vermeleri gerektiğini belirten Semerci, "Özil'in açıklamaları bizi de ferahlattı. Mesut'un ırkçı ve ayrımcı tavırlardan dolayı zor durumda olduğunu biliyorduk ve bizde tepki vermek zorundaydık." dedi.     

Semerci, Almanya Milli Takımı'nda Polonya asıllı futbolcuların da olduğunu ancak onlara Mesut'un uğradığı ayrımcılığın onlara yapılmadığını dikkati çekerek, şöyle devam etti:     

"Bu üzücü bir olay ve ırkçılığın daniskası. Olmaması gereken bir şey. Alman Federasyonu Başkanı da Özil'in aleyhine birtakım beyanatlar verdi. Esasen beyanat vermemesi gereken bir kurumdu. İsveç Spor Bakanı'nın gösterdiği duyarlılığı gösteremedi Alman bürokrasisi. İnsan buna üzülüyor haliyle. Biz de hemşehrimize sahip çıkmak amacıyla birtakım etkinlikler yapmak istedik. İlçede Özil'in ismini verdiğimiz caddede bir tabelamız vardı ve bu tabelada da gururla taşıdığı Almanya Milli Takımı formasıyla fotoğrafı vardı. Biz o tabelayı değiştirme kararı aldık. Cumhurbaşkanımızla, Londra'da çektirmiş olduğu fotoğrafın aynısı bu tabelaya yerleştirdik."     

Irkçılığın ve ayrımcılığın hiçbir yerde olmaması gerektiğini ifade eden Semerci, Almanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığının faturasını Özil'e çıkarıldığını dile getirerek, her zaman Mesut Özil'in yanında olacaklarını sözlerine ekledi.     

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra, İngiltere Premier Lig'de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.     

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmıştı.   

 
TBMM Başkanı Yıldırım torununa şehidin ismini verdi
 
Konak'ta yaz akşamları şenleniyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşırı sıcaklara karşı Tire'de yeşil serinlik!
Tire ilçesi, Temmuz sıcaklarından bunalanlar tarafından mesire yerleri ...
İzmir'de taşıma kooperatifine 'sefer kısıtlaması' denetimi
İzmir ile Urla arasında yolcu taşımacılığı yapan Urla Birlik Motorlu Taşıtlar ...
İGC'den çarpıcı mesaj: Bayram kutlamayı...
İGC Başkanı Misket Dikmen, sansürün kaldırılışının 110'uncu yıl dönümü ...
 
13 gündür kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı!
Tokat'ın Turhal ilçesinde 3 yaşındaki Evrim Atış'ın kaybolmasıyla ilgili ...
İzmir'de iki kardeş kavga ederken balkondan düştü!
Buca'da ikinci kattaki evlerinin balkonunda kavga ederken düşen iki kardeş, yaralandı.
Komisyonda kabul edildi: Bedelli askerlik 21 gün!
Bedelli askerlik düzenlemesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 bin ...
 
Emrah Serbes davasında flaş gelişme!
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Emrah Serbes ve Kenan Doğru hakkında verdiği ...
İzmir'de yüzlerce işçinin zehirlendiği olayda kritik gelişme!
Aliağa ilçesindeki Star Rafineri şantiyesinde, 2 bin 600 işçinin gıda ...
Karayolları'nın yeni genel müdürü İzmir'den!
İzmir'de altı yıl Karayolları Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Abdülkadir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri