İzmir Ticaret Odası, UNICEF, Konak Belediyesi ve Maya Vakfı'nın da desteklediği projede 'Avrupa Birliği Erasmus +KA347 Yapılandırılmış Hibe Desteği'yle yapılan Diyalog Haftası'nda öğrenciler, Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. Katılımcılar, onların deneyimlerini dinledi, çocuklarla birlikte oyunlar oynadı. Çalıştaylar gerçekleştiren öğrenciler, ulusal ve uluslararası karar alıcılara aktarılmak üzere sonuç gençlik deklarasyonunu hazırladı. Deklarasyonda şu görüşlere yer verildi:
"Özellikle mülteci çocuklar için, mevcut hizmetler konusunda (sağlık, eğitim, güvenlik vb.) bir rehber geliştirilmeli. Çocuk ölüm oranlarını ve hastalıklarını önlemek adına, her mülteci aileye ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekleri sağlık kartı sağlanmalı. Mültecilerin kaygılarını net bir şekilde paylaşmalarına ve daha iyi hizmet almalarına yardımcı olacak ulusal dil kursları arttırılmalı. Güçlü devlet desteği sağlamak adına bireysel girişimler için lobi faaliyetlerinde bulunulmalı. Üniversitelerde öğrencilerin mülteci meseleleri hakkında düşüncelerini öğrenmek için fikir panoları oluşturulmalı. Okulların mülteci dostu olması sağlanmalı. Huzurlu bir ortam için Türk ve Suriyeli öğrencileri buluşturan etkinlikler düzenlenmeli. Hak ve ihlallerin takibi için çocuk hakları konusunda farkındalık yaratılmalı." (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |