NATO Hava Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kutbu'na yakın bir bölgede devriye uçuşu gerçekleştiren F-35'ler, Rus Suhoy (Su-27) savaş uçaklarına önleme gerçekleştirdi.
Rus TU-95 bombardıman uçağına koruma sağlayan Su-27 savaş uçakları NATO hava sahasına yaklaşınca Norveç'e ait F-35 savaş uçakları harekete geçti. NATO hava sahasına girmemeleri adına, Rus uçaklarına önleme yapan F-35'ler bir süre eşlik ederek devriyeye devam etti.
NATO'dan yapılan açıklamada Kuzey Kutbu ve çevresinin ayırt edici özelliklerine vurgu yapılırken burada hava devriyesine devam etmenin ayrı bir önemi olduğunun altı çizildi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |