POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da genel grev: Atina'da ulaşım durdu!
Yunanistan'da genel grev: Atina'da ulaşım durdu!
Mahir Polat'a 'ev hapsi' kararı: CHP'den ilk tepki!
Mahir Polat'a 'ev hapsi' kararı: CHP'den ilk tepki!
Bakan Tunç'tan Mahir Polat açıklaması
Bakan Tunç'tan Mahir Polat açıklaması
İmamoğlu'nun davası Silivri'ye taşındı!
İmamoğlu'nun davası Silivri'ye taşındı!
21 Nisan 2023 Cuma - 12:27

Nalbantoğlu'ndan bayram matematiğiyle iktidara salvo: Bir maaş gitti, gerisi tufan!

Nalbantoğlu; asgari ücretli, iki çocuklu bir ailenin bayram matematiğini paylaşarak iktidarı hedef aldı," Bayram kıyafeti, şekeri derken ceplerinden çıkacak miktar 7 Bin TL’yi buluyor. Ergen çocuklarının kıyafeti 1.500 TL.  20-30 misafir ağırlasalar, hadi ailecek bir mangal yakalım, deseler ve en ucuzuna kaçıp tavuk yeseler; üç beş yakınlarına da birer çiçekle bayram ziyareti yapıp, çocuklarına bayram harçlığı verseler; bir maaş gitti, gerisi tufan" dedi.

Nalbantoğlu ndan bayram matematiğiyle iktidara salvo: Bir maaş gitti, gerisi tufan!

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; bayram kutlamasını, asgari ücretli, iki çocuklu bir ailenin bayram matematiğini paylaşarak yaptı. Nalbantoğlu mesajında; “ Asgari ücretli bir anne baba iki çocuklu bir ailenin bayramı bayram gibi yaşamak için yaptığı harcama, yaptıkları fedakârlığa rağmen yaklaşık 7 Bin TL. Kaldı geriye bir maaş. Ya ağız tadıyla bir bayram yapacaklar ya da bir ay boyunca aç ve açıkta kalacaklar. Beş evden dördünde yaşanan matematik, dokunaklı tablo bu. Şeker tadında, bereketli, huzurlu bayramları özledik.  .” diye konuştu.

Bir maaş gitti, gerisi tufan!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; partisinin arife günü düzenlediği bayramlaşma etkinliğine katıldıktan sonra sahaya indi ve vatandaşlarla da bayramlaştı. Yayımladığı kutlama mesajında, buruk bir bayram yaşandığının altını çizen Nalbantoğlu; şu ifadeleri kullandı; “ Ülkemizde EYT ile birlikte 15 Milyonu aşan emeklimiz var. İşçilerimizin neredeyse yüzde 65’i asgari ücret ve altında gelire sahip. İki çocuklu, anne ve babanın asgari ücretli olduğu bir ailenin bayram kıyafeti, şekeri derken ceplerinden çıkacak miktar 7 Bin TL’yi buluyor. Ergen çocuklarının kıyafeti 1.500 TL.  20-30 misafir ağırlasalar, hadi ailecek bir mangal yakalım, deseler ve en ucuzuna kaçıp tavuk yeseler; üç beş yakınlarına da birer çiçekle bayram ziyareti yapıp, çocuklarına bayram harçlığı verseler; bir maaş gitti. Gerisi zaten tufan. Diğer asgari ücretle neler yapılabileceğini halkımız zaten bizzat yaşıyor!”  

Bu özlemi dindirmeye, 15 Mayıs itibariyle başlıyoruz.

Bayramın ilk günü itibariyle deprem bölgesinde olacağını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu konteyner kentleri ve depremzedeleri ziyaret edeceklerini söyleyen Nalbantoğlu; “ AKP tarafından unutturulmak istenen 15 milyonun üzerinde depremzede ise bayramı yaralar ve acılar içinde, yokluk içinde; sıcak yuvaları yerine brandalar, tenekeler altında, gurbette karşıladı. Son dönemlerin en buruk bayramını yaşıyoruz. Ama, geçecek. Eski bayramlara, her anne babanın çocuğunun yüzünü güldürebildiği bayramlarımız olacak. Böyle bayramlara duyduğumuz özlemi 15 Mayıs itibariyle dindirmeye başlıyoruz. Her günün bayram olacağı, her bayramın içleri acıtmayacağı günler yakındır. Ramazan Bayramı'nın şehrimize, yurdumuza ve insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu bir gelecek getirmesini diliyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum. ” 

 
Göztepeli taraftarlardan yasak tepkisi
 
Kaf-Kaf gözünü Play-Off'a dikti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan ilçe binasına saldırıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde kıldığı bayram namazının ardından ...
Kasapoğlu İzmir'de vatandaşlarla bayramlaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'in Buca ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.
Dervişoğlu: ‘İmralı’ya heyetler göndererek gelecek planı yapmayı icat eden bugünkü iktidardır'
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
'Devleti yönetenin vaadi değil taahhüdü olur'
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
İnan'dan CHP'ye 'liste' salvosu: İzmir'e çok büyük kötülük yaptılar
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP'yli 'liste' ...
Batur’dan CHP Konak ilçe örgütüne seçim mesajı: Sandıklara sahip çıkacağız!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de sürpriz ziyaret
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Parti'de bayramlaşma töreninde Dağ, Kasapoğlu, İnan ve Saygılı'dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İzmir Teşkilatı bayramlaştı. Bayramlaşma programında Dağ, Kasapoğlu, ...
CHP İzmir bayramlaştı... Soyer'den örgüte 'çelik yumruk' mesajı!
CHP İzmir Ramazan ayının son gününde bayramlaşma törenini Kültürpark’ta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir ‘Özel’ kurultayda sınıfta kaldı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri