POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Facianın eşiğinden dönüldü... Otomobil durağa daldı!
Facianın eşiğinden dönüldü... Otomobil durağa daldı!
26 Eylül 2024 Perşembe - 14:25

Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin'in ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına yeni bulgular eklendi. İddiaya göre Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos günü Narin’in yaşadığı evde birçok halı koltuk örtüsü yolluk ve masa örtüleri ile birlikte, anne Yüksel Güran’ın kıyafetlerinin çamaşır makinesinde yıkandığı yine evdeki halıların en az iki kez yıkandığı belirlendi.  

Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Narin'in birinci derece yakınlarının da bulunduğu çok sayıda isim tutuklu yargılanırken dikkat çeken ayrıntılar da kamuoyuna yanısmaya devam ediyor.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Savcılık kararı ile çok sayıda kişiye yönelik teknik takip kararı alındı. Teknik takibin yanı sıra ortam dinlemesi de yapıldı. Güran ailesinin, ortam dinlemesine karşı müziğin sesini açarak önlem almaya çalıştıkları öğrenildi.

NARİN KAYBOLDUKTAN SONRA MESAJLAR SİLİNDİ

Edinilen bilgilere, Güran ailesinin bir çok üyesi Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos’tan sonra WhatsApp yazışmalarını sildi. Benzer şekilde telefon görüşme kayıtları da silindi.

Aile üyeleri, anılan tarihten sonra kullandıkları cep telefonları ise değiştirdi.

ORTAM DİNLEMESİNE KARŞI MÜZİKLİ ÖNLEM

Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Güran ailesi üyeleri, Jandarma’nın ortam dinlemesi yapığı bilgisini aldı. Bu bilginin kim tarafından sızdırıldığı araştırılırken, Güran ailesi erkeklerinin katıldığı en az 7 ayrı aile meclisi toplantısının yapıldığı tespit edildi.

Bu toplantılar kimi zaman açık alanda kimi zaman da kapalı alanda. Toplantıda konuşulanların ortam dinlemesi ile dışarı sızmaması için yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalıştı.

HALI, KANEPE ÖRTÜLERİ VE YOLLUKLAR YIKANMIŞ

Güran ailesi üyelerinin, Muhtar Salim Güran’ın birçok kez verdiği talimatlar ile hareket ettiği de elde edilen bir diğer bilgi.

Narin’in yaşadığı evde birçok halı koltuk örtüsü yolluk ve masa örtüleri ile birlikte, anne Yüksel Güran’ın kıyafetlerinin çamaşır makinesinde yıkandığı yine evdeki halıların en az iki kez yıkandığı belirlendi.

Yıkama işlerini yenge Hediye Güran’ın organize ettiği ve Narin’in cansız bedeninin yaşadığı evden çıkarılması sonrası Salim Güran’ın talimatı ile, yengeler Hediye Güran, Maşallah Güran ile anne Yüksel Güran’ın halıları ve ortada bulunan birçok örtüyü de temizledikleri tespit edildi.

Anne Yüksel Güran'ın, evde bulunan çamaşır makinasına kapasitesinin üzerinde yıkanacak örtü ve kıyafet koyduğu için aşırı yüklenmeden dolayı çamaşır makinasının arızalandığı bunun üzerine yıkanması gereken örtü ve kıyafetlerin Hediye Güran’ın evine götürülerek burada yıkandığı tespit edildi.

Özelikle evin giriş kapısında yer alan geniş ara holün ve iddiaya göre Narin’in katledildiği odadaki bütün örtülerin yıkandığı belirlendi. Yerlerin de defalarca silindiği çamaşır suyu kullanıldığı belirtiliyor.

Bütün aile üyelerinin, özellikle Hediye Güran, Maşallah Güran ile Yüksel Güran’ın 21 Ağustos günü en az iki kez banyo yaptıkları yine Salim Güran’ın uzun bir süre banyo yaptığı ve aracını kapı önünde yıkadığı da tespit edildi.

SAATLERCE GÖRÜŞME YAPTI

Narin’in saat 15.15’te, eve geldikten hemen sonra katledildiği belirlendi. Narin’in cansız bedeninin ev dışına çıkarılmasından sonra amca Salim Güran’ın saatlerce yakın çevresi ve aile büyükleri ile telefon görüşmeleri yaptığı kaydedildi.

Amca Güran bu görüşmelerin tamamına yakınını WhatsApp üzerinden gerçekleştirdi. İddiaya göre amca Güran’ın, söz konusu görüşmelerde delillerin ortaya çıkarılmaması için yardım aldı.

 

 

 
Facianın eşiğinden dönüldü... Otomobil durağa daldı!
 
Körfez'de düşen oksijen miktarına pompalı tedbir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü... Otomobil durağa daldı!
Esenyurt'ta lastiği patlayan otomobil önce kaldırımda yürüyen yayaya çarptı ...
İzmir’de orman yangını paniği!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesi kırsal Yenikurudere Mahallesi'ndeki ormanda ...
Soyer’e bir soruşturma daha: Eski başkandan ilk açıklama!
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer hakkında Seferihisar Belediye ...
 
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor
Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, cezaevinde öldüğü ...
CHP'den 'Vergi paketi' hamlesi geldi
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Vergi paketi' olarak anılan 'Vergi ...
Hafta sonu İzmir'de yaz havası: Denize girmek isteyenler için son şans!
Ülke genelinde cuma ve hafta sonu hava çok daha sıcak olacak. Sıcaklıklar ...
 
İzmir Körfezi’ndeki kötü kokuya Yorgancılar da isyan etti!
İzmir Körfezi’nde yaşanan kötü koku ve balık ölümleri sürüyor. EBSO Yönetim ...
Bakanlıktan konut fiyat artışlarına inceleme
Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri ...
'Sessiz afet'e karşı İzmir'e 'California' önerisi!
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) düzenlediği 2024-2025 Akademik Yılı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri