POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
İsrail, Gazze'de 44 kişiyi daha öldürdü!
İsrail, Gazze'de 44 kişiyi daha öldürdü!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
20 Aralık 2018 Perşembe - 13:40

Narlıdere'de belediye personeline KİHEP eğitimi

Narlıdere Belediyesi, kadın çalışanlarına yönelik, Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) başladı. Yasal haklar ve kadın bakış açısını bir araya getiren KİHEP programı, kadınların hem özel, hem de kamusal alanlardaki haklarını öğrenip sahip çıkmasını amaçlıyor.

Narlıdere de belediye personeline KİHEP eğitimi

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi tarafından organize edilen KİHEP eğitimleri Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi meclis salonunda gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Prof. Dr. Serpil SALAÇİN  tarafından verilen  “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitime, Narlıdere belediyesinde çalışan kadın-erkek memur ve işçi personeli katıldı. Dört gün sürecek olan eğitimde kadınların maruz kaldıkları şiddet, çözüm yolları ve hukuksal hakları aktarılacak.

Batur, Kadınlara Pozitif ayrımcılık sağladık
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, verilen eğitimin önemine dikkat çekerken aynı zamanda kadına yönelik şiddet, kadınların beden ve ruh sağlığını ciddi olarak tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve  şiddete uğrayan kadının dışında çocuklardan başlayarak,  toplumun tüm katmanları  zarar gördüğünü ifade etti.

Batur “ Ülkemizde, son yıllarda  kadın cinayetleri oranında, maalesef büyük artışlar oldu. Kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. Ülkemizin kanayan yarısı Kadın Cinayetlerinin bir nebze de olsun azalmasına katkı sunmak için yaptığımız çalışmalara ek olarak, bizde ilk önce evimizden başladık. Bugün burada, Belediye çalışanlarımıza KİHEP eğitimlerini verilmesini sağlıyoruz.  Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan değerli hocamız, Prof. Dr. Serpil Salaçin bu konuda bilgi birikimlerini arkadaşlarımızla paylaşacak. Kendisine ben şimdiden değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığa, her zaman devam ediyoruz.  Belediyemiz Emekçileri ile yaptığımız Toplu Sözleşmede; “Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikâyeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı ilgili merciler tarafından tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak, bunlar çalışanın eşine ödenir.” Maddemiz var. Bu maddeyi toplu sözleşmeye koyarak, eşine şiddet uygulayacak olan ya eğilimi olan çalışanımız üzerinde caydırıcı olmasını hedefledik. Narlıdere’de, aile içinde ya da dışında fiziksel, cinsel veya psikolojik, ekonomik şiddete uğrayan kadınlarımızın doktor, karakol, hastane, savcılık gibi yerlere yapacakları başvurularda yardımcı olduk. Kendilerine ve çocuklarına talep ettikleri ve veya ihtiyaç duydukları hukuksal problemler konusunda danışmanlık yaptık.

Kadın Danışma Merkezimiz kurulduğu 2004 yılından bu yana, şiddete uğrayan 973 kadınımıza psikolojik ve hukuki destek verdi. Kadınların eşit hak ve fırsatlar ulaşmasını sağlayacak çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalardan biri olan kadının İnsan hakları eğitimi programı (KİHEP) eğitimini geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi bu yılda yapmaya devam ediyoruz. Ailenin ve toplumun bel kemiği olan kadınlarımıza her zaman destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz. Eğitime katılan arkadaşlarımı kutluyor ve bu değerli eğitimi veren Prof. Dr. Serpil Salaçin’e tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 
İran Cumhurbaşkanı Ruhani Ankara'da
 
Osmanağaoğlu'ndan 'üniversitelere yetki 'çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de yılbaşına özel 'leziz' program
Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri yılbaşı gecesini adeta şölene dönüştürecek. ...
Urla Kadın Kooperatifi 4 yaşında!
Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 4. Yılını tamamladı, ...
Karşıyaka'da 'tasarımcı' günleri
Karşıyaka Belediyesi, Bir Çocuk Bin Gülüş Projesi yararına düzenlenen ...
 
Başkan Kocaoğlu: Yiğit ölür, namı kalır!
Ödemiş'te sevgi gösterileriyle karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Bornova’da vaatleri aşan yatırım
Başkan Atila 30 Mart 2014 öncesi adaylığı sırasında verdiği vaatlerin ...
''Bayraklı’da yapılamaz denilenleri yaptık"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yerel yönetimler aracılığı ile ...
 
Başkan Piriştina'dan öğrencilere 'Yerli Malı Haftası' sürprizi
Buca’da Yerli Malı Haftası şenlik gibi kutlandı. Ülke ekonomisinin ancak ...
Kocaoğlu Başkent'te İzmir modelini anlatacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'İzmir Yerel Yönetim Modeli'ni ...
Kaçak papağanlar Karşıyakalı oldu!
Karşıyaka Belediyesi, kaçak olarak üretildikleri ve yasa dışı yollarla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri