POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ahmet Özer için iddianame hazırlandı
Ahmet Özer için iddianame hazırlandı
Ve İmamoğlu 'adaylık' başvurusunu yaptı!
Ve İmamoğlu 'adaylık' başvurusunu yaptı!
Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama
Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama
MİT'ten nokta operasyon: Etkisiz hale getirildiler!
MİT'ten nokta operasyon: Etkisiz hale getirildiler!
16 Şubat 2025 Pazar - 09:19

‘Nasıl bir İzmir’ serisinde son panel

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini şekillendirmek üzere hazırlanan İzmir Vizyon 2074 Çerçeve Belgesi çalışmaları kapsamındaki “Nasıl Bir İzmir” serisinin sekizinci ve son paneli, “İzmir’de Birlikte Yaşamak” başlığı ile gerçekleşti.

‘Nasıl bir İzmir’ serisinde son panel

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini şekillendirmek üzere hazırlanan İzmir Vizyon 2074 Çerçeve Belgesi için “Nasıl Bir İzmir” panel serisi sona erdi. Toplam sekiz panel ve sekiz atölye çalışmasından oluşan ve Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu moderatörlüğünde düzenlenen “Nasıl Bir İzmir” serisinin son paneli İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

“Dezavantajı yaratan sorunlar çözülmeli”

“İzmir’de Birlikte Yaşamak” başlıklı panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci oldu. Uyan Semerci, kapsayıcılık, ötekiler, kesişimsellik gibi kavramlar üzerinde dururken, “Birlikte yaşamayacağımız bir toplum hayal ediyorsak, herkesin dezavantajını masanın üzerine getirmeliyiz ki bu dezavantajları yaratan sorunları çözebilelim” şeklinde konuştu.

“Merkezi yönetim ve yerel yönetimin ortak göç politikası olmalı”

Semerci’nin ardından söz alan Prof. Dr. Deniz Yükseker ise, İzmir’in farklı dönemlerde çok çeşitli kesimlerden göç alan bir kent olduğuna işaret ederken, bugün İzmir nüfusunun yüzde 3,4’ünü göçmen ve mültecilerin oluşturduğunu belirtti. Merkezi yönetimin ve yerel yönetimlerin ortak göç politikası yönetimine sahip olması gerektiğini vurgulayan Yükseker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyelerin maddi kaynakları yetersiz. Belediyelerin hizmet vermek zorunda oldukları nüfus-bütçe hesabında Suriyelilerin hesaba katılmaması büyük sorun. Özellikle Gaziantep gibi göçmen nüfusun yüksek oranda olduğu yerlerde bu daha ciddi bir sorun. Göçmenlere ve mültecilere yönelik politikalar, kapsayıcılığı ve yerindenliği esas almalı, hak temelli olmalı ve sosyal teması artırmayı hedeflemeli. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü bu çalışmalara yönelik oluşturulması gereken kurumlara iyi bir örnek.”

“Birlikte yaşamanın faydalarını görünür kılmalıyız”

Panelin son konuşmacısı olan Prof. Dr. Ayselin Yıldız, İzmir’de göçmenler ile yerlilerin temas alanlarının sınırlı olduğunu ve karşıtlığın, temas yoksunluğu ve bunun sonucunda birbirini tanımama durumundan kaynaklandığını ifade etti. Yıldız, “Göçmenlerin, diğerlerinin temel hak ve özgürlüklerden mahrum bırakılmasının yerli halk tarafından ‘meşru görülmeye’ başlanması önemli bir sorun. Birbirinin hassasiyetlerini gözeten, birbirini tehdit görmeyen, ötekileştirmeyen bireyler olabilmeliyiz. Birlikte yaşamın faydalarını görünür kılmalıyız” diye konuştu.

Panel, konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi. “Nasıl Bir İzmir” serisi, önümüzdeki aylarda tematik vatandaş buluşmaları ile devam edecek.

 
Bornova’da Yerel Tohum Seferberliği
 
İki çocuk annesi Dilek, sevgili kurbanı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Yerel Tohum Seferberliği
Bornova Belediyesi, yerel tohumların korunması ve sürdürülebilir tarımın ...
Büyükşehir’den kalplere dokunan hizmet: Evde bakım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ekipleri, sabahın erken saatlerinde ...
Karşıyaka’da 7’den 70’e 14 Şubat coşkusu!
Karşıyaka Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 7’den 70’e her yaştan ...
 
Efes Selçuk sokaklarında temizlik harekatı
Efes Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kentte ...
İzmir'de tek örneği var: Karabağlar afetlere hazır!
Karabağlar Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen Mahalle Afet Gönüllülük ...
İzmirliler sevgililer gününü 'buz'da kutladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bornova Aşık ...
 
Sevginin günü Konak’ta Love Fest ile kutlandı
Konak Belediyesi’nin Sevgililer Günü’ne özel düzenlediği LoveFest, sevenleri ...
İzmir’in kitap kurtlarına Ercan Kesal’lı sürpriz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinden 2024 yılında en çok ...
Şato Güzel İzmir Hareketi’nin merkez üssü oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde başlatılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri