POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
17 Aralık 2020 Perşembe - 11:14

O belediyede ödüllü projede küçülme! Başkan: Bazı arkadaşlar işsiz kalacak ama...

Gaziemir'de yıllardır 32 personelle yürütülen evde bakım hizmetini yeni süreçte 15 çalışanla devam ettirmek isteyen Belediye Başkanı Arda, durumun dolaylı işten çıkarma anlamına gelmesiyle ilgili açıklama yaptı. Pandemi ve maliyet vurgusu yapan Arda, “Evet bazı arkadaşlar işsiz kalacak. Onlarla ilgili önümüzdeki süreçte tasarruflarımız olacak. Onları da düşünüyoruz” dedi. Başkan Arda’ya parti içi muhalefet yürüten 11 meclis üyesinin projenin küçülmesine ve yeni ihaleye karşı çıktığı öğrenildi.

O belediyede ödüllü projede küçülme! Başkan: Bazı arkadaşlar işsiz kalacak ama...

GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediyesi’nin yıllardır yürüttüğü evde bakım hizmeti için yeni ihaleye çıkılması tartışma yarattı. Kurumun ödüllü projesi olan ve ilçede oldukça memnuniyetle karşılanan çalışma kapsamında yeni bir yol haritası çıkarıldı. 32 personelle yürütülen projenin ihalesi için şartlar belirlenirken çalışan sayısının 15’e düşürülmesi Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinden dirençle karşılaşmasına sebep oldu.

Başkan Arda’ya parti içi muhalefet yürüten 11 meclis üyesinin (Nevin Mutlu, Ünal Işık, İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Murat Serin, Levent Çağlarsu, Tahir Türkbay, Leman Emin, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan, Lütfü Özcan) yeni ihaleye karşı çıktığı belirtildi.

Meclis üyelerinin projenin ilçe için önemli bir hizmet olduğunu ve küçülmeye gidilmemesi gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi.

Alınan kararın direkt olmasa da dolaylı şekilde işten çıkarma anlamına geldiğini savunan meclis üyelerinin 17 kişi için ortaya irade koyduğu aktarıldı. 17 personelden 6 tanesinin emekli olduğunu ifade eden meclis üyelerinin en azından diğer 11 kişiyle ilgili istihdam talep ettiği öğrenildi.

Gelişmeler sonrasında belediyenin 3 Aralık tarihinde ihale kararı aldığı fakat 10 Aralık’ta eksik evrak gerekçesiyle iptal yolunu seçtiği belirtildi. Başkan Arda’nın da yeni ihaleyi Şubat ayına kadar ertelediği öğrenildi. Bu süreçte eski firmayla hizmete devam edileceği aktarıldı.

15 KİŞİYLE AYNI HİZMETİ VERECEĞİZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arda, “Bir değişikliğe gidiyoruz. Biz Gaziemir’de 15 kişiyle hizmet vereceğiz. Sayılar belli. Hizmette hiçbir eksilme yok. Ekim ayında 395 ziyaret gerçekleştirdik. 7 tane evde bakım elemanı var. Güne böldüğümüzde 10 kişi gelir. Günde bir buçuk kişiye bakıyorlar. Hemşire, araç aynı şekilde... Bunların sayılarını düşürüyoruz. Bu ihale aynı koşullarda devam edersek yıllık 7 buçuk milyon maliyeti oluyor. Aynı hizmeti 2.6 milyon bedelle vereceğiz. 2 aylık ödediğimiz parayla 150 tane sosyal alarm butonu alacağız. Niye ben taşerona para vereyim? Kamu İhale Kurumu’nun evde bakım hizmetiyle ilgili bir oranı var. Personel yüzde 70 ise yüzde 30 da malzeme olması gerekiyor. Tek başınıza personel alımı hizmet ihalesi yapamıyorsunuz. Personelle birlikte malzeme olması gerekiyor. Personeli yükselttiğinizde malzemeyi de yükseltmeniz gerekiyor” dedi.

EVET BAZI ARKADAŞLAR İŞSİZ KALACAK AMA ONLARLA İLGİLİ TASARRUFUMUZ OLACAK!
Arda ayrıca, “Benden önce İstanbul firması girmiş, bizim yaptığımız ihaleleri tekrar aynı firma aldı. Şu anda vergi, sigorta borçlarını ödeyemediği için bizim işimizi yokuşa sürüyor. 1.1 milyon borcumuz var. Bu borcu ödemekte zorlanıyoruz. 7 buçuk milyon parayı Gaziemir Belediyesi’nin 2021 bütçesinden ödeme şansı yok. Burada hizmet aynı şekilde devam edecek. Araç sayısı, personel sayısı düşüyor. Evet bazı arkadaşlar işsiz kalacak. Onlarla ilgili önümüzdeki süreçte tasarruflarımız olacak. Onları da düşünüyoruz ama diğer taraftan 7 buçuk milyon ile 2 buçuk milyon arasında 5 milyon fark var. Bu kurumun almadığı hizmeti ödeme şansı yok. Biz bugün bu zor koşullarda personelimizle iyi bir sözleşme yapıp, maaşlarımızı günü gününe ödüyorsak aldığımız radikal kararların neticesidir. Hepsine şahitsiniz. Hepsini mecliste de konuştuk. Hizmet konusunda hiç kimse sıkıntı olmadığını görecek. Bu pandemi süreci devam ediyor. İnsanlar evlerine sokmuyorlar. Pandemiden sonra talep, sayılar artarsa kendimizi revize ederiz. Ama şu andaki durumumuz budur” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'deki 5 kişinin öldüğü tekne faciasında iddianame hazır: Kaptana ne ceza istendi?
 
Mesai başladı: Yukarıköy yeniden doğacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydikoyluden 17 Aralık 2020 Perşembe 17:29

Gina geldi Belediyenin iscisi haberinden binlerce ssk kuyrugunda insan var issiz asgari ucretle uc cocuk bakan yuzbinler var neden bunları haberi yapilmiyor hep belediye iscisi haber yapiliyor her gun bir suru insan issiz kaliyor onlarada sahip cikin bize uc kisinin yapacagi isi bir kisi yaptiriyorlar bel agrisi cekiyoz 15kiside cok belediyedekiler tosunpasami calissinlar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de 3 ayda 5 bin fidan dikilecek
Güzelbahçe Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine fıstık çamı, kara servi ...
Başkan Kayalar: Yaraları birlikte saracağız
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir depreminde evleri hasar ...
Gaziemir’in parklarına yeni oyun grupları
Gaziemir Belediyesi, Şehit Hüseyin Şele Parkı, Şehit Ünsal Yaman Parkı, ...
 
İZSU’da işlemler 'e-Devlet’ dönemi
İZSU Genel Müdürlüğü hayatı hayatını kolaylaştıracak uygulamalara bir ...
Büyükşehir’de gündem Urla planı… CHP’den tepki, AK Parti’den ‘Atatürk’ çıkışı!
Urla’da yapılması planlanan akaryakıt istasyonu önceki oturumda imar tartışması ...
Ulaşım sektörüne Büyükşehir desteği: Terminallere giriş-çıkışlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 13 ilçedeki 15 terminale giriş çıkışların ...
 
Efes Selçuk'ta 'online' sanat kursları
Efes Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
Çiğli Belediyesi'nde e-randevu dönemi
Çiğli Belediyesi’nde Pandemi sürecinin de etkisiyle E-Randevu sistemine geçiliyor.
Uğur Mumcu’nun adı Körfez’de de yaşayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezde hizmet veren araba vapurlarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri