POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar: Dünya karanlığa sürükleniyor!
Bayraktar: Dünya karanlığa sürükleniyor!
Hamas'ın askeri lideri Lübnan'da öldürüldü
Hamas'ın askeri lideri Lübnan'da öldürüldü
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
16 Ocak 2024 Salı - 21:19

O ilçede STK'lardan CHP'ye 'aday' uyarısı!

CHP'de aday belirleme mesaisi sürerken, en çok(47) belediye başkan aday adayının başvuru yaptığı,  kayyum heyeti tarafından yönetilen Urla'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri, bağımsız dernekler ve platformlar CHP Genel Merkezi'ne, İzmir İl Başkanlığı'na ve Urla İlçe Başkanlığı’na yazı yazarak ithal aday istemedikleri yönünde çağrı yaptı.

O ilçede STK lardan CHP ye  aday  uyarısı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday belirleme mesaisi sürerken, en çok(47) belediye başkan aday adayının başvuru yaptığı,  kayyum heyeti tarafından yönetilen Urla'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri, bağımsız dernekler ve platformlar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığına ve Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı’na yazı yazarak ithal aday istemedikleri yönünde çağrı yaptı. 

Çağrıda şu ifadelere yer verildi: 

“2023 yılının aralık ayı başında, Urla'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları, Sendika temsilcileri, bağımsız dernekler ve platformlar olarak, Urla Kent Konseyi öncülüğünde vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen açık panel sonucunda yayınladığı deklarasyon ile Urla'yı, Urla'nın sokaklarını ve Urla'da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını bilmeyen bir adaya karşı olduğumuzu dile getirmiştik. Tüm bu çalışmalarımızın ardından son günlerde gündeme gelen söylemlerden ve bilgi kirliliğinden halkımız adına duyduğumuz endişeyi belirtmek adına bu çağrıyı kaleme almış bulunmaktayız. 

İlçemizde anketlerin yapılması, Genel Merkez tarafından belirlenen bir heyetin ilçemize gelerek aday adayları ile mülakat yapması ve dilekçe vererek görüşme talebinde bulanan STK temsilcileri ile görüşmeleri bizleri süreç adına fazlasıyla mutlu etmiştir. Fakat son günlerde gündemde olan söylemler ve bilgi kirliliği sürece gölge düşürmektedir. Bu durum Urla'da yaşayan ve sorumlu olduğumuz üyelerimizin bağlı bulunduğu STK'lar, odalar ve muhtarlar olarak, karar vericileri uyarma zorunluluğu doğurmuştur. 

Bizler Urla'yı bilen, Urla'da yaşayan, Urla'ya katkı koyan ve adı 'Yerel' olan bu seçimin adayının da yerel olmasını diliyoruz. Bizler asla dışarıdan bir aday istemiyoruz. 

Urla'da yerel memnuniyeti arttıracak, endişeleri giderebilecek, demokrat, STK'ları kucaklayacak, Urlayı bilen-tanıyan ve tanınan, Urla halkında karşılığı bulunan yani yerelde değeri olan, Urla'ya ve Urla halkının sorunlarına hakim, Urla halkını küstürmeyecek bir adayı canı gönülden arzu etmekteyiz. 

Tüm bu çerçevede yapılacak olan yanlış bir aday atamasının, ilçemizde derin kopmalara sebebiyet verebileceği gibi küskün bir seçmen yaratılacağı hatta bağımsız yerel bir kimliğin aday çıkabileceği ya da Urlalı bir aday çıkaracak başka partilere yönleneceği yönünde duyduğumuz endişeyi sizlerle paylaşarak aday belirleme sürecini hassasiyet ile sürdüreceğinizi arzu etmekteyiz. Saygılarımızla...”

Açıklamaya imza atan STK başkanları şöyle;

 
Meclis'ten teröre karşı ortak bildiri
 
İzmir sularında bitmeyen dram!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy'den aday oldu
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimlerde Kadıköy'den ...
Yeniden Refah-AK Parti görüşmeleri durdu!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ...
Babacan'dan tek günlük İzmir mesaisi!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yerel seçim çalışmaları kapsamında ...
 
Aslanoğlu’ndan iktidara proje rakamlarıyla yatırım salvosu!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu 1000 lira ile 5 bin lira arasında bütçe ayrılan ...
Özel'den İYİ Parti'ye 'bildiri' çağrısı!
Özel, Akşener'e seslenerek, "Bu kez Saadet, Gelecek, Deva, Demokrat partiler ...
CHP’de İzmir dosyası açıldı, raporlar masada!
Anket çalışmalarına nokta koymaya hazırlanan CHP Genel Merkezi örgütler, ...
 
31 Mart mesajı: Kilit bir seçim olacak!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yerel seçim hazırlıklarının ...
Yılın ilk Kabine toplantısında gözler emekliye ek zamda!
Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, bugün yapılacak Kabine toplantısında. ...
AK Parti'de İzmir adayının açıklanacağı tarih belli oldu
AK Parti'de İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayının da açıklanacağı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri