POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
Motosiklet festivalinde kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı
29 Aralık 2017 Cuma - 09:43

O ilçeye metro müjdesi: En büyük ihale olacak, sürücüsüz çalışacak!

Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine çıkabilmek için hazırladığı 13,5 km'lik hat projesi, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Buca Metrosu için gerçekleştirecekleri ihalenin "bir kalemde yapacakları en büyük ihale" olacağını açıkladı. 9 Ocak'taki Narlıdere Metrosu ihalesi için yarışan firma sayısı ise 42'ye yükseldi.

O ilçeye metro müjdesi: En büyük ihale olacak, sürücüsüz çalışacak!

9 Ocak'ta yapım ihalesine çıkılacak Narlıdere Metrosu'nun ardından İzmirlilerin heyecanla beklediği Buca Metrosu için de sevindirici haber geldi. Tıpkı Narlıdere Metrosu gibi yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 13,5 km uzunluğundaki Buca Metrosu'nun projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Proje, 13 Nisan 2017 tarihinde gönderilmişti. Şimdi sıra, Buca Metro projesinin 2018 yılı yatırım programına alınması için Kalkınma Bakanlığı onayına geldi. Uluslararası krediyle gerçekleştirilecek yatırımlar için Bakanlık onayı şart koşuluyor.

Sürücüsüz çalışacak
Derin tünel olarak projelendirilen Buca Metro hattı, TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği ile yapılacağından, tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da minimuma indirilmiş olacak. İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmet verecek. Üçyol ile başlayan ve 11 istasyondan oluşan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, F.Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hat ile Üçyol İstasyonu'nda entegre olacak. Yolcular için Üçyol İstasyonu bilet holü katından bağlantılı olacak yeni hat, mevcut hatlardan bağımsız çalışacak. Bu sayede teknolojinin en son sistemleri Buca Metrosu'nda kullanılabilecek. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

Bir kalemde yapılacak en büyük ihale
Son olarak işletmeye alınan Karşıyaka Tramvayı ile kent içi toplu ulaşımda hizmet veren raylı sistem ağını 165 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Selçuk aksında seferlere başladı. Konak Tramvayı'nın ise 2018'in ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Metrosu'nun "bir kalemde yapacakları en büyük ihale" olduğunu belirterek, "Buca, kent içi ulaşım açısından en zorlu bölgelerimizden biri. Bu yatırımla birlikte hem bölgenin yaşadığı sıkıntıları çözmüş hem de çağdaş, çevreci ulaşım adına büyük bir adım atmış olacağız" dedi.

Narlıdere Metrosu için 42 firma yarışıyor
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, derin tünelle geçilecek 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için 9 Ocak'ta uluslararası ihaleye çıkacak. Yapı sektörünün dev firmaları bu büyük projenin yapımını üstlenmek üzere yarışacak. Aralarında çok sayıda yabancının da bulunduğu 42 firma, ihale dosyası alarak projeye olan ilgisini gösterdi.

 
Bayraklı'da 'kadına şiddete karşı' seminer!
 
Oğlu için sanal aşçılık yaptı, fenomen oldu, Google konuk etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 29 Aralık 2017 Cuma 11:47

13 Nisan 2017 de ulaştırma bakanlığına başvurulmuş 2018 yılına girmemize 3 gün kala onay gelmiş.Kalkınma bakanlığında umarım daha kısa bir zaman beklenir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 'kadına şiddete karşı' seminer!
Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü “kadına karşı şiddete” dikkat ...
Karşıyaka'da sinema keyfine engel yok!
Çarşı Kültür Merkezi’nde görme engelliler için film gösterimi düzenledi. ...
Konak’ta yeni yıl öncesi toplu sözleşme sevinci
Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ...
 
Gaziemir'de yeni yıl arifesi sözleşme bayramı
Gaziemir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ...
Karşıyaka’da bu kez ‘eşler’ buluştu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın eşi Zehra Akpınar, ...
Dikili'de deve güreşi şöleni!
İzmir'in Dikili ilçesinde gerçekleştirilen 28. Geleneksel Deve Güreşleri ...
 
Balçova'da 'en özel' yılbaşı partisi!
Balçova’da yaşayan engelli vatandaşlar için düzenlenen yeni yıl partisinde ...
İzmir'in meslek fabrikasında hayaller gerçeğe dönüşecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliği azaltılmak ve rekabet gücüne katkı ...
Konaklı muhtarlara 'hayati' eğitim!
Konak Belediyesi ile AFAD işbirliğinde ilçede görev yapan muhtarlara temel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri