Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı ve yürütme kurulu üyeleri, jeotermal araması yapılmak istenen Mescitli ve hemen yanı başındaki meyve fidanı üretim merkezi Bademli’yi ziyaret ederek jeotermalin bölgeye verebileceği geri dönüşü olmayan zararlarla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. 12 Kasım Salı günü saat 14.00’da Ödemiş’te Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek olan “Jeotermale Hayır” toplantısına tüm Küçük Menderes havzası sakinlerini davet ettiler.
Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Yıldız ve ilgililerin de hazır bulunduğu ziyaretlerde Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne konuk olan heyet, Küçük Menderes havzasının birinci sınıf tarım topraklarında jeotermal kaynak arama ve işletmesinin, tarım ve hayvancılığı yok olma noktasına getireceğini vurguladılar.
Önce Ödemiş’te ardından İzmir’de gündeme taşınacak
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleşen görüşmenin ardından konuşan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “İzmir’de 16 tane ilçede, 33 bölgeyi kapsayan jeotermal kaynak arama ve 2 ilçede de işletmeyi kapsayan ihaleyle ilgili görüşlerimizi paylaşmak üzere kentimizdeki üretici kooperatiflerimizle, muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Küçük Menderes havzası birinci sınıf tarım arazilerine sahip. Türkiye’nin çok önemli tarım merkezlerinden birisi. İzmir’de 950 bin dekar alandan bahsediyoruz. Ödemiş’te Mescitli ve Yeniceköy’den bölgeler var. Biz yeraltı zenginliklerimizin değerlendirilmesine karşı değiliz. Bunun altını çok iyi çizmek gerekiyor. Fakat burada vermek istediğimiz mesaj, Küçük Menderes havzasındaki tarım alanları gerçekten korunması gereken alanlardır. Küçük Menderes havzası, Gediz havzası koruma havzalarıdır. Buraya yapılacak jeotermal santrallerin geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini Aydın gibi somut örneklerle gördüğümüz için bu anlamda herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.
Hükümet Meydanı’nda toplantı
12 Kasım Salı günü saat 14.00’da Ödemiş’te Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek olan “Jeotermale Hayır” toplantısının doğanın korunması için verilecek mücadelede halkın desteği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Taşlı, “Küçük Menderes havzasındaki tüm sivil toplum kuruluşlarının, üretici kooperatiflerinin vereceği destek çok önemli. 12 Kasım Salı günü 14.00’da Hükümet Meydanı’nda tüm Küçük Menderes havzasının katılımıyla bir araya geliyoruz. 13 Kasım Çarşamba günü de İzmir’in 16 ilçesini ilgilendiren bu önemli konuyla ilgili itirazı ortaklaşa yükseltmek için İzmir’deki sivil inisiyatif bileşenleri de 12.00’da Konak’ta bir araya gelecek. Toplumumuzun tamamını ilgilendiren; toprağımıza, suyumuza ve havamıza sahip çıkma ve yarınlara yaşanılabilir bir çevre bırakma mücadelesinde herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.
Bilgi’den destek mesajı
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi de destek mesajı vererek, “Bu duyarlılığı gösterip ülkemize ve dolayısıyla ülke insanımıza sahip çıkan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de var gücümüzle ülkemizin ve yöremizin yaşanılır bir yer olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Destek vermeye hazırız” dedi.
Ödemiş Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Mescitli Mahallesi’nde de kontrolsüz jeotermal kaynak arama ve işletmesinin Aydın’da yaşam alanlarına, tarım ve hayvancılığa verdiği zararları anlatıp, Salı günkü toplantıya bölge üreticileri davet etti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |