POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
20 Eylül 2023 Çarşamba - 19:21

Operasyonun ikinci gününde Karabağ'da ateşkes sağlandı

Karabağ'da başlatılan antiterör operasyonunun ikinci gününde ateşken sağlandı. Karabağ Ermenileri kendilerini lağvederek silah bırakmayı kabul etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesin Rus güçlerinin katışımıyla gerçekleştiğini duyurdu. Ateşkes saat 12.00 itibariyle yürürlüğe girdi. Öte yandan Rus haber ajansı IFAX, Rus barış gücü aracına ateş açılması sonucu bir askerin öldüğünü duyurdu.

Operasyonun ikinci gününde Karabağ da ateşkes sağlandı

Azerbaycan ordusu dün Karabağ'da antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev operasonun ne kadar süreceğine ilişkin, Bakü'nün tavrını ortaya koydu. Aliyev, "Karabağ'daki Ermeni silahlı güçlerin silah bırakması ve silahsızlandırılması halinde terörle mücadele tedbirleri durdurulacak." açıklamasını yapmıştı.

ATEŞKES SAĞLANDI
Karabağ Ermenileri lağvedilmeyi ve silahları tamamen bırakmayı kabul etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Rus barış güçlerinin katılımıyla ateşkes anlaşmasına varıldı. Karabağ'daki silahlı oluşumlarının dağıtılması ve tamamen silahsızlandırılması konusunda anlaşmaya varıldı." açıklamasını yaptı. 

Rus haber ajansı IFAX, "Karabağ Ermenileri yarın Azerbaycanlı yetkililerle bir araya gelecek" dedi.

Kremlin'den yapılan açıklmada Ermenistan'ın Rusya'ya yönelttiği 'yeterince bir şey yapmıyor" eleştirileri reddedildi. Kremlin, "Azerbaycan'ın kendi toprakları üzerindeki hareketlerinden bahsediyoruz" vurgusunda bulundu. 

ERMENİSTAN'DAN AÇIKLAMA
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık Sözcüsü, "Ermeniler teorik olarak Azerbaycan altında yaşayabilir ancak diyalog hayati. Azerbaycan'ın insani koridor önerisi etnik temizliğe davettir" dedi. 

RUS HABER AJANSI: RUS ARACINA AÇILAN ATEŞTE BİR ASKER ÖLDÜ
Öte yandan Rus haber ajansı IFAX, Rus barış gücü aracına ateş açılması sonucu bir askerin öldüğünü duyurdu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÖNERİSİYLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULABİLİR"
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önerdiği Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan formatı ile bölgesel konuların çözüme kavuşturulabileceğini söyledi.

Hacıyev, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığında, diplomatik temsilcilere verilen brifingde, Azerbaycan devletinin Karabağ'daki Ermeni nüfus için geniş kapsamlı sosyal ve entegrasyon planı hazırladığını söyledi.

Azerbaycan devletinin Karabağ'daki sözde rejime entegrasyon konularını görüşmek üzere daha önceleri davetler gönderdiğini fakat bu davetlerin geri çevrildiğini hatırlatan Hacıyev, "Azerbaycan'ın gündemi Karabağ'daki Ermenilerin barışçıl şekilde entegrasyonunu sağlamaktır. Bölgeye barışı getirmek istiyoruz." dedi.

Hacıyev, Karabağ'daki sayıları 10 bini bulan silahlı güçlerin bölge barışına tehdit oluşturduğunu her zaman dile getirdiklerini vurgulayarak, "Dün mayın patlamasında sivil vatandaşlarımız ve polis memurlarımız yaşamını yitirdi. Bu da bizi lokal antiterör tedbirleri hayata geçirmeye zorladı. Hiçbir şekilde sivil yapılar hedef alınmadı. Sivillere ateş açılmadı. Azerbaycan, Karabağ'daki yasa dışı grupların silahı bırakma güvencesini almıştır. Onlara Azerbaycan tarafından güvenli çıkış sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Yarın Yevlah kentinde Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycan devlet yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleştirileceğini anlatan Hacıyev, "Azerbaycan sorunsuz yeniden entegrasyon sürecine hazır olduğunu bir kez daha ilan ediyor. Halkın insani taleplerini karşılamaya hazırız. Kısa sürede bölgede istikrar ve güvenliği sağlamaya hazırız." diye konuştu.

Hacıyev, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin (BMGK) yarın Karabağ gündemiyle yapacağı toplantının bölgedeki kırılgan duruma zarar verebileceğini belirterek, "Böyle bir toplantıya gerek yoktu. Azerbaycan istendiği zaman operasyonun gerekçelerini anlatabilir." dedi

"AZERBAYCAN, BÖLGESEL KONULARIN BÖLGESEL DÜZEYDE ÇÖZÜMÜNDEN YANADIR"
Brifing sonrasında basın mensuplarına Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi hususunda açıklamalarda bulunan Hacıyev, "Azerbaycan, bölgesel konuların bölgesel düzeyde çözümünden yanadır. Bu hususta Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan formatını önerdi. Bu formatta bölgesel konuları çözüme kavuşturabiliriz. Azerbaycan aynı zamanda 3+3 formatının da destekçisidir. Fakat maalesef Ermenistan bölge sorunlarını bölge dışındaki güçlerle çözmeye çalışıyor. Bu da bölgemiz için faydalı değildir. Bazı ülkeler kendi jeopolitik ve iç sorunlarını bizim bölgemize ihraç etmek istiyor." ifadelerini kullandı.

KARABAĞ'DAKİ ANTİTERÖR OPERASYONU
Operasyonun ilerleyen saatlerinde Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da 60'dan fazla askeri mevzinin Azeri askerlerin kontrolüne geçtiğini duyurdu. 

Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulundu.

rmeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etti.

Azerbaycan'dan gelen, sözde rejimin feshedilmesi taleplerine rağmen Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda 9 Eylül'de sözde "cumhurbaşkanlığı seçimi" yapılması tansiyonu daha da yükseltti. (Ajanslar, NTV)

 
İzmir sularında yine can pazarı!
 
Ankara’daki yangında can kaybı 3’e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliyev: Karabağ'daki operasyon ne zaman bitecek?
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da başlatılan terör operasyonunun ...
Papa: Dünya nükleer savaşın eşiğinde
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ...
Lafarge'a DAEŞ soruşturması 7 Kasım'da netleşecek
Fransa'da mahkemenin, Fransız çimento devi Lafarge'a yönelik "insanlığa ...
 
Azerbaycan'dan Karabağ'a antiterör operasyonu
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis ...
YPG'nin Münbiç sorumlusu etkisiz hale getirildi
YPG'nin sözde Münbiç sorumlusu Uman Derviş'in etkisiz hale getirildiği açıklandı.
Sıfır Atık Projesi dünyaya açıldı: İlk imza Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Küresel ...
 
Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir!
Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu ...
ABD'deki kayıp F-35 savaş uçağı bulundu!
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir süredir kayıp olan F-35 savaş uçağının ...
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması!
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki diyalog ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri