POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
15 Eylül 2024 Pazar - 10:20

Orta Doğu'da tansiyonu artıran açıklamalar

Gazze'de katliam sürerken Orta Doğu'da büyük savaş korkusu giderek büyüyor. İsrail hükümetinin Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldığı belirtilirken Hizbullah, "İsrail savaş açarsa biz de savaşla karşılık veririz" dedi.

Orta Doğu da tansiyonu artıran açıklamalar

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kuzeyde Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldığını bildirdi.

Kanal 13’ün internet sitesindeki haberine göre Netanyahu, 12 Eylül’de, kuzey cephesindeki gerilimi görüşmek üzere düzenlenen stratejik bir toplantıya katıldı. Netanyahu, burada, İsrail'in "kuzey cephesinde geniş kapsamlı ve güçlü bir operasyon yapma niyetinde olduğunu" ifade etti.

Kanal, kimliğini açıklamadığı Netanyahu’ya yakın üst düzey bir yetkiliden alıntı yaparak, kuzey cephesindeki bu saldırılar için henüz kesin bir tarih belirlenmediğini, ancak yakın bir gelecekte bu adımın atılmasının planlandığını aktardı.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin bu hafta kuzey cephesindeki gerilimi ele alması bekleniyor. Kanal, kimlikleri açıklanmayan bazı İsrailli güvenlik yetkililerinin, kuzey cephesindeki saldırıları genişletmenin aynı zamanda Gazze'deki askeri varlığın azaltılmasını gerektireceğini vurguladığını da bildirdi.

İsrail'in Lübnan'ın kuzeyine düzenlediği son hava saldırısında 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı.

Söz konusu yetkililer, İsrail'in kuzeyindeki mevcut durumu değiştirme girişimlerinin "geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği" konusunda Netanyahu'ya uyarıda bulundu.

'İSRAİL SAVAŞ AÇARSA KARŞILIK VERİRİZ'

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'e savaş açmayı planlamadıklarını ancak İsrail'in açması durumunda buna karşılık vereceklerini belirtti.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre Kasım, başkent Beyrut'ta düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kuzey cephesindeki saldırıları genişletme kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Netanyahu'nun savaş tehdidinden korkmadıklarını ve bu tehdidin kendilerini Gazze'ye destek vermekten de alıkoymayacağını dile getiren Kasım şöyle devam etti:

"Savaş açma planımız yok çünkü bunun bir faydası olacağını düşünmüyoruz ama İsrail savaş açarsa buna savaşla karşılık veririz ve kayıplar bizim için de onlar için de çok büyük olur. İsrailliler, kuzeydeki bir savaşın, bölgede evlerini terk eden 100 bin kişiyi geri getireceğini zannediyorsa şimdiden söyleyelim, yüzbinlerce kişinin daha uzun vadeli göçüne hazır olsunlar. Kuzeydekilerin evlerine dönmesinin, Gazze savaşının sona ermesinden başka yolu yok."

Kasım, Gazze savaşı devam ettiği sürece Lübnan cephesinde de saldırıların süreceğini, İsrail'in saldırılarının artması ve özellikle de sivillerin hedef alınması durumunda saldırıların da artacağını kaydetti.

Kanal 13 televizyonunun internet sitesindeki haberinde, Netanyahu'nun, 12 Eylül’de, kuzey cephesindeki gerilimi görüşmek üzere düzenlenen stratejik bir toplantıda, İsrail'in "kuzey cephesinde geniş kapsamlı ve güçlü bir operasyon yapma niyetinde olduğunu" ifade ettiği iddia edilmişti.

 
Yerlikaya: 475 bin sürücüye işlem yapıldı!
 
Dikili’nin kurtuluşu coşkuyla kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın "en korkunç vücut geliştirmecisi" öldü
Dünyanın "en korkunç vücut geliştirmecisi" olarak bilinen ve günde yedi ...
Güney Asya'yı Süper Tayfun vurdu: En az 285 ölü
Güney Asya'da son bir ayda yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana ...
ABD'de yeni kongre baskını korkusu
Başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD'de, 2021'deki Kongre baskınının tekrarının ...
 
11 Eylül'ün 23. yılı: Biden, Harris ve Trump aynı karede
Dünyayı sarsan 11 Eylül saldırılarının üzerinden 23 yıl geçti.. Amerika ...
İsrail yine okul bombaladı: 14 ölü
İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere ...
Kız çocukları için 'misk amberi' uyarısı
ABD’de yapılan yeni bir araştırma, deterjan, parfüm ve kişisel bakım ürünlerinde ...
 
Ayşenur'un eşinden Biden'ın 'Kazaydı' sözlerine tepki
ABD Başkanı Biden'ın İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi "kazayla" öldürdüğü ...
İsrail helikopteri Gazze'de düştü: Ölü ve yaralılar var
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde bir helikopterinin düştüğünü ve 2 askerin ...
Yarışta ilk düello: Harris ile Trump kozlarını paylaştı
ABD başkanlık yarışında Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri