POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
11 Eylül 2024 Çarşamba - 17:02

Özel’den İzmir’de Dilruba yanıtı… Özür diledi, ‘Sıra sende Erdoğan’ dedi!

CHP Lideri Özel havayolu ile geldiği İzmir’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dilruba Kayserilioğlu üzerinden kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Özel,” Maalesef Erdoğan teslim olmuştur. Normalleşme sürecinin AK Parti’ye zarar verdiği algısına ve etrafındakilerin bu iddialarına teslim olmuştur. Ben söylediği sözlerden alınmış, kim varsa Dilruba adına özrü dilerim. Şimdi sıra Erdoğan’da… Hadi Erdoğan da bir adım atsın. O da söylediği sözleri için özür dilesin" dedi.

Özel’den İzmir’de Dilruba yanıtı… Özür diledi, ‘Sıra sende Erdoğan’ dedi!

GERÇEKİZMİR - CHP Lideri Özgür Özel havayolu ile İzmir’e geldi. Özel 12 Eylül Perşembe günü Bornova’da katılacağı etkinlikler öncesi bugün memleketi Manisa’ya geçecek.

Havalimanı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel kendisi için 'Özür dilemeli' diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

“ERDOĞAN TESLİM OLMUŞTUR”

Özel konuşmasının başında, “Erdoğan açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla izliyorum. Maalesef Erdoğan teslim olmuştur. Normalleşme sürecinin AK Parti’ye zarar verdiği algısına ve etrafındakilerin bu iddialarına teslim olmuştur. Bu CHP’ye yarıyor, sertleşmemiz yeniden kutuplaştırmamız lazım sözlerine teslim olmuştur. Dilruba olayında tam 11 gün sonra ortaya konulan bu yaklaşımların başka bir açıklaması yoktur. Bu süreçte Erdoğan kavga tartışma kutuplaşma ile siyasi düşüşüne engel olacağına inanıyor. Onun siyasi düşüşü 31 Mart’ta tescillenmiştir ki bu milletin sesini duymadığından ve bu millete tepeden bakan kadroların, adayların ve halk için değil başka çıkar çevreleri için belediyecilik yapan kadroların 31 Mart’ta cezalandırıldığını görmesi lazım. 31 Mart sonrasında kendisinin yumuşuma dediği bizimle birleştiği sürecin faydası bu ülkeyedir. Bu ülke normalleşmeyi benimsemiştir. O yüzden Erdoğan’ın bu kullandığı ifadelerin tamamı sorunlu ifadelerdir. Dilruba meselesinde dün Erdoğan’a telefon açmayı düşündüm. Bilip de yapıyorsanız neden böyle yapıyorsunuz diyecektim. Bu tip telefonlar için belki biraz daha normalleşmek gerekecek. Bir büyüğüm ile bir dostum ile konuşabilir gibi konuşabilsek, “gerçekten bilmiyor musunuz yoksa, bilip de böyle konuşuyorsanız burası sorunlu.” Dilruba ile konuştum bu sözlerin siyasileri kenara bırak ama bir grup seçmeni insanı üzmüş olabilir, telafi etmekte fayda var. Fuarda Dilruba ile görüştüğümde bir telafi etmekte, ifadelerle söylediğini açıklamakta fayda var dedim. Erdoğan diyor ki Dilruba’nın ifadelerini sahipleniyor. İfadelerini sahiplenmiyorum, Dilruba’nın ifade özgürlüğünü ve böylesi meseleden kişilerin ibreti alem olsun diye tutuklanmasını yanlış ve ölçüsüz buluyorum” diye konuştu.

“DİLRUBA ADINA ÖZÜR DİLERİM, ŞİMDİ SIRA ERDOĞAN’DA”

Özel Erdoğan’ın ‘özür’ çağrısına karşılık olarak ise, “Ben ne demişim de özür dileyeyim? Suçum neymiş onu bilmiyorum. Özür istiyorsa, o konuda bir telafi etmediyse ben şunu söyleyeyim ben Dilruba adına, söylediği sözlerden alınmış, kim varsa Dilruba adına özrü dilerim. Şimdi sıra Erdoğan’da… Dilruba’nın söylemesi yasak ama AK Parti’ye yakın isimlerin ağzına geleni söylemesi, Atatürk’e hakaretler etmesi, CHP seçmenine hakaret etmesi imtiyaz olabilir mi? Sıra Erdoğan’da başta kendisinin özellikle CHP’li seçmenleri hedef alarak terörist dediği ifadeler, çürük dediği ya da ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi’ye sürtük dediği ifadeler. Çok sayıda CHP’li seçmeni üzdü. Erdoğan da onlardan özür dilesin ve Türkiye yeni bir aşamaya geçsin. Ben kötü bir söz söylemedim. Dilruba’nın sözlerini bize mal ediyorlarsa, biri bidon kafa demiş bunlar da AK Partili seçmeni üzmüş. AK Partili seçmenden bu sözü söyleyenler adına ben özür diliyorum. Hadi Erdoğan da bir adım atsın. O da söylediği sözleri için özür dilesin. Normalleşmede yeni adım atalım. Ben üzerime düşeni yaptım. Şimdi sıra Erdoğan’da. Yaparsa üstüne bir de kendisine ayrıca bu sürece verdiği katkıdan dolayı, normalleşme CHP’ye yarıyor kavga çıkaralım diyen akıldan kopup Türkiye’nin taleplerini karşıladığı için kendisine teşekkür de ederim. Dilruba’nın kırdığı herkesten özür diliyorum. Sıra Erdoğan’da” ifadelerini kullandı.

 
'Yağmur ve havaların serinlemesi ölümleri yavaşlatabilir!'
 
Narin cinayetinde ikinci tanığın ifadesi ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de eski başkana ihraç, meclis üyesi disipline!
CHP İzmir’de iki flaş disiplin gelişmesi yaşandı. Torbalı’da uzun yıllar ...
Saygılı’dan CHP’ye 'sağanak' çıkışı: Belediyecilik sizin işiniz değil
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yağmur sonrası CHP’li yerel yönetimlere ...
Özel İzmir'e geliyor: İşte saat saat program!
CHP Lideri Özel 12 Eylül Perşembe günü Bornova Belediyesi tarafından yapılacak ...
 
Nalbantoğlu: Mükelleflere ait verileri satacaklar!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi ...
Ege Üniversitesi'nde 'Körfez' zirvesi
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet ...
Yeni haftada Politika Durağı'nın konuğu Başkan Eşki!
Ege Tv’de yayınlanan Politika Durağı’nın bu haftaki konuğu Bornova Belediye ...
 
Erdoğan’dan Özel’e bir Dilruba çıkışı daha: Millete özür borcu var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dilruba Kayserilioğlu'na göndermede bulunarak "28 ...
CHP İzmir’deki okulları mercek altına aldı
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Bektaş, il genelinde eğitimle ilgili ...
Özel İzmir’e geliyor: O belediyenin toplu temel atma ve açılış törenine katılacak
CHP lideri Özel yerel seçimlerin ardından ilk kez bir belediyenin düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri