POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çinli firmadan Türkiye'de üretim için başvuru
Çinli firmadan Türkiye'de üretim için başvuru
Beş başbakan deviren kedi hala görevde
Beş başbakan deviren kedi hala görevde
Sokak ortasındaki tartışma kanlı bitti
Sokak ortasındaki tartışma kanlı bitti
İki ilde sel felaketi: Can kaybı artıyor
İki ilde sel felaketi: Can kaybı artıyor
8 Haziran 2024 Cumartesi - 09:00

Özel'den İzmir'de çarpıcı 'oy oranı' ve 'adaylık ilanı' açıklaması!

CHP Lideri Özel İzmir'e geldi. Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada kazanılamayan 2 ilçeden biri olan Menemen için, " Adayımızı 1 yıl sonra ilan edeceğiz ve o günden seçimlere kadar çalışacak" dedi. İzmir’deki seçim sonucuna yönelik çarpıcı bir değerlendirmede bulunan Özel, "Manisa’da yüzde 60 aldığımız yerde İzmir’de bu oy oranında kalmamız sebebiyle özeleştiri yapıyoruz" dedi. Özel, işten çıkarılan ve eylem yapan işçilerle görüştü, görüşme olumlu geçti.

Özel den İzmir de çarpıcı  oy oranı  ve  adaylık ilanı  açıklaması!

Efe CanTAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'e geldi.

CHP Lideri ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Özel'i il binasında Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yanısıra  parti yöneticileri karşıladı.

Özel'e il binası önünde çiçek takdim edildi.

Özel, il başkanlığına geldiği sırada atama bekleyen öğretmen Işıl Taşlı, Özel’in yanına gelerek ağlayarak yardım istedi. Taşlı, Özel’den atama bekleyen öğretmenlere ses olmasını istedi. Ağlayarak konuşan Taşlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye salı yapacağı iadeiziyarete göndermede bulunarak, “Sesimizi duyurur musunuz iadeiziyarette" dedi.

Taşlı’yı ‘ağlama’ diyerek teselli etmeye çalışan Özel, “Her seferinde duyuruyoruz. Yalnız şu söyleyeyim ben. Geçen sefer sizinkiler geldi ziyaret etti. Konuştuk. 5 bin engelli öğretmen ataması yapıldı. Geçen sefer 5 bin atamayı söyledik yine söyleyeceğim” dedi.

Özel, daha sonra örgütle görüşmek üzere il başkanlığına girdi.

DİKKAT ÇEKEN BARİYER
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı ziyaret edeceği Kültürpark'taki İzmir Sanat'ta yer alan ofis önüne bariyer çekilmesi dikkat çekti. İşten çıkarılan işçiler uzun süredir eylem yapıyor.

ÖZEL İŞTEN ÇIKARILANLARLA GÖRÜŞTÜ
CHP Lideri Özgür Özel il binasında işten çıkarılan ve günlerdir eylem yapan  İZDOĞA ve İZENERJİ işçileri adına 3 kişilik heyetle görüştü. Heyetin özel'e mektup verdikleri belirtirken, Özel'in görüşmede, “Ne bizim ne sizin suçu var. Alım yaptılar. Hepinizi tek tek geri alacağız, süreç biraz uzun. Bizi yıpratmazsanız biz sizi zaten biliyoruz” dediği öğrenildi. Tugay'ın da belediyedeki mali tablonun düzelmesinin ardından işe alımların yapılacağını ifade ettiği iddia edildi. Olumlu geçen görüşmede Tugay ile işçiler, pazartesi günü bir araya gelme kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Özel, il binasından ayrıldıktan sonra  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı Kültürpark'taki İzmir Sanat'ta yer alan ofisinde ziyaret etti.

“MENEMEN’DE ADAYI 1 YIL SONRA İLAN EDECEĞİZ”
Özel burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“İzmir'den milletvekillerimiz burada, sizleri ziyarete geldik. Az sonra ortak toplantılar yapacağız. İstanbul ve Ankara'da Ekrem ve Mansur başkanlarımızla görüştük. Şimdi de İzmir’e geldik. İzmir'de 29 belediye aldık. Seçimden önce AK Parti buraya yüksek bir önem affetti. Maddi gücü yüksek bir kampanya yaptılar. İzmir’deki bazı sosyal medya hesaplarına çok büyük bütçeler ayırdılar. Onların maddi gücüyle rekabet edecek halimiz yoktu. Bizim kampanyamızın manevi gücü yüksekti. CHP’nin amiral gemisi olmanın sorumluluğu vardı, hep beraber çalıştık ve inanmadıkları seçim sonucunu aldık. Birileri İzmir üzerinde farklı hayaller kuruyordu. 9 kadın aday gösterdik, 8’i seçildi. 12 genç aday gösterdik. İzmirliler 11'ini seçti. Kıl payı kaybeden arkadaşımız oldu gelecekte hedefine ulaşacak. Menemen’de rakip olarak devlet ve kayyım vardı. Menemenin bir sonraki belediye başkanını 1 yıl sonra ilan edeceğiz ve o günden seçimlere kadar çalışacak. Menemen’de rekor oy alacağız. Bir sonraki seçimde de 31’de 31 yapacağız”

“ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUZ, OY ORANINI TARTIŞIYORUZ”
İzmir’deki seçim sonucuna yönelik özeleştiri mesajı veren Özel, “Seçim sadece genel başkan veya adayla gelmez. Örgüt olmadan olmaz. Örgüt, aday ve genel başkanın uyumlu olmasıyla başarı gelir. İyi adaylar ve güçlü adaylar ile seçime girdik. Adaylarımız örgüt tarafından benimsendi. İzmir'de özeleştiri yapıyoruz, oy oranını tartışıyoruz. Manisa’da yüzde 60 aldığımız yerde İzmir’de bu oy oranında kalmamız sebebiyle özeleştiri yaptık. Yetki bundan sonra Cemil Tugay ve diğer başkanlarımızda. Başkanlarımızın İzmir'in yüksek beklentilerine cevap vermesi gerekiyor. Vatandaş İzmir’deki başkanlarımıza bakarken Türkiye'yi yönetmeye hazır mı diyorlar. Bu seçimde Cemil Başkan’ın cebine bir anahtar sıkıştırdılar. O anahtar ne kasa ne de belediyenin anahtarıdır. O anahtar iktidara gelmenin anahtarıdır. Hem Cemil Başkanımızı hem de ilçe belediye başkanlarımızı önümüzdeki 4 yılda bütün gücümüzle destekleyeceğiz” dedi.

"BELEDİYELERİN DENETİMİNİ YÜRÜTÜYORUZ"
“SODEMSEN ve SODEM ile belediyelerimizde denetimi yürütüyoruz. Çok iyi isimler var, farklılıkları göreceksiniz. CHP baştan aşağı kurumsal bir reform geçirdi. Birkaç ay içinde daha fazla fark edilecek. Bize oy veren gençler pişman olmayacak” diyen Özel,şöyle devam etti;

“31 Mart'ta kazandığımız bir siyasi başarı var ama bir zaferden çok sorumluluk olarak görüyoruz. Kimseyi itmeden yöneteceğiz Belediyeler Birliği seçimleri çok önemli örnekler. AKP çoğunluğu sağlayıp yönetim yapıyor. Biz Belediyeler Birliği seçiminde diğer 7 partiye görev teklif ettik. Cumhur ittifakı karşımıza aday çıkardı. Biliyorsunuz Yeniden Refah şu an Cumhur İttifakında değil ve Belediyeler Birliği Seçimleri’nde yanımızda yer aldı. Gelecekte ne olur bilinmez. Biz AKP ve MHP'ye koltuk teklif ettik. AKP’liler bize oy verdi diye parti içi soruşturma açtılar. Biz bir partinin her şeyi yapmasını doğru bulmuyoruz, partimizden olmayan diğer belediyelere de destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da bu yaklaşımımız devam edecek”

TUGAY: İZMİR'DE YENİ NESİL BİR BELEDİYECİLİK BAŞLATTIK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise "Bize sağladığınız özel destek için, önemli katkılar verdiniz bu süreçte tekrardan yürekten teşekkür ediyoruz. Zaferimizin mimarı olarak, bu zaferin en önemli pay sahibi olarak sizleri her zaman dinlemeye ve sizin önderliğinizde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İzmir'de yeni nesil belediyecilik anlayışıyla güzel bir dönem başlattık. 2 aydır yeniden yapılanma ve yenilikçi uygulamaları belediyeye taşıdığımız bir dönem yaşıyoruz. Zaman zaman sizlere de bununla ilgili bilgiler iletiyoruz. Ege Bölgesi'nde bu dönem dayanışma içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımıza yürekten inanıyorum. Bu güzel ekibin bir üyesi olmak bizim için bir onur" ifadelerini kullandı.

'GEÇMİŞ PRATİKLERDEN FARKLI OLARAK KENDİLERİNE TEKLİFTE BULUNDUK'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında İzmir Sanat Başkanlık Çalışma Ofisi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyareti sonrası Ege Belediyeler Birliği'ne geçti. Burada düzenlenen toplantıya Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da katıldı. Özel, CHP'nin sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden Ege'deki bütün belediyeleri kazanan, İç Anadolu'da çok sayıda belediye kazanan ve Türkiye'nin yüzde 65'ini CHP'li belediyelerin yönettiği bir noktaya geldiğini belirtti. Özel, "Biz hem Ege Belediyeler Birliği'nde hem Türkiye Belediyeler Birliği'nde hem de biraz önce seçim sonuçları tamamlanan Tarihi Kentler Birliği'nde CHP'li belediye başkanlarımız var. Türkiye Belediyeler Birliği seçimini Ekrem İmamoğlu kazandı. Orada AK Parti ve MHP'nin yaşattığı geçmiş pratiklerden farklı olarak kendilerine teklifte bulunduk. 'Gelin herkes gücü nispetinde temsil edilsin' dedik. AK Parti ve MHP kendi listelerini çıkardı. Biz İYİ Parti'yle, Yeniden Refah Partisi'yle, DEM Parti ile kurduğumuz büyük ittifaklarla, belediyeler birliğinin yönetimini kazandık. Yönetirken de AK Parti'nin yaptığı gibi sadece Cumhur İttifakı'na belediyeler birliğinin imkanlarını seferber etmek yerine, herkesin gücü nispetinde bu imkanlardan yararlanmasıyla ilgili bir yönetim anlayışımız olacak" diye konuştu.

'KARŞI TARAFTAKİ DAĞINIK, BİZİM TARAFTA İŞLER YOLUNDA GİDİYOR'

Tarihi Kentler Birliği'nin de başkanlığına Mansur Yavaş'ı aday gösterdiklerini dile getiren Özel, "Oradaki toplam delege sayımız 424 olmasına rağmen Mansur Bey 495 oy alarak başkan seçildi. Rakibi Mehmet Öztürk de 221 oy aldı. AKP'nin Cumhur İttifakı adayı AKP, MHP, Büyük Birlik Partisi oylarından 216 eksik oy aldı. Geçtiğimiz günlerde AKP adayının 12 oy eksik almasıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nde partiden atılsınlar, hesap sorulsun gibi yaklaşımları dikkatle ve endişeyle takip ediyorken, Bugün AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nin birlikte davrandığı Cumhur İttifakı'nın toplam alması gereken oy 437 olması gerekirken 221 bir oy aldılar ve 216 eksik oy aldılar. Bu karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar yolunda gittiğini gösteriyor. Orada da İYİ Parti'yle, Yeniden Refah Partisi'yle birlikteyiz. MHP'ye de AKP'ye de çok sayıda partiye teklifte bulunduk. Paylaşma teklifimizi algılayamadılar. Çoğunluklarına güvendiler. Ama bugün orada ortaya çıkan durum kendileri açısından son derece vahimdir. Biz AK Partilileri, MHP'lileri de ötekileştirmeden bu imkanları herkesin gücü nispetinde elde etmesini sağlayacağız" dedi.

'YÖNETTİĞİMİZ KURUMLAR KISA SÜREDE TÜRKİYE'NİN EN İYİ YÖNETİLEN KURUMLARINA DÖNÜŞÜYOR'

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) oluşturduğu yeni yapıların CHP'li belediyelerin, sosyal demokrat belediyenin eş güdümünü sağladığını belirten Özel, "Belediyeler Birliği bütün bölge birlikleri üzerinden de çok önemli çalışmaları, koordinasyonları, eş güdümleri, denetimleri, eğitimleri hep birlikte sağlamanın niyetindeyiz. Yönettiğimiz kurumlar kısa sürede Türkiye'nin en iyi yönetilen kurumlarına dönüşüyor. Hedefimiz budur" ifadelerini kullandı.

'İNSANLARIN MEMLEKETLERİNE ULAŞMASI İMKANSIZLAŞTI'

Ülkenin gündeminde Kurban Bayramı olduğunu dile getiren Özel, "İzmir'le İstanbul arasında geçen bayramdan bu bayrama otobüs taşımacılığı bilet fiyatlarının tam 2 kat arttığını üzülerek takip ediyoruz. İnsanların artık ailelerinin yanına kavuşmasını, öğrencilerin bayram tatiline gitmesini, insanların memleketlerine ulaşmasını imkansızlaştıran bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye'nin bu sorunlarını çözmek bir yana çözemeyen ve sadece aynı kesimlere yüklenen bir iktidarla karşı karşıyayız. Aslında çözüm son derece basit. Geçmiş dönemde kur korumalı mevduattan kim kazandıysa, geçmiş dönemde hazineden aktarılan 1,2 trilyonu kimler cebine indirdiyse Kur Korumalı Mevduat üzerinden ya da kredi garanti fonu üzerinden alınan uygun kredileri, yüzde 6- 7'lik kredileri kimler gayrimenkule, lüks araçlara yatlara çevirdiyse onlardan almak lazım. Kur Korumalı Mevduatı ödeyenlere yüklenmek, işçiden almak ya da işçiye, emekliye zam vermemek, çiftçiye hak ettiği fiyatı vermemek, enflasyon yüzde 80 iken, girdi enflasyonu yüzde 120 iken, yüzde 12 zam vermek insaf değildir, vicdan değildir, hakkaniyet değildir. Bu vatandaşlar, 'Geçinemiyoruz' diye bağırınca onların seslerini duymamak değildir" dedi.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI CILIZ BİR KURBANLIK BİLE ALAMIYOR'

Yaklaşan bayramda emekliye 3 bin TL ikramiye verildiğini söyleyen Özel, "2018'de emekli ikramiyesi 24 kilo kıyma alırken bugün 5,5 kilo kıyma alıyor. O gün verilen emekli ikramiyesi 2 koç alıyorken bugün emekli ikramiyesi bir koçun 5'te 1'ini bile alamıyor. En düşük emekli maaşı 2002 yılında 2 koç alırken bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lira, cılız bir kurbanlık bile alamıyorken artık emeklilerin sesinin duyulması gerekiyor. Bu konuya bir kez daha dikkat çekiyoruz. Önümüzdeki günlerde Sayın Erdoğan'la yapacağımız görüşmelerde bu büyük ekonomik krizden çıkmanın yolunun krizin mağdurlarını daha fazla yüklenmek değil, geçmiş krizin kazananlarından biraz bir şeyler talep etmek olduğunu görmek gerekiyor. Türkiye demokratikleşse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uysa, bugünkü öngörülebilirlik olsa, Türkiye'ye dünyadan kalıcı yatırımlar gelecek. Bugün sıcak para geliyor, faizden voleyi vuruyor tekrar gidiyor. Kurdan voleyi vuruyor tekrar gidiyor. Ama biz her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz" açıklamalarında bulundu.

'BUNA ÇOK SERT VE ÇOK NET BİR TEPKİ VERECEĞİZ'

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'den kuvvetli itirazı bir kez daha yükseltiyoruz. Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bunu bir kez daha düşünsünler. Buna çok sert ve çok net bir tepki vereceğiz. Bir kez daha kimse asgari ücreti güncellememeyi düşünmesin. Asgari ücreti enflasyon artışında güncellerken, asgari ücret artışından sıkıntıya düşecek küçük esnaf, bazı KOBİ'ler ve bazı ihracatçıların da desteklenmesi için özel tedbirlerin alınması da gerekiyor. Ama yarattığınız krizin yükünü emekçilere ve emeklilere, esnafa ve çiftçiye yüklenemez. Buğdayda 15 lira taban fiyat bekliyoruz. Çay taban fiyatının 25 lira olarak güncellenmesini bekliyoruz. Ve bu kararların bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Emekliye asgari ücret düzeyinde en düşük maaş, asgari ücrete de enflasyon oranında güncelleme bekliyoruz. Bunları yapmayanlar, bu milleti geçinemeyen hale getirirler. Geçinemeyenlerin sesini duyuyoruz. Duyurmaya kararlıyız, bu konuda haziran ayında ciddi adımlar bekliyoruz."

'BELEDİYELERİMİZİN DERTLERİNE VE PLANLARINA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ'

Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "6 Haziran günü hepimizin bildiği gibi Ege Belediyeler Birliğimizin bir seçimi oldu. Seçim ve delegasyonun takdiriyle birliğimizin başkanı oldum. Ege Belediyeler Birliği 127 tane belediyemizden oluşan 8 tane ilimizden 6'sı büyükşehirlerden oluşan bir birliğimiz var. Birliğimizde bütünlüğü sağlamak ve el ele kol kola yürümek adına yola çıktık" dedi. Zeyrek, "Ege Planlama Ajansı'nı hep birlikte kurmak, belediyelerimizin dertlerine ve planlarına öncülük etmek, burada birlikteliğimizi sağlamak, yurt içinde ve yurt dışında öncelikle Avrupa Birliği'nin fonlarını kullanmak ve diğer fonlarla birlikte belediyemizin dertlerine derman olmak, onlara çözüm getirmek öncelikle görevlerimizin arasında yer alacak. Bu yolda hep birlikte olacağız" diye konuştu.

 

 

PAZAR GÜNÜ 2 MESAİ

Aynı gün Manisa’ya dönecek olan Özel, Pazar günü İzmir’e bir kez daha gelecek. Özel saat 11:00'da Çiğli’deki Sasalı Kent Ormanı’nda gerçekleşecek olan Bayraklı Kulalılar Derneği 12. Geleneksel Keşkek Günü Etkinliği’ne katılacak.

Özel 13:00'da ise Bornova Belediyesi'nin Kiraz Festivali'ne katılım gösterecek. 

 

 
Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu
 
Bayramda İzmir'e ücretsiz İZBAN müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
end vat 8 Haziran 2024 Cumartesi 10:04

gelecek baska gun bulamadin mi ? universite sinavlari var. trafik felc.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özlale’den Akşener ile Erdoğan görüşmesine üstü kapalı gönderme
İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Eski İYİ Parti Genel Başkanı ...
İYİ Parti'den Akşener'e Erdoğan görüşmesi tepkisi
İYİ Parti'de 40 dakikalık Beştepe görüşmesi gündemden düşmüyor. Eski genel ...
Kritik kurulda 2. fire: İl yöneticisi tüzük gereği düşürüldü!
CHP İzmir’de il disiplin kurulu üyesi Mehmet Burak Delice’nin il yöneticiliği ...
 
Gündem o görüşme: "Akşener içeriğini açıklamalı!"
Meral Akşener'in Erdoğan ile görüşmesi gündemdeki yerini korurken; İYİ ...
Polat’tan Bursalı’nın İZBAN açıklamasına 'ıstakozlu' yanıt
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem ...
Özel’in İzmir programında flaş değişiklik: İşte saat saat 2 günlük mesai!
CHP Lideri Özel’in İzmir mesaisinde değişiklik yaşandı. Özel Cumartesi ...
 
CHP’li Nalbantoğlu’ndan cezaevi çağrısı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ...
CHP’li Polat’tan Bakan’a ‘özel uçak’ tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2023 yılında Orman Yangınlarına müdahale ...
Başkan Denizli vatandaşı tek tek dinledi
Çeşme Çarşı’da esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri