POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
18 Eylül 2023 Pazartesi - 16:14

Özel'den Karayalçın'la zirve sonrası 'çarşaf liste' mesajı!

Genel başkanlık için aday olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı Özel, SHP Eski Genel Başkanı Karayalçın ile görüştü. Özel, CHP kongrelerinde yaşanan tartışmalar için “Hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu ifade etmeliyim” ifadelerini kullanırken, “Biz temel yaklaşım olarak çarşaf listeyi savunuyoruz.” dedi.

Özel den Karayalçın la zirve sonrası  çarşaf liste  mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı ziyaret etti.

Görüşme sonrası iki isim gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özgür Özel ile CHP’de yapılması gereken düzenlemeleri ve siyasi gündemi görüştüklerini anlatan Karayalçın, “Sayın Özgür Özel benim çok sevdiğim, çok beğendiğim, çok değer verdiğim bir parti yöneticimiz. O nedenle kendisiyle, böyle bir görüşme yapmaktan çok büyük bir memnuniyet duydum.” dedi. Özel ise partideki son gelişmeler üzerine konuştu. Özel, CHP kongrelerinde yaşanan tartışmalar için “Hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu ifade etmeliyim.” ifadelerini kullanırken, “Biz temel yaklaşım olarak çarşaf listeyi savunuyoruz.” dedi.

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı Çankaya’daki ofisinde ziyaret etti.

Özel'e ziyaretinde CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan eşlik etti.

Karayalçın, adaylığını açıklaması ardından Özel'i kutladığını belirterek, “Bugün Özgür Bey nezaket gösterdi, arkadaşlarıyla birlikte beni ziyaret etti. İçinde bulunduğumuz süreci, Cumhuriyet Halk Partisi'nde yapılması gereken düzenlemeleri, Türkiye siyasetini, yerel yönetim seçimlerinin önemini bir sohbet ortamında değerlendirdik. Sayın Özgür Özel benim çok sevdiğim, çok beğendiğim, çok değer verdiğim bir parti yöneticimiz. O nedenle kendisiyle, böyle bir görüşme yapmaktan çok büyük bir memnuniyet duydum. Sayın Özgür Özel'e ve arkadaşlarına en içten başarı dileklerimi sunuyorum.” dedi.

Özgür Özel ise, adaylık açıklaması ile birlikte kamuoyu ile paylaştığı tutum belgesinde Murat Karayalçın'ın fikirlerinden esinlendikleri kısımlar da olduğunu söyledi.

CHP’deki kurultayın, yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini vurgulayan Özel, “Devamında da bir yerel seçim olduğu için Sayın Genel Başkanın yerel seçimlerle ilgili tecrübeleri, yerel yöneticilerin yeniden aday gösterilmesi, yeni adayların belirlenmesi ve ilerleyen süreçte yerel yönetimlerin nasıl bir genel başarıyı tetikleyebileceği konusundaki fikirlerini, görüşlerini, önerilerini almak bizim açımızdan son derece kıymetliydi.” dedi.

“BİZ ÇARŞAF LİSTEYİ SAVUNUYORUZ”
Özel, gazetecilerin CHP’deki son gelişmeler üzerine sorularını da yanıtladı.

İzmir, Konya ve Karaman kongrelerinin tamamlandığını hatırlatan Özel, “Kongrelerde basına yansıyan tartışmalı durumun blok liste tartışmalarından kaynaklandığını, hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu ifade etmeliyim. Biz temel yaklaşım olarak çarşaf listeyi savunuyoruz ve çarşaf listeden örgütümüzün taviz vermemesi gerektiğini, delegenin iradesinin doğrudan yansımasının çarşaf listeyle olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Özel şunları söyledi: “Farklı görüşler olabilir; ama bu farklı görüşlerin kürsüde ifade edilip, oylamayla karara bağlanması lazım. Bunun ötesine geçen tüm görüntüler hepimizi üzüyor ve partimize fayda getirmiyor. Fikirlerin yarışıldığı, kardeşliğin konuşulduğu, birlikte girilen kongre salonlarından el ele, omuz omuza, hatta bazen kırgın gerilen kongre salonlarından barışı tesis ederek çıkmanın CHP'de başarıyı sağlayacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki kurultay sürecinin ikili yarış olabilir, üçlü yarış olabilir, başka adaylar olabilir; ama bir kardeşlik hukuku içinde ve fikirlerin yarıştığı; ama sinir katsayısının hızla hepimiz tarafından düşürüldüğü ve herkesin bundan sonraki süreçteki iyi duygulara katkı sağlayacak yaklaşımlarda bulunması gerekiyor.”

“BAĞIRANLAR GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ DEĞİLDİ”
Kongrelerde sözünün gençlik kolları üyelerinin sloganlarıyla kesildiği iddiaları sorulan Özel, şu yanıtı verdi:
“Bütün salon biliyor ki; kürsünün yanına kadar gelmiş, ayakta ve bütün gücüyle benim sesimi bastırmak için bağıranlar gençlik kolları üyesi değildi. Genel merkezimiz bir araştırma başlatmış. Ben de okudum. Kimler olduğu ortaya çıkacak. O kişilerin arkasında kimlerin olduğu da ortaya çıkabilir; ama ben bunu asla ve asla gerek İzmir'deki gerek genel merkezimizdeki iyi niyetli siyaset arkadaşlarımıza mal etmek istemem. Ama kim yaptıysa onu genel merkezimiz çıkarırsa hep birlikte öğreniriz.”

ÖYMEN VE ÇETİN’İ DE ZİYARET EDECEK
Özel, partinin önemli isimleri Altan Öymen ve Hikmet Çetin'i de ileriki günlerde ziyaret edeceğini söyledi.

Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına katılıp katılmayacağı ile ilgili soru üzerine de “MYK toplantılarına vekaletimi yürüten grup başkan vekili arkadaşlarımız katılıyorlar, katılmaya devam edecekler. Bundan sonraki süreçte MYK toplantılarında grubumuz, grup başkan vekillerimiz tarafından temsil edilecek.” yanıtını verdi.

 
O şirketten İzmir'in 2 yakasına 2 GES projesi!
 
İzmir'in Ahisi, kalfası ve çırağı şed kuşandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den kritik İzmir mesaisi: İşte saat saat program!
İYİ Parti Lideri Akşener 20 Eylül Çarşamba günü İzmir'e gelecek. Akşener'in ...
Onur Akın siyaseti bıraktığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili adayı olan ve CHP için ...
İzmir'de 2 belediye başkan yardımcısından adaylık istifası!
Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken aday adaylıkları noktasında ...
 
Bakan Fidan'dan ABD'de yoğun diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel ...
Erdoğan'dan Musk'a bir çağrı bir de davet!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel ...
MHP İzmir'de Şahin yeniden başkan seçildi!
Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan ...
 
İzmir'de o partiden il binasına mehteranlı açılış
İzmir'de partisinin il binasının açılışında konuşan Milli Yol Partisi ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'İzmir il kongresi' talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'ndeki ...
16 Eylül kongresi
16 Eylül kongresi
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri