POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
23 Aralık 2023 Cumartesi - 13:01

Özel’den Kubilay anmasında 2 bakana salvo ve çarpıcı mesajlar!

CHP Lideri İzmir’de düzenlenen Devrim Şehidi Kubilay ve arkadaşlarını anma programına katılırken, şehitlikteki törende yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi. CHP Lideri Özel, ‘Atatürk resmi krizi’ üzerinden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, tepki çeken cemaat/tarikat mesajları nedeniyle de Milli Eğitim Bakanı Tekin’i topa tuttu.

Özel’den Kubilay anmasında 2 bakana salvo ve çarpıcı mesajlar!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Menemen’de 1930 yılında Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey düzenlenen yürüyüş ve törenlerle anıldı. 

İzmir’in Menemen ilçesinde kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen resmi tören, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşüncü Derneği (ADD) tarafından düzenlenen devrim şehitleri yürüyüşü ve Yıldıztepe Şehitliği'nde düzenlenen törenden oluşan anma programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile çok sayıda partilinin de katıldığı devrim şehitleri yürüyüşünün ardından Yıldıztepe Şehitliğinde düzenlenen törene katılarak çarpıcı mesajlar verdi. 

“ATATÜRKÇÜLER BAŞ EĞMEZ, BAŞ VERİRLER!”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel törendeki konuşmasında, ‘’130 milletvekilimizin yürekleri burada. Onların da selamlarını kabul edin. Temmuz ayında Samsun’dan yola çıkan sonrasında Sivas’ta Erzurum’da kongreleri gerçekleştirip Ankara’ya giderken kurtuluşu ve kuruluşu örgütlerden Atatürk’ün attığı her adım, emanetine ve vasiyetine sahip çıkmaz CHP’lilerin namus borcudur. Görev yaptığım sürece böyle anlamlı günlerde devrimlere sahip çıkmanın sembolü olmuş yıldönümlerinde var olmaya devam edeceğim. Madımak’ta Sivas’ta CHP Genel Başkanı olacağım. Madımak utanç müzesi olana kadar o ateş yüreğimde hissetmeye devam edeceğim. Dün akşam yüreğimiz yandı, 6 evladımız şehit oldular. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. İşte burada üç büyük şehidin huzurundayız. Kubilay 1930 yılında Menemen’deydi Menemen’in 2 evladı da onunlaydı. Ellerinde al bayrağa karşı şeriat bayrağı taşıyanlar onun şahsında cumhuriyete ve Gazi Atatürk’e isyan bayrağı açtılar. Kubilay görmezden gelmedi. İki bekçi ile zorluğu görüp geri adım atmadı. Elindeki eksik teçhizata rağmen cumhuriyeti savunmak için direndi. Başaramazdı biliyordu ancak eğer o hainlere karşı başını eğseydi bu ülkenin bağımsızlığı için üzerine düşeni yapamayacaktı. Bazen Atatürkçüler baş eğmek yerine Kubilay gibi baş verirler! Onun vatana bağlılığı örnek olmalıdır’’ dedi.

TEĞMENLERE DESTEK, BAKANA SALVO: HERKES HADDİNİ BİLECEK!
Özel konuşmasında 10 Kasım’da Atatürk’ün resmini takmayan teğmenlere tepki gösteren diğer teğmenlerin ordu tarafından disipline gönderilmesi hakkında, ‘’10 Kasım’da Atatürk’ün resmini yakasına asmaya reddeden sözde 3 teğmene karşı mücadele eden 4 Teğmen benim, Atatürk’ün, Kubilay’ın teğmenleridir. Toplu iğneleri yokmuş diyen Milli Savunma Bakanı onların avukatlığına girişen Milli Savunma Bakanı hangi koltukta oturduğunu unutmasın. O ordu sivil siyasetin, demokrasinin teminatıdır. Onları disipline vermek onlar cuntacı teğmenler demek hadsizliktir herkes haddini bilecek. Atatürk’ün ordusunda onun hatırasına saygısızlık kabul edilemez’’ dedi.  

YUSUF TEKİN’E TEPKİ!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tepki çeken cemaat ve tarikat açıklamaları hakkında konuşan Özel, ‘’Milli Eğitim Bakanı cemaatleri sivil toplum örgütü olarak nitelemiştir. Yusuf Tekin’in STK dediği tarikatlar gencecik kız çocuklarının cayır cayır yanmasına sebep olanlardır. Ensar Vakfı’nın yurtlarında tacize uğrattıkları küçük çocukları istismar edenlerdir. Yusuf Tekin’e sesleniyoruz bu milletin çalışkan, namuslu, çilekeş ailelerin çocuklarına alıp da sadece size ideolojik zemin yaratmak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz’’ dedi.

"15 TEMMUZ’U YAŞADINIZ DERS ALMADINIZ"
Özel konuşmasında, ‘’Birlikte Anayasa’yı değiştirdikleri cemaatin 15 Temmuz’da milletin üzerine süreceği tankların üzerine benzin doldurdular. Yargıyı cemaate 2010 referandum ile teslim ettiler. 15 Temmuz’u yaşadınız ders alamadınız. Her sırtını sıvazladığınız cemaat yapılanarak, silahlı kuvvetler içinde yapılanarak içindeki cumhuriyet kinin kusacak namluyu bu millete çevirecektir’’ dedi.

Törende söz alan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan da ‘’Buraya bir Cumhuriyet genci olarak çıktım. Onlar laiklik için ölümün üzerine üzerine gittiler. Belki biz ölürüz laiklik hep yaşasın dediler. 93 yılda çok şey değişti yüreğimizdeki mücadele ateşi hiç sönmedi. Cumhuriyet gençliği cumhuriyete elini uzatanların elini kırmasını bilir. Anmaya devam edeceğiz. Bıraktıkları emanetin her daim bekçisi olacağız” diye konuştu. 

KİMLER KATILDI?
Anmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekili Mahir Polat, , Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vatan Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi(HKP), Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayları Olgun Atila, Buğra Gökce, Tacettin Bayır, Musa Çam, Atila Sertel, CHP’li  ilçe belediye başkanları, ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Birleşik Kamu-İş Konf.Gen.Bşk Mehmet Yeşildağ, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan ve ADD Gençlik Kolları Genel Başkanı Nihat Arda Mercan katıldı. 

 
AK Partili Saygılı: STK’lar gönüllü hizmetin adresleridir!
 
Soyer’den dikkat çeken çıkış: Yeni Menemen olayları hayal ediyorlar, öyle yağma yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı: STK’lar gönüllü hizmetin adresleridir!
Saygılı; “Sivil toplum kuruluşları, devlet ve millet kaynaşmasının, gönüllü ...
İzmir'de Kubilay yürüyüşü: CHP Lideri Özel de katıldı!
Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin şehit edilişlerinin ...
AK Parti ve MHP yerel seçim için anlaştı!
AK Parti ve MHP, yerel seçim için anlaştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Kaya'dan Meryem Ana Evi çıkışı: Siyasi şov, buradan adaylık çıkmaz!
Efes Selçuk’ta belediyenin Meryem Ana Evi üzerindeki tahsis hakkının sonlanması ...
Erdoğan'dan SPK ve BİST'e manipülasyon çağrısı
Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Akşener'den 'Can Atalay' açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu ...
 
CHP İzmir'den partinin 10 seçimdir yüzünün gülmediği ilçeye çıkarma!
İl Başkanı Aslanoğlu partinin son 10 seçimdir yüzünün gülmediği Kiraz'da ...
CHP İzmir'den Bakan Tekin'e sert tepki: Görevden alınmalı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin’in tarikatlarla yapılan protokollere yönelik ...
CHP Genel Başkanı Özel İzmir'de!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri