POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
MSB'den teğmenlerle ilgili son açıklama
MSB'den teğmenlerle ilgili son açıklama
11 Kasım 2023 Cumartesi - 17:55

Özel'den 'aday belirleme' mesajları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yeni dönem Parti Meclisi ile yaptığı ilk toplantısı sonrası konuştu. Özel, "Belediye başkan adaylarımızı belirlemede tek kriterimiz var; milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olanlar yeniden aday olacak. Eğer, yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa durumları yeniden değerlendirilecek." dedi. Yerel seçimlerde ön seçim yapılacak mı sorusuna Özel, "Önseçim demeyelim. Sonucuna uyulacak temayül yoklaması" dedi.

Özel den  aday belirleme  mesajları

YAVAŞ, İMAMOĞLU VE ÇERÇİOĞLU YENİDEN ADAY GÖSTERİLECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yönetim kadrosunu sunumla açıkladı ve şunları söyledi:

* “Kurultayda verdiğimiz her sözü tutuyoruz. CHP'yi iktidar yapma inancıyla çalışıyoruz. Yerel seçimlerde elimizde bulunan elimizdeki belediyeleri kazanmak. Bir tek kriterimiz var: Milletin gönlünde yer etmiş ve yeniden seçilecek belediye başkanlarımız yeniden aday olacak. Eğer sayısının çok olduğunu düşünmüyorum ama yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa o zaman durumları yeniden değerlendirilecek.

* Objektif, ölçme değerlendirme ile kimsenin hakkını yemeden ilerleyeceğiz. Ben hiçbir belediye başkanını değişim karşıtı diye cezalandırmak ve hak ettiği görevi vermeme niyetinde değilim. Hiç kimse de bize destek verdi diye bir yere gelmişti. Gömleği ters ilikleyip karşınıza çıksam herkes ayıplar, genel başkana yakışmaz. Değişim ekibinin söz verdiği bir belediye başkanı yok.

* Sadece Kılıçdaroğlu'nun anketlere bakarak söz verdiği, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu ile ilgili PM'ye bu sözün arkasında duran bir teklifle geleceğiz ve üç belediye başkanımızı yeniden adaylaştıracağız. Bize yakın diye kimseyi kayırmayacağız, mesafeli durdu diye cezalandırmayacağız…Genel Merkez'de 24 oda boşaldı. Kuvayi Milliye Hareketinden adını andığımız danışmanlara kadar Partiyi seçilmişlerle yöneteceğiz.”

PM'nin yaş ortalamasının 43 olduğunu belirten Özel, daha önce il ve ilçe başkanlığı yapmış 15 ismin, örgütte çalışmış 32 kişi olduğunu belirtti. Milletvekili sayısının sadece 14 kişi olduğunu kaydeden Özel, listeyi delerek giren 8 kişiden 4 kişiye görev verildiğini kaydetti.

TÜZÜK KURULTAYI YEREL SEÇİM SONRASINA KALABİLİR

Özel gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 24-25 Kasım'da yapılması planlanan tüzük kurultayının bu tarihinde değişiklik olup olmayacağı konusunda Özel, şunları söyledi:

* “Maalesef söz konusu. Bunu daha önceki PM üyelerini kötülemek olarak kabul etmeyin. Bu PM'nin sırtına verilen sözü tutmamış görüntüsü vermemek için, PM gündemine tüzük kurultayının görüşülmesi kararı alınmadığı için yazılamadı. Parti hukukçuları tavsiye kararı olarak alınmıştı ancak bir ay önceden başvurmak, gazete ilanı vermek, il başkanlıklarından birer kişi istemek gibi işlemler yapılmadığında 24-25 Aralık mümkün değil. En kısa takvim 15 Aralık'ta yapabiliyoruz ama bütçe görüşmelerinin tam göbeği.

* İl başkanları bir an önce belediye başkanlarını belirleyelim dendiği için tüzük kurultayının 26-27 Aralık'ta mı yapılsın ya da il başkanlarının başka tasarrufu var mı konuşulacak. Çarşamba günü olağanüstü il başkanları toplantısında…Yerel seçim sonrasına bırakabiliriz ama il başkanlarının mutabakatı ve PM onayı ile olur. Teknik imkansızlıklar nedeniyle, salon tutulmamış. Siyasetin içinde çok yoğun süreçte bu detaylar atlanabilir. Ancak içine koyacağız dediğimiz her sözün arkasındayız. Bugünden eşit temsile, PM'den onay almaya başladık.”

“ÖNSEÇİM DEĞİL ÖRGÜT NE DERSE O”

Yerel seçimlerde ön seçim yapılacak mı sorusuna Özel, “Önseçim yaparsak adayı belirledikten sonra 54 gün kalıyor fotoğraf çektirmesi araç giydirmesi 45 günlük bir kampanya. Önseçim demeyelim. Sonucuna uyulacak temayül yoklaması. Ama ikinci çıkanı YSK'yı bildirmeyeceğiz, örgüt ne derse o…” dedi.

Partiden ihraç edilen isimler için 100. yıl affı konusunda “MYK toplantısında görüşümü sunacağım. Kapsamının doğru belirlendiği kimseyi incitmeyen örneğin kadına şiddetten gitmiş birini affetmemizi kimse beklemesin. 100 yıl affından ben şahsen yanayım. İlk PM gündemine getireceğiz. PM ayda bir toplanacak, gerektiğinde hafta bir toplanacak” dedi.

 
AK Parti'li İnan'dan Soyer'e 'kahve büfesi' eleştirisi!
 
İzmirli MKYK üyesine Genel Merkez'den önemli görev!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep kaya 11 Kasım 2023 Cumartesi 19:28

Aynen başkan genel başkanımız doğru bir karar almış zaten sende bunlar eksiksiz bizler bu günden itibaren sokaklarda daha çok çalışmamız gerekli

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li İnan'dan Soyer'e 'kahve büfesi' eleştirisi!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Gaziemir'de Erdem Kılıç yola çıktı
Gaziemir'in sevilen isimlerinden Erdem Kılıç, 2024 yerel seçimleri için ...
CHP Yüksek Disiplin Kurulu yönetimi belli oldu!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu başkanlığına Turan Taşkın Özer, başkan yardımcılığına ...
 
Özel'den PM ve YDK üyeleriyle Anıtkabir çıkarması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 38’inci Olağan Kurultay'da seçilen Parti ...
CHP MYK belli oldu: Özel'in 'A Takımı'nda İzmir’den kimler yer aldı?
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi. 24 kişiye çıkarılan ...
Özel'e sert çıkış: Buradan size ekmek çıkmaz!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ...
 
İttifak çatlağı: İYİ Partili Erdem istifa etti!
Bahadır Erdem, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti'nin yerel ...
Özlale’den ‘bankamatik’ açıklaması, ‘hançer’ ve ‘Soyer’ sorularına yanıt!
İYİ Parti İzmir Başkanlığı, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ...
Erdoğan Berlin'de Almanya Başbakanı'yla görüşecek
Alman hükümet sözcülüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri