POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
12 Aralık 2023 Salı - 21:43

Özel’den çarpıcı ‘İzmir’ mesajları: Aday ne zaman açıklanacak?

CHP Genel Başkanı katıldığı yayında İzmir’deki adaylık sürecine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. ‘Muharrem İnce’ iddiasını bir kez daha yalanlayan Özel düğümü memnuniyet anketinin çözeceğinin altını çizerken, tarih de verdi.

Özel’den çarpıcı ‘İzmir’ mesajları: Aday ne zaman açıklanacak?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Youtube’da yayınlanan ‘Az Önce Konuştum’ programında Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel programda İzmir’de de sonucu merakla beklenen adaylık sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.

'İNCE' İDDİALARA BİR KEZ DAHA YALANLAMA!

Muharrem İnce’nin Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından ortaya çıkan ‘İzmir adaylığı’ iddialarını net bir dille yalanlayan CHP Genel Başkanı Özel, “Ekrem Bey de böyle bir şey konuşulmadığını söyledi. Zaten ben bunu çok büyük saygısızlık olarak adlederim. Bir partinin genel başkanı başka bir partinin genel başkanına belediye başkanlığı teklif edecek. Bu olacak şey değil” diye konuştu.

''MEMNUNİYET ANKETLERİNE BAKACAĞIZ''

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Özlem Çerçioğlu’nun adaylığına Parti Meclisi’nde tek bir karşı oy bile olmayacağına inandığını ifade eden CHP Genel Başkanı Özel, ‘Bu söylediklerinize İzmir dahil mi?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: Hayır, Genel Başkan kurultay öncesinde 3 isim açıklamıştı, o 3 isim üzerinden konuştuk. Bunun dışındaki CHP’de olan belediyeler için memnuniyet anketleri yaptırıyoruz. Bunların sonuçlarına göre bakacağız. İzmir’in dahil olmaması İzmir’den benim memnun olmam ya da olmamamla falan ilgili değil, Genel Başkanımızın kapsamına aldığı 3 ilden biri olmadığı için bana sorulmadı. Ama benim bu aşamada örgüte bu taahhüdüm var. Milletin, halkın gönlünde olan benim de gönlümde, olmayan değil. O yüzden bakacağız. Memnuniyet anketlerine bakacağız. Seçildiğinden ileride olanlar devam edecekler. Bu performansı gösterememiş olan arkadaşlarımızın yerine bu performansı göstereceğini umduğumuz yeni isimleri görevlendireceğiz.

SOYER MESAJLARI!

Özel, ‘İzmir’de Tunç Soyer seçildiğinden ileride değilse aday olmayacak mı?’ sorusuna ise, “Şüphesiz olmayacak. Net…” yanıtını verdi. “İzmir’de böyle bir anket görmüş olsak o kararı zaten çoktan vermiş olurduk” diyen CHP Genel Başkanı, “Çok net olan bir şey var. CHP’li belediye başkanları partisini yukarı çekiyorsa, kendi seçildiğinden ilerideyse, yani halk memnunsa listelerde yer alacaklar, değilse yer almayacaklar. Bu cevap Tunç Bey’e özel bir cevap değildir” diye konuştu.

Özel ayrıca sürece dair şunları kaydetti: Birkaç hafta içinde memnuniyet anketleri tamamlanır. Süreç içinde atanan ve atanmayan belediye başkanları ve yeniden görevlendiren arkadaşlar olur. Dinlenecek arkadaşlar yerine başka biri gelecekse de orada partililik bilinciyle yeni arkadaşlara destek verirler.

ÇERÇİOĞLU VE GÖKCE SORUSUNA YANIT!

Özel programda kulislere kendisinin İzmir için Özlem Çerçioğlu’nu Ekrem İmamoğlu’nun ise Buğra Gökce’yi aday göstermek istediği şeklinde yansıyan iddiayı da şu sözlerle yanıtladı: Doğru değil. Ekrem İmamoğlu ile biz İstanbul konuşuyoruz ve bunu da yeterince konuşamıyoruz. Çok üzerinde konuşmamız ve zaman yaratmamız gerekiyor. Oturup İstanbul üzerinde titizlenmemiz gerekiyor. En iyi sonucu almak, Büyükşehir meclisinde belli bir fark yakalamak istiyorum. Dolayısıyla İzmir için bir şey konuştuğumuz yok. Biz İzmir’de memnuniyet anketini yaparız. Anket olumluysa başkanımızla devam ederiz, tereddüt varsa tekrar ederiz. Anket olumsuzsa aday değiştirmeye karar veririz. O zaman profil anketi yaparız. Aday adaylarını ankete koyarız. Diyelim ki 10 tane aday adayı var. Bunları ankete koyduk. 7’si kazanamıyor, 3’ü kazanıyor. O 3’ünden biri kadınsa onu aday gösteririz. Çünkü kadın belediye başkanı çok az var. 3’ü de erkekse sandığı koyarız örgüte sorarız. 3’ünden 2’si kadınsa 2 kadın arasında sandığı koyarız. 

 
Feci kaza: Karşı şeride daldı!
 
Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik'ten MKYK sonrası kritik açıklamalar!
Çelik; bir dönem AK Parti’de milletvekilliği de yapan Ankaragücü Başkanı ...
'Kafe Siyaset' Başkan Kırgöz'ü ağırlıyor!
Bir TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Sercan Avcı'nın hazırlayıp ...
AK Parti'de bir ilk: Erdoğan İzmir adayını teşkilata soracak!
AK Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. Şu sıralar yapılan MKYK'nın ...
 
Milletvekili TBMM kürsüsünde bayıldı!
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM kürsüsünde konuşma ...
CHP kritik zirve: Yöntem ve 'ithal aday' kararları, Aslanoğlu'ndan 'anket' açıklaması!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu il binasında gerçekleşen zirvede ilçe başkanlarıyla ...
Gökce'den ithal aday iddialarına yanıt, çarpıcı 'İmamoğlu', 'Kocaoğlu' ve 'Soyer' mesajları!
Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Gökce ithal aday eleştirilerine ...
 
CHP'de seçim hazırlıkları: Hedef 34 il!
CHP'de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Perşembe günü yapılacak ...
Erdoğan'dan hakeme yumruklu saldırı açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı ...
CHP'nin bütçeye ret oyu vereceğini açıkladı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda 2024 bütçesi üzerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri