POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis peşlerinde: Maganda gelin-damat!
Polis peşlerinde: Maganda gelin-damat!
CHP’de kurultay toplanıyor: Masada iki kritik gündem
CHP’de kurultay toplanıyor: Masada iki kritik gündem
Rusya'da 22 kişiyi taşıyan helikopter kayboldu!
Rusya'da 22 kişiyi taşıyan helikopter kayboldu!
MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın eşi vefat etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın eşi vefat etti
28 Temmuz 2018 Cumartesi - 11:14

Parkede ayrı sıralarda ayrı başarılı!

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan Yiğit Gülmezoğlu, sportif ve akademik başarının aynı anda mümkün olduğunu gösterdi. Aynı zamanda Milli Takımda ülkeyi temsil eden, Arkas Spor Kulübü'nün başarılı voleybolcusu, başarılarıyla da göz dolduruyor. 16 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde oynayan başarılı smaçör Gülmezoğlu, pek çok kez de en iyi oyuncu seçildi.

Parkede ayrı sıralarda ayrı başarılı!

Arkas Spor Kulübü'nün oyuncusu milli voleybolcu Yiğit Gülmezoğlu, bugüne kadar eğitim ve spor hayatını en iyi şekilde birlikte sürdürmeyi başardı. 8 yaşında ilk kez voleybola başladığı Tevfik Fikret İlköğretim Okulu'nu birincilikle bitiren daha sonra Fen Lisesi'nden mezun olan Gülmezoğlu, spor hayatındaki sayısız ödülün yanı sıra Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden de başarıyla mezun oldu. Altyapısında başladığı Arkas'ta 16 yaşında A takıma çıkan, ilk yılında Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen, milli takıma kadar yükselen, çeşitli turnuvalarda 2 kez 'en iyi oyuncu' Türkiye Liginde de 1 kez 'en iyi pasör' ödülü kazanan Gülmezoğlu, tüm bunların yanı sıra eğitimde de emin adımlarla ilerledi.

Hayatını her zaman planlı, programlı, mümkün olan en verimli biçimde yaşadığını ve başarısını da buna borçlu olduğunu ifade eden Gülmezoğlu, "Milli takımlar, Arkas ile lig seyahatleri, turnuvalar ve üniversite eğitimi. Tüm bunları birlikte ve iyi şekilde sürdürebilmek gerçekten güç. Endüstri mühendisliği bölümünü seçmemin belki de en büyük nedeni bu. Çünkü aynı kendi hayatımda olduğu gibi seçtiğim meslekte de doğru programlama ve verimlilik, olmazsa olmaz. Üniversite eğitimim sayesinde, hayatımın her evresini en doğru şekilde planlayıp en iyi şekilde yaşamayı daha iyi öğrendim. Hocalarım da her zaman bana destek oldular" dedi.

EKSRİMDE DE ŞAMPİYON
Küçüklüğümden bu yana çeşitli sporlarla uğraştığını ifade eden Yiğit Gülmezoğlu, "Birçok sporla ilgilendim ama voleybol gibi uzun süre ilgilendiğim başka bir tek eskrim sporu vardı. Eskrimde de birçok şampiyonluğum vardı. Onu da belli bir süre voleybolla birlikte götürmeye çalıştım, ancak sonra bir seçim yapmam gerekti ve voleybolu seçtim" diye konuştu.

BAŞARININ SIRRI AİLENİN DESTEĞİ
Gülmezoğlu, spor ve eğitim hayatını birlikte sürdürebilmenin güç olduğunu belirterek, "İnsanlar bazen profesyonel spor hayatı ya da eğitim arasında seçim yapmak zorunda kalabiliyor. Ancak ne kadar zor olsa da doğru planlama ile ikisinin birlikte başarıyla sürdürülebileceğini düşünüyorum. Ama olmazsa olmaz olan en önemli şey aile desteği. Ben bugüne kadar hayatımın hiçbir döneminde ikisi arasında seçim yapmak zorunda kalmadım. Ailem benim aldığım her kararı destekledi ve hep yanımda oldu. Onların bu desteği sayesinde iki alanda da başarılıyım" dedi.

3 DİL BİLİYOR
Türkçe, İngilizce ve Fransızca bilen Yiğit Gülmezoğlu, "Bunda kesinlikle bugüne kadar aldığım eğitimin ve annemim etkisi var. Çünkü ilköğretim ve lise çağında okulumuzda yoğun bir Fransızca eğitimi alırken İngilizceyi de ikinci dil olarak alıyorduk. Evde de annem İngilizce öğretmeni olduğu için İngilizcemi pekiştirme şansım oluyordu. Üniversitede de eğitim dili İngilizceydi. Bu nedenle 3 dil konuşabiliyorum ve bana spor hayatımda çok büyük faydası oluyor" diye konuştu.

Yaklaşık 11 yıldır mücadele ettiği Arkas Spor Kulübü'nde altyapılar dahil birçok şampiyonluk ve başarı kazanan Yiğit Gülmezoğlu, alt yapıya önem veren, genç sporculara değer vererek şans tanıyan bir kulüp ve Glenn Hoag gibi bir antrenörle çalışmanın şansını yaşadığını da ifade etti. (DHA)

 
Feci kaza: 2 asker hayatını kaybetti
 
İzmir'de depreme dayanıksız lise yıkıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fenerbahçe'yi ağırladı, dostluk kazandı!
Fenerbahçe, İzmir'de oynadığı hazırlık maçında Altınordu ile 1-1 berabere kaldı.
Bucaspor Dady için 7 bin TL topladı
Bucaspor esk futbolcusu Dady'e olan 1 milyon 96 bin Euro borcu yüzünden ...
Göztepe'den anlamlı pankart!
Hollanda kampında Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaşan Göztepe, Yunanistan'da ...
 
Bucaspor Dady'den süre istedi
Süper Lig döneminde kadrosunda yer alan Dady'e 1 milyon 97 bin euro borcu ...
Menemen'den tatsız prova
Afyonkarahisar'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren TFF 2'nci Lig temsilcisi ...
Altay'da sağlık testleri yapıldı
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'da oyuncular ve teknik heyet sağlık kontrolünden geçti.
 
Göztepe'den gündeme damga vuracak transfer hamlesi!
Galatasaray'dan kanat oyuncusu Yasin Öztekin'le sözleşme imzalayan Göztepe'nin, ...
İzmir'de Cocu'yu duygulandıran fotoğraf!
Altınordu Kulübü'nün fotoğraf sergisini gezen Fenerbahçe Teknik Direktörü ...
Beşiktaş'tan savunmaya sürpriz transfer!
Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş Meksika'nın Cruz Azul takımında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri