POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
11 Eylül 2017 Pazartesi - 14:46

Pedallar UNESCO mirası için dönecek!

İzmir'de bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek 'UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu' organizasyonunun tanıtım ve basın toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı.

Pedallar UNESCO mirası için dönecek!

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu kapsamında, Bergama'da bulunan Kızıl Avlu'dan 250 amatör bisiklet sporcusu hareket ederek Selçuk Efes Antik Kenti'ne kadar olan 200 kilometrelik mesafede pedal çevirecek. Organizasyon için Tarihi Havagazı Fabrikası'nda tanıtım ve basın toplantısı düzenlendi. Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel, Ege Orman Vakfı temsilcileri, sponsor firma temsilcileri ve bisiklet gruplarının temsilcileri toplantıya katıldı.

Bergama ve Selçuk Belediyeleri işbirliği İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteğiyle 23-24 Eylül'de gerçekleştirilecek organizasyonda, bu yıl Ege Orman Vakfı ile yapılan anlaşma gereği her katılımcı 3'er adet ağaç dikecek. Turun sonunda bir korunun oluşması ve her yıl dikilecek olan ağaçlarla büyük bir orman yaratılması hedefleniyor.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan organizasyon koordinatörü Fatih Ertürkmen, geçen sene yapılan organizasyon hakkında bilgiler verdi. Bu sene gerçekleştirilecek olan turla ilgili teknik detayları paylaşan Ertürkmen, "Organizasyonun yıllar içinde daha da genişleyerek hem Türkiye'de bulunan diğer 14 UNESCO Dünya Mirasımız, hem de yurt dışında bulunan UNESCO Dünya Mirasları arasında gerçekleşecek çok büyük bir farkındalık projesi haline dönüşecektir" dedi.

DOĞAYA VE ÇEVREYE KATKI SUNACAĞIZ

Toplantıda söz alan Bergama Belediye Başkan Mehmet Gönenç, bu yıl ikincisi gerçekleşecek organizasyonda önemli bir farkındalık yaratılacağını belirterek, projeyi uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Gönenç, "2014 yılında Bergama daha sonrasında da Efes 'UNESCO Dünya Mirası' listesine girdi. Evrensel değerlerimizi tescillemiş olduk. UNESCO'nun temel hedefi tarihi değerleri korumak. Bisiklet sporu ise hem doğayı hem de insan sağlığını korumak için önemli bir spor. Bergama ve Selçuk birlikteliğinden doğan bu etkinlik İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, İzmir Valiliği ve UNESCO Milli Komitenin desteklediği bir organizasyon oldu. Ege Orman Vakfı ile yapılan anlaşma gereği her katılımcı 3 adet ağaç dikecek. Ve bu organizasyonla doğaya ve çevreye de katkı sağlayacağız. 23 Eylül'de herkesi Bergama ya pedal basmaya ve Bergama'nın güzelliklerini görmeye davet ediyorum" dedi.

İZMİRİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

UNESCO'ya girmiş iki kent açısından çok önemli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ise, "Tarihi öneme sahip bu kentlerimizde, bu türden organizasyon ve tanıtımların yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonun fikir babası Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'tir. Kendisini böyle bir organizasyonu başlattığı için bir kez daha kutluyorum. Umarım daha da gelişerek ses getirecek bir organizasyon olacak. Tarihi bir havzada bulunuyoruz. Böylesine değerli toprakların kıymetini bilerek üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. İzmir'imizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

KARŞIYAKA DOĞRU BİR DURAK

Geçen sene ilki gerçekleşen organizasyonun çok dikkat çekici ve güzel bir organizasyon olduğunu ifade eden Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel, "Bergama ve Efes, dünyaca bilinen iki kent. Ve bir spor kenti olan Karşıyaka'nın da bu organizasyonda bulunması doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Tüm katılımcılara başarılar diliyor ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

 
CHP'de başkanların sandık şokuna AK Parti'den yorum: Komik!
 
Göztepe Süper Lig'e çabuk ısındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelilerden TOREV'e yoğun ilgi
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından kurulan ve maddi ...
Foça Festivali'nde kardeşlik rüzgarı
Foça Festivali, Yeni Foça’da Suzan Kardeş, Foça’da Ersin Show ve İzmir ...
Üzümün Buca’yla muhteşem buluşması
Buca tarihi değeriyle buluştu. Bir zamanlar Türkiye’nin en iyi sultani ...
 
Kınık ürünleri festivalde tanıtılıyor
Kınık İlçesi'nde ilk kez bu yıl 10-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen Hasat ...
Konak'ta 20 branşta ücretsiz kurs imkanı
Bağlamadan tiyatroya, satrançtan seramiğe kadar toplam 20 branşta düzenlenecek ...
Gölcük Gölü'nde oltalar yarıştı!
Ödemiş Belediyesi, kurtuluş etkinlikleri kapsamında Balık Tutma Yarışması ...
 
Konak Tramvayı'nda son durum: Raylar o caddeye ulaştı
Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı kapsamında ...
İzmir protokolünden balık hali çıkarması!
Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilen Su Ürünleri Hali, ...
Tarık Akan Karşıyaka'da ölümsüzleşiyor!
Tarık Akan, yaşama vedasının birinci yılında Karşıyaka’da ölümsüzleşiyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri