POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Denizde parçalanmış erkek cesedi bulundu
Denizde parçalanmış erkek cesedi bulundu
Düğün öncesi eğlence kanlı bitti: Damat vuruldu
Düğün öncesi eğlence kanlı bitti: Damat vuruldu
SGK'dan emeklilere özel internet sitesi
SGK'dan emeklilere özel internet sitesi
EURO 2024'te yarı final eşleşmeleri belli oldu
EURO 2024'te yarı final eşleşmeleri belli oldu
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:07

Psikoterapinin doğduğu yerde önemli kongre

Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekleri Federasyonu ile Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin, Bergama Belediyesi desteğiyle düzenlediği Uluslararası 47. Grup Psikoterapileri Kongresi başladı.

Psikoterapinin doğduğu yerde önemli kongre

Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekleri Federasyonu ile Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin, Bergama Belediyesi desteğiyle düzenlediği Uluslararası 47. Grup Psikoterapileri Kongresi başladı. 1976 yılından beri düzenlenen kongreye uzun yıllardır ev sahipliği yapan Bergama Belediyesi, sağlığın ve bilimin merkezi olma özelliğini bu tür kongre ve sempozyumlarla koruyor.

Tarihin ilk psikiyatri hastanesinin olduğu Asklepion’da 47.’si düzenlenen Psikoterapi Kongresi’de tema bu yıl “Travmadan İyileşmeye Yolculuk” olarak belirlendi. 337 katılımcının yer aldığı kongrede 5 uluslararası konuşmacı da yer alıyor.

Açılış konuşmalarını yapan Kongre Başkanı Vesile Şentürk Cankorur, Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekler Federasyonu Başkanı Nevin Eracar’dan sonra söz alan Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, konuşmasında binlerce yıldır “Ölümün Giremediği Yer” olarak adlandırılan Asklepion’da buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.         

“PSİKOTERAPİ’NİN DOĞUM YERİ BERGAMA”

Açılış konuşmasında Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK; “Bin yıllardır farklı düşünce ve anlayışları kucaklamış olan Bergama, daima kültür ve bilimin önünü açmış, nice ilim insanı yetiştirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 90 yıl önce geldiği Bergama’da bu antik mekanı gezmiş, şimdi oturduğunuz yerlerde oturmuş ve yüksek öngörüsü ile buranın öneminin vurgulanması ve tanıtılması için gerekenin yapılması yönünde direktif vermiştir. Dünyanın önemli tarih ve kültür mirasına sahip, adeta bir açık hava müzesini andıran Bergama’nın, sahip olduğu doğal ve kültürel özelliklerin yeterince değerlendirilmesi Bergamalılar olarak en büyük arzumuz, temel hedefimizdir. İnsanlık tarihine ışık tutan, bilime, kültüre ve sanata yön vermiş olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarında da sanat ve kültürün iyileştirici gücü ile insanlığa hizmet etmeyi sürdürmelidir. Kentimizin sahip olduğu önemin, bu tür etkinliklerle daha da vurgulanacağına olan inancımızla, belediye kurumu olarak bu konuda şimdi olduğu gibi gelecekte de öncü olmaya daima hazırız. Ayrıca, bu yıl ki kongre temasının, COVID salgını, çevremizdeki savaşlar ve ülkemizde yaşanan büyük bir depremin ardından “Travmadan İyileşmeye Yolculuk” olarak belirlenmesini çok kıymetli buluyorum. Bundan sonra da uzun yıllar boyunca, bu organizasyonu psikoterapinin doğum yeri olan topraklarımızın tanıklığında yapmayı umuyoruz.” dedi.

 

 
Erdoğan'dan yeni sokak köpekleri açıklaması!
 
Gaziemir'de muhteşem konser: Başkan türkü söyledi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da yaz okulları için kayıtlar başladı
Çocukları küçük yaşlardan itibaren spora teşvik etmek amacıyla organize ...
İzmir’de yaz okulları için kayıt zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Haziran’dan itibaren 17 ayrı tesiste ...
Başkan Ünsal’dan kadro mesajı: Daha esaslı...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, her ay düzenli olarak gerçekleşen ...
 
Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, Geleneksel Türk Mutfağının yaygınlaşması ...
Buca’da Kiraz Festivali’ne geri sayım
Buca Belediyesi’nin geleneksel Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz ...
Selçuk’ta sokaklar pırıl pırıl
Efes Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kentte ...
 
Menderes Belediyesi’nden hobi bahçesi uyarısı
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, vatandaşları hobi bahçeleri konusunda ...
Konak’ın mahalleleri şiddete kapatıldı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü ‘Nar 2- Şiddete Karşı İletişim ...
İzmir trafiğini rahatlatacak çalışma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Metro İstasyonu’nun da bulunduğu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri