POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
23 Ocak 2024 Salı - 15:12

Romanlardan CHP İzmir önünde Soyer’e destek açıklaması

Roman dernek temsilcileri ve muhtarlardan oluşan heyet CHP İzmir önünde yaptığı açıklamayla Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’le yola devam edilmesini talep etti.

Romanlardan CHP İzmir önünde Soyer’e destek açıklaması

GERÇEKİZMİR – İzmir’de bugüne kadar sadece 6 ilçe adayını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanı adayı konusunda belirsizlik sürerken, kentteki Romanlar İl Binası önünde yaptığı açıklamayla Ankara’ya seslendi. 

CHP İzmir İl Binası önünde toplanan Romanlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e adaylık desteği verirken, adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için dillendirilen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e de tepki gösterdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e destek açıklaması için Roman dernek temsilcileri, muhtarlar ve Roman vatandaşlar CHP İzmir İl Binası önünde toplandı. Romanlar, ‘Tunç yoksa oy yok’ sloganları atarken, ‘İlle de Tunç Soyer Olsun’, ‘Aşkla İzmir Aşkla Tunç Soyer’ yazılı pankartları açtı. 

Romanlar adına basın açıklamasında CHP önceki dönem Roman Milletvekili Özcan Purçu ve Emir Sultan Mahalle Muhtarı Hüseyin Heptepe konuştu. İzmir Seyyar Esnaf Meclisi Başkanı Evren Laçin de sokak emekçilerinin sonuna kadar Tunç Soyer’in yanında olduklarını söyledi.

“MASA BAŞINDA BELİRLEDİKLERİ ADAYLAR YÜZÜNDEN YÜZDE 50’DEN FAZLA OY KAYBETTİ”
CHP İzmir eski milletvekili Özcan Purçu, ¨Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Romanlar mağdur, Romanlar mutsuz, işsiz, yoksul ve çaresiz. Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimler olarak ilk defa bir başkanla İzmir hizmet almaya başladı. Tunç Başkan ile yeni bir dönem açılmıştı ama yeni dönem şu anda belirsizliklerle oldu. Bizler Roman mahallelerinde hizmet almak istiyoruz. Romanların tercihlerinin siyasetçilere kanaat olarak yansımasını istiyoruz. Genel seçimleri yaşadık. 6 milyon Roman’ın şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsilcisi yok. 24 yıldan beri yürüttüğümüz Roman siyaset çalışmasını maalesef bu genel seçimlerde CHP sonlandırdı. Genel seçimlerde Türkiye’nin her yerine, Roman mahallelerinden CHP’ye gelen oylara bakın yüzde kaç düşmüş. En son seçimlerde CHP Genel Merkezi yanlış yaptığı seçimlerden dolayı yüzde 50’den fazla oy kaybetti. Masa başında belirledikleri adaylar yüzünden…” dedi. 

“ROMANLAR ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”
Purçu, CHP Genel Merkezi’nde “Bari bu yerel seçimlerde hata yapmayın” diyerek seslendi ve şunları kaydetti: Masa başında karar değil, halkın istediği adayları seçin. Cumhuriyetin en önemli seçiminde CHP hata yaptı ve kaybetti. Bu yerel seçimlerde de masa başında belirleyeceği adayları İzmir’e getirirse telafisini hiçbir genel merkez yöneticisi yapamaz. 24 yıllık eski CHP’li olarak CHP’nin yaptığı yanlışları da söylemek istiyorum: Resmi olarak belki bağımı koparmış olabilirim ama gönül bağımızı da koparmadık. CHP’nin İzmir’de emekçileri var, Konak’ta emekçileri var: Muhsin Kurt, Musa Çam, Sema Pektaş var. CHP bu emekçileri kenara itip masa başında ‘Benim adamım gelecek’ diyerek aday belirlerse İzmir’e güvenmesin. İzmir, çantada keklik değil. İzmir CHP’nin değil, demokrasinin kalesi. Bunu herkes bilsin. Artık Romanlar kendisine kim kucak açıyorsa o adayın arkasında olacak. Romanlar kimden hizmet alıyorsa onun yanında olacak. Romanlar da bundan sonra çantada keklik değildir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne Kültür Dairesi’nde bir tane Roman çalışmıyordu. Sanatla, müzikle, kültürle yoğurulmuş bir toplumun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Dairesi’ndeki elemanları Tunç Soyer döneminde işe girdi. Cumhuriyet döneminin ayıbını Tunç Soyer kapattı, Romanlara kucak açtı. Çiçekçiler zabıtadan kaçıyordu. Tunç Başkan ile beraber yaka kartı alıp çiçeklerini satmaya başladılar. Biz bu hizmetlerin devamı için bize kucak açan adayı istiyoruz. Ben şu an siyasetçi değilim, siyaseti bıraktım. Bu cümleleri bir Roman vatandaşı olarak söylüyorum. CHP hata yaparsa yerel seçimlerde bu hatasını telafi edemez, ona göre kararını versin. Bizler Türkiye’de 600’den fazla Roman derneği ve federasyonuna sahibiz. Eğer bu dönemde Romanların inisiyatifi adaylara ve hizmetlere de yansımazsa Türkiye çapında bizler ona göre kararımızı vereceğiz. Türkiye’de örgütlü bir toplumuz, tepkimizi vermesini biliriz… 

"ÇADIRLARIMIZA MÜHÜR VURAN BAŞKAN İSTEMİYORUZ"
Emir Sultan Muhtarı Hüseyin Heptepe de açıklamasında, “Bizler bu belirsizlik neticesinde Roman mahallelerimizde kanaat önderlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla almış olduğumuz ortak beyanatı kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Bizler, çadırlarımıza mühür vuran belediye başkanı istemiyoruz. Tunç Soyer gibi Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümü başlatmış, Konak üzerinde 27, İzmir genelinde 117 Roman mahallesinde kentsel dönüşümü gerçekleştirecek bir başkanı bir dönem daha aramızda görmek istiyoruz” dedi. 

“HEP TUNÇ BAŞKANIN YANINDAYIZ”
İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin de, "Biz sokak emeçileri olarak hep Tunç Başkan’ın yanındayız. 100 yıllık geçmişimizde bugüne kadar sokaklara kimse dokunmamıştı. Dokunan bir belediye başkanı ile tanıştık o da Tunç Soyer. Biz sonuna kadar onun yanında olmaya devam edeceğiz. 100 yıllık geçmişimizde bu dönem sokaklardaki emeci kardeşlerimizi bütün meclislerde görmek isteyeceğiz. Tüm emekçileri meclislere davet ediyoruz, örgütlenelim bu belirsizlikte biz karar verelim. Masa başındaki isimlere müsaade etmeyelim” diye konuştu.

 
İletişim Başkanlığı'ndan 'Afrikalı göçmen' açıklaması!
 
Soyer’den tüm yerel yönetimlere çağrı ve KKM çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hadi bey 23 Ocak 2024 Salı 15:34

Bıktırdınız artık, tunç beyi de alın gidin, İzmir istemiyor, İzmir bıktı, neyin kafası bu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’de kritik Tire zirvesi: İl Başkanı Doğan, Başkan Duran’la görüştü, neler konuşuldu?
Partilerde aday belirleme sürecinin en çok konuşulan ilçeleri arasında ...
İYİ Parti Ankara adayını o tarihte açıklayacak!
İYİ Parti, ABB Başkanı adayını yarın açıklayacak.
İmamoğlu'ndan 'Başak Demirtaş' açıklaması!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı hakkında konuştu.
 
Bahçeli: İzmir'de 'Dağ'ın sıcaklığı 'Tunç'u eritecek!
MHP Lideri Bahçeli grup toplantısında yerel seçim mesajları verirken, ...
Ve söz Başkan Duran'da: Çok sayıda teklif aldım ama...
Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Duran hakkında çıkan transfer iddialarının ...
Özel ve Kılıçdaroğlu akşam yemeğinde buluştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
"İYİ Parti'nin Ankara adayı belirlendi" iddiası
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan ...
AK Partili Dağ’dan renkli Kemeraltı mesaisi: Stat ve dönüşüm mesajları!
Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ, Kemeraltı’nda döner kesip selfie çekildi, ...
MHP'nin yerel seçim sloganı belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri