POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
8 Temmuz 2024 Pazartesi - 20:20

SDS krizinde çözüm hamlesi: Tugay Meclis'ten yetki istedi... İşte önerge!

Başkan Tugay, SDS (Sosyal denge tazminatı sözleşmesi) krizinde yasal sınırın aşılması için meclisten yetki istedi. Meclis toplantısına gelen ek gündem maddesindeki önergeye göre; memurlar imzalanacak sözleşmede SDS ödemeleriyle ilgili (yasal sınırın üstü) bir sayıştay bulgusu (tazmin) çıkarsa işten ayrılsalar bile yasal faizi ile parayı ödemeyi taahhüt edecek. Tugay’a yetki verilecek önerge komisyonlara oybirliğiyle gönderildi. AK Parti'den eleştiri gelirken, Tugay'dan yanıt geldi.

SDS krizinde çözüm hamlesi: Tugay Meclis ten yetki istedi... İşte önerge!

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR-Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında gerçekleştirilen TİS görüşmeleri ‘sosyal denge tazminatı’ konusunda anlaşılamaması üzerine tıkanmış ve memurlar yaklaşık bir aydır çeşitli eylemler düzenlemişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, Genel Sekreter Barış Karcı’yı görevlendirerek yeni bir teklif sunduğu öğrenildi. Başkan Tugay’ın yasal sınırın aşılması için meclisten yetki isteyeceğini belirtmesi sonrası memurlar ieylemi erteleme kararı almıştı.

Meclis toplantısına gelen ek gündem maddesindeki önergeye göre; memurlar imzalanacak sözleşmede SDS ödemeleriyle ilgili (yasal sınırını üstü) bir sayıştay bulgusu (tazmin) çıkarsa işten ayrılsalar bile yasal faizi ile parayı ödemeyi taahhüt edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilecek önerge komisyonlara oybirliğiyle gönderildi. 

AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ

Başkan Cemil Tugay’ın ‘yasal sınırın üzerine çıkma’ yetkisi alma önergesi meclise sunulurken, öneri oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Konu hakkında konuşan AK Parti meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, “Meclisten yetki istiyorsunuz. Sosyal Denge Tazminatı yani imza atmaktan imtina ettiğiniz yasal sınırın üzerindeki yetkiyi meclisin vermesini istiyorsunuz. Kanunla gelen yetkiyi meclisin verebileceğinin kanaatinde değilim. Konu ile alakalı olarak bizim hazırladığımız bir önergemiz vardı. Her fırsatta ortak akıldan bahsediyor, sorunları birlikte aşalım diyoruz ama bence bu konu daha farklı istiare edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Atmaca, sosyal denge tazminatı ile ilgili yasal kaynakları sıralarken, “Bu yasal kaynaklar çerçevesinde bu sosyal denge tazminatı ve ikramiyeleri değerlendirebilirsek ne size ne meclise ne de çalışanlarımıza bu anlamda sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TUGAY: TEK BAŞINA BELEDİYE BAŞKANINA YIKMAKLA OLMAZ BU İŞLER

Eleştirilere Yanıt veren Başkan Tugay, “‘Ortada bir yasal sınır var var, bunu aşılamaz’ diyorsunuz. Sonra da ‘ikramiyeler vb. şeyler var’ diyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Bu arkadaşlarımız bizim çalışanımız. Sizlerde benim gibi siyasi sorumluluk taşıyorsunuz. Şu anda bir oylamaya yapmıyoruz. Gelin, birlikte karar verelim. Komisyonlarda görüşülsün. Biz de AK Parti, MHP, CHP’li arkadaşlar olarak oybirliğiyle verelim. Ben meclisini bize referans olacağına inanıyorum. Bu önergenin komisyonlarda oybirliğiyle gelmesini umuyorum. Sorumluluğu hepimiz alalım. Öyle tek başına belediye başkanına yıkarak olmuyor bu işler” diye konuştu.

YÜRÜYEN MERDİVEN FACİASI İÇİN ÖNERGE

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ve Uğur İnan Atmaca, Üçyol Metro’da yürüyen merdiven kazasını gündeme getirdi. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol yapılması için gerekli işlemlerin yapılması yönünde önerge verdi.

BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

Konuyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır da “TMMOB ile bu konuyla ilgili bir çalışmamız var. Bir rapor hazırlıyorlar. Bu kapsamda bir değerlendirmelerimiz olacak. Bu önerge komisyona gönderilip bekletilebilir. Bizim çalışmalarımızın ardından bir karara bağlanması daha doğru olur” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, sürecin komisyonlarda bekletilmemesi gerektiğini ve hızlıca çözülmesi yönünde adımlar atılması gerektiğini söyledi.

BİZİ RAHATSIZ EDEN DURUMLAR VAR… RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ

AK Partili meclis üyelerini talebi üzerine konuşan Başkan Cemil Tugay, “Konuyu duyduğumda çok üzüldüm. Hemen anında arkadaşlarımızdan bu konuyu incelemelerini istedim. Daha sonra TMMOB’dan bu olayı incelemeleri için çağırdık. Şu anda her şey bitmedi. Bizi de rahatsız eden durumlar var. En kısa sürede radikal karalar alacağız. Sorumlular kimlerse belediyeye hizmet vermesini istemiyoruz. TMMOB bu süreçte onaylayıcı olması olduğu için doğrudan onay verilebiliriz” dedi ve önergeyi oylamaya sundu.

Önerge komisyonlara gönderilmeden oybirliğiyle kabul edildi.  

 
SHP ismi yeniden siyaset sahnesinde
 
Resmi Gazete'de yayımlandı... İZBAN 15 Temmuz'da ücretsiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den dezavantajlı yurttaşlar için eylem planı atağı
Karabağlar’da yaptığı koordinasyon toplantısında ilçenin ihtiyaçlarını ...
Çeşme yaz okulları start verdi
Çeşme Belediye Spor Kulübü Yaz Spor Okulları açılışında konuşan Çeşme ...
Çiğli’de SMA’lı Doruk’a anlamlı destek
Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi ...
 
Başkan Uzun’dan Anıtkabir'e ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ...
Bayraklı'ya yeni sağlık polikliniği
Sağlık alanında yaptığı yatırımlar ve ücretsiz hizmetlerle fark yaratan ...
Karşıyaka’da başıboş at operasyonu
Karşıyaka Belediyesi, bir süredir sokaklarda başıboş şekilde dolaştıkları ...
 
Menderes’te sahne tozu sırası büyüklerde
Menderes Belediyesi tarafından 18 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz olarak ...
Büyükşehir tarihi an için harekete geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kardiçalı Hanı’nı kamulaştırmak için ...
Büyükşehir’den engelleri aşan hizmet
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizmir Şube Müdürlüğü’nün engelsiz araçları, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri