Eylem yapan sağlık emekçilerine yönelik ödeme kesintisi, ceza, baskı ve sürgünlerle gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde çalışma koşulları giderek zorlaşıyor. Daha önce sağlık emekçileri hastane yemeklerinden memnun olmadığını dile getirmiş, konuyla ilgili DEÜ SES İşyeri Temsilciği ise sağlıklı ve nitelikli yemek hakkı için imza kampanyası başlatmıştı. Hastane yemeklerinin iyileştirilmesi için mücadele veren SES İşyeri Temsilciliği, sağlık emekçilerine yönelik memnuniyet anketi hazırladı. 335 hastane çalışanı ile yapılan anket çalışmasında katılımcılara yemekhanede yemek yiyip yemedikleri, yemekhaneden memnuniyetleri, yemekleri doyurucu bulup bulmadıkları, yemekhanede yemeyenlere ise yememe nedenleri, öneri ve talepleri soruldu.
İYİLEŞTİRME OLMADIĞI TAKDİRDE...
SES İşyeri Temsilciği tarafından yapılan açıklamada anket çalışmasına ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Anket sonuçlarına göre yemekhaneye düzenli gidenler yüzde 46,6, bazen gidenler yüzde 34,6 iken; yemeyen ya da yiyemeyenler yüzde 18,8’dir. Ankete katılanların yüzde 80’i yemeklerden memnun değilken, yüzde 19,7’si bazen memnun olduklarını belirtmiştir. Memnun olduğunu ifade eden kesim ise yüzde 3’ü oluşturmaktadır. Yüzde 86 oranında yemekler doyurucu değil denirken, yüzde 13,1 bazen doyurucu, yüzde 0,9 ise doyurucu bulmaktadır. Hastane çalışanları, ‘Yemekler hep aynı artık bıktık. Her hafta sonu bir gün tavuk, diğer gün köfte, pazartesileri de kuru fasulye oluyor. Öğlen çıkan çorbaya su eklenip bulamaç gibi akşam tuzsuz tatsız tekrar önümüze konuluyor. Menüler doyurucu değil. Defalarca geri dönüş yapmış olmamıza rağmen kalori hesabının yapıldığı ve yeterli olduğu söyleniyor ama değil!’ şeklinde ısrarla yakınmalarını dile getiriyor. Yemekhanede yemek yememe nedeni olarak sıranın uzun olması, özellikle öğle tatili olmayan grup için zamanın yetmemesi, kampüsün büyük olması nedeniyle yemekhanenin çok uzak kalması ve yemeklerin beğenilmemesi sıralandı. Hijyen konusuna dikkat edilmesi de en sık ifade edilen taleplerdendi. Radyasyona maruz kalan çalışanlar için ise süt ve süt ürünleri verilmesi ve yemekhanedeki içme suyunun değişmesi talepleri vurgulandı.‘Çoğu zaman dışarıdan yemek sipariş etmek zorunda kalıyoruz ki maaşlarımız asgari ücretin de altında kalmıştır. Lütfen artık sesimizi duyun ve gereği yapılsın’ diyen hastane çalışanları ve yemekhaneden yararlanan öğrenciler, iyileştirme olmadığı takdirde yemek boykotu gibi tepkilerle taleplerini duyurmaya devam edeceklerini söylediler.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |