POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ölüm kavşağı için harekete geçildi: Kapatılıyor
Ölüm kavşağı için harekete geçildi: Kapatılıyor
İYİ Parti, yol haritasını belirleyecek
İYİ Parti, yol haritasını belirleyecek
En düşük emekli maaşına zam geliyor!
En düşük emekli maaşına zam geliyor!
Türk Tabipler Birliği'nde yeni başkan belli oldu
Türk Tabipler Birliği'nde yeni başkan belli oldu
8 Mart 2024 Cuma - 13:05

ŞPO'dan 'Zorlu' sorusu: Büyükşehir'in makineleri orada ne yapıyor?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yargıya taşınan Zorlu Konak Projesi’nin imar planı ve yapı ruhsatı mahkeme tarafından iptal edilirken projenin tüm inşai faaliyetleri durdurulmuştu. Odadan yapılan açıklamada Büyükşehir'e ait iş makineleri tarafından işlem yapıldığı bildirilirken, "Büyükşehir tarafından tüm inşai faaliyetlerin hazırlanan Yapı Tatil Tutanağı ile durdurulduğu bildirilmiş olmasına rağmen bugün alanda iş makinelerinin işlem yapıyor olması izaha muhtaçtır” denildi.

ŞPO dan  Zorlu  sorusu: Büyükşehir in makineleri orada ne yapıyor?

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alana Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesinin kent gündemindeki yerini koruyor.

İmar planı ve yapı ruhsatı iptal edilen projenin inşaat faaliyetlerinin de durdurulduğu alanda TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinelerin tarafından işlem yapıldığı ileri sürüldü. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

"ZORLU GÖKDELEN" ALANINDA İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT İŞ MAKİNELERİ NE YAPIYOR? 

Kamuoyunda "Zorlu Gökdeleni" olarak bilinen Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 7491 ada 1 parsel ve yakın çevresinde 01.03.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri tarafından işlem yapıldığı tespit edilmiş, basın ve çok sayıda vatandaş tarafından Şubemize bu yönde bildirim yapılmıştır.

Söz konusu alanda yürütülen tüm iş ve işlemlerin durdurulması ve iptal edilmesine ilişkin yürüttüğümüz yazışmalar sonucunda 23.01.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "…tüm inşai ve fiziki faaliyetlerin durdurulduğunun, Konak Belediye Başkanlığının ilgili Müdürlüğünden izin alınmaksızın veya bir üst mahkemenin bozma kararı olmadan inşaata başlanmaması gerektiğinin tebliğ edildiği…" Şubemize bildirilmiş ve bu husus 13.02.2024 tarihli basın açıklamamız ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Soruyoruz! Çünkü bir kent suçunun daha hayata geçmesinden kaygılanıyoruz.

Yukarıda bahsi geçen ve mahkeme kararıyla iptaline karar verilen plan sonrası Konak Belediyesi ve/veya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak onaylanan herhangi bir 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmamasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesince alanda yürütülen iş ve işlemlerin yasal dayanağı var mıdır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu Uygulaması üzerinden yapılan incelemeden de anlaşıldığı üzere Büyükşehir Belediye Meclisince 10.11.2008 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği sınırları içerisinde yer alan park alanının (bahse konu parselin batısında yer alan) yapılan imar uygulamaları sonucunda kamuya terkinin sağlandığı anlaşıldığından iş makinelerinin çalışma yürüttüğü alanda ne tür bir inşai faaliyet yürütülmektedir?

Kamu idaresinin söz konusu alanda ilgili mahkeme kararları neticesinde plan kararlarını yeniden düzenlemesi beklenirken plansız bir alanda işlem yaptığı görülmektedir. 

23.01.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm inşai faaliyetlerin hazırlanan Yapı Tatil Tutanağı ile durdurulduğu bildirilmiş olmasına rağmen bugün alanda iş makinelerinin işlem yapıyor olması izaha muhtaçtır.

Uyarıyoruz… Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak yapılması gereken işlemlerin takipçisi olduğumuzu bildiriyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin hukuka aykırı herhangi bir işlemin parçası olmamasını temenni ediyor, konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinden kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz.

 
İzmir'de film gibi kovalamaca!
 
Menemen'de 4 açılış, bir de yeni proje müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de film gibi kovalamaca!
Bayraklı ilçesinde 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheli Veli A., peşine ...
Mervegül'ün tabutunu kadınlar taşıdı
Mersin'in Tarsus ilçesinde, polis memuru olan eski eşi tarafından silahla ...
Şehit eşi kadınlar çocukları için dimdik ayakta duruyor
Türkiye'nin çeşitli kentlerinde görevleri sırasında şehit olan askerlerin ...
 
Türkiye'yi sarsan cinayette karar!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi ...
'Mahzen 6' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi
Bakan Yerlikaya, Yalova'da eş zamanlı düzenlenen "Mahzen-6" operasyonlarında ...
İzmir'de bara silahlı saldırı!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir iş yerini kurşunladıktan sonra uzaklaşan ...
 
İzmir'de zehir evine baskın: Özel sistem kurmuş!
Bornova ilçesinde iklimlendirme sistemi ile Hint keneviri yetiştiren M.Ö., ...
1400 kişinin can verdiği sitenin kurucusu: Suçumu anlamıyorum!
Kahramanmaraş'ta deprem felaketinde yıkılan ve 58 kişinin hayatını kaybettiği ...
Kaçak bungalov faciası: "Kuzu bile su birikintisinden kurtulurdu" savunması
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri