POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
13 Haziran 2023 Salı - 08:13

Sarallar suç örgütü lideri tutuklandı

İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Sarallar" suç örgütü lideri Alaattin İlyas Saral, tutuklandı.

Sarallar suç örgütü lideri tutuklandı

Dün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan suç örgütü lideri Alaattin İlyas Saral, tutuklandı.

Alattin Saral, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak" ve "nitelikli yağma" suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kamuoyunda "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütünün firari lideri İlyas Alaattin Saral hakkında, 8 Haziran'da kırmızı bülten çıkarıldığı, örgüt liderinin, karardan bir gün sonra Belçika’nın Brüksel kentinten Tanzanya’ya gitmek isterken Belçika polisi tarafından havalimanında yakalandığı öğrenildi.

Brüksel’de mahkemeye çıkarılan İlyas Saral'ın Türkiye’de mahkemesi olduğunu, bu nedenle Türkiye iade edilmek istediğini söylediği belirtildi. Bunun üzerine Saral, Belçika’dan Türkiye’ye gönderildi. Polis ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda teslim alınan Saral, buradan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Saral, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emniyet güçleri geçen yıl Sarallar'a yönelik İstanbul merkezli iki büyük operasyon gerçekleştirmişti. 169 kişinin gözaltına alınıp, 21'inin tutuklandığı "Tümör" adı verilen operasyonun ardından Sarallar grubuna dava açılmıştı. Alattin İlyas Saral ise davanın en çok aranın ismiydi.

Alaattin İlyas Saral, 90'lı yıllardan bu yana suç örgütü olarak tanınan Sarallar grubunun son dönemdeki elebaşı olarak biliniyordu.

Sarallar suç örgütü lideri Alaattin Saral tutuklandı - 1

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgüt elebaşının Alaattin İlyas Saral olduğu, bu örgütün ise Saral'ın yanı sıra sanıklar Erdal Acar, Fatih Sarıalioğlu, Mehmet Ulu, Ali Kaplan, Mustafa Fazlıoğlu, Osman Tellioğlu ve Tamer Çağlar tarafından yönetildiği belirtiliyor.

Örgüt elebaşlarından Erdal Acar'ın başta kumarhane sektörü ve eğlence mekanları olmak üzere örgüte devamlılığı olan maddi getiri sağladığı aktarılan iddianamede, bununla birlikte ünlüler arasındaki anlaşmazlıklara müdahil olup çözmesinden dolayı sanığın örgütün isminin her alanda duyulmasını sağladığı kaydediliyor.

Suç örgütünün elebaşlarından olan bazı sanıkların sorumluluk alanı ve birtakım eylemlerine yer verilen iddianamede, sanıkların yağma ve kumar oynamak için yer sağlama suçlarını işleyerek örgüte gelir temin ettikleri, örgüt yönetici ve üyelerinin geçimlerini bu yöntemle sağladıkları ve örgütün temel amacının yasal olmayan yollarla kişilerden cebir, tehdit kullanmak suretiyle zorla maddi menfaat temin etmek olduğu aktarılıyor.

İddianamede, suç örgütü üyelerinin, şikayette bulunan müştekileri tehdit ederek sindirip davalarından vazgeçirmeye çalıştıkları, bunu yaparken aralarında hiyerarşik bir yapının bulunduğuna yer veriliyor.

Örgüt elebaşlarının her birinin kendisine bağlı kadroların bulunduğu, örgüt içerisindeki görev dağılımına göre örgütsel faaliyet ve eylemde bulundukları ve birbirlerinin alanlarına mümkün mertebe müdahale etmediklerine dikkati çekilen iddianamede, görevlendirmelerin örgüt lideri tarafından yapıldığı, örgüt yöneticilerinin zaman zaman birbirleriyle görüşüp danıştıkları ve bazı eylemleri de birlikte gerçekleştirdikleri belirtiliyor.

Sarallar suç örgütü lideri Alaattin Saral tutuklandı - 2

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, örgüt elebaşı Alaattin İlyas Saral'ın "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" ve "nitelikli yağma " suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar, örgüt yöneticilerinden Erdal Acar'ın "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve birden fazla kez "nitelikli yağma" ve "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçlarından 50 yıldan 79 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Sanıklardan Mehmet Ulu'nun aynı suçlardan 15 yıldan 27 yıla, Mustafa Fazlıoğlu'nun 5 yıldan 12 yıla, Fatih Sarıalioğlu'nun 30 yıldan 49 yıl 6 aya, Ali Kaplan'ın 35 yıldan 66 yıl 6 aya ve Osman Tellioğlu'nun 10 yıldan 19 yıl 6 aya kadar, sanık Tamer Çağlar'ın ise 25 yıldan 42 yıla kadar hapsi istenen iddianamede örgüt yöneticisi konumundaki toplam 8 sanığın, "örgüt üyesi" ve "örgüte yardım eden" konumundaki sanıkların işledikleri tüm suçlardan sorumlu oldukları, bu nedenle bu sanıklara verilecek cezalardan sorumlu tutularak aynı cezaya çarptırılmaları talep edildi.

Davanın tutuklu sanıklarından Ahmet Cengiz Karlı, cezaevinde yaşadığı rahatsızlık sebebiyle 18 Ocak'ta hayatını kaybetmişti. (AA)

 
Kritik zirve sonrası ABD ve İsveç'ten açıklama!
 
İzmir'in 4 kıyısında can pazarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemevlerine saldırı davasında istenen ceza belli oldu
Ankara'da cemevlerine yönelik saldırıya ilişkin 1'i tutuklu 3 sanığın ...
Eski Bakan Zeybekci trafik kazası geçirdi, hastaneye kaldırıldı
Eski Ekonomi Bakanı, AK Parti'nin 2019 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Kızılay Torbalı’da sosyal market açtı
Kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla Torbalı halkının gönlünde ...
 
243 dönümlük rezerv alanda yeni planlar askıda!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan ...
Polisin vurulduğu silahlı kavgada yeni gelişme!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, polis memurunun yaralandığı silahlı kavgaya ...
Thodex kurucusu: Bana kumpas yapıldı!
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu ...
 
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 2 haftada 109 operasyon!
İzmir'de son 2 haftada polis tarafından düzenlenen 109 uyuşturucu operasyonunda ...
TÜİK açıkladı: İzmir'in kütüphane raporu!
TÜİK ülke genelinde hangi ilde kaç kütüphane bulunduğuna dair verileri ...
3 çocuk annesini hayattan koparan kazada 24 ay taksitle ceza!
Karabağlar ilçesinde yürürken düştüğü belirtilen ancak daha sonra otomobil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri