POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
3 Ekim 2023 Salı - 12:25

Satış isyanı: CHP, Menemen'de belediyenin kapısına dayandı!

CHP Örgütü, Menemen Belediyesi'nin Seyrek'te 1 milyar 663 milyon TL bedelle gerçekleştirmek istediği satışları eylemle protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'ndan belediye binasına yürüyüşle başlayan ve burada yapılan açıklamalarla sonlanan eylemde "Halkın malı satılamaz" sloganları atıldı.

Satış isyanı: CHP, Menemen de belediyenin kapısına dayandı!

Efe Can Tan/GERÇEKİZMİR - AK Partili Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın yönettiği Menemen Belediyesi'nin Seyrek'teki arazi satışı kararının yankıları sürüyor. 

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütü'nden 1 milyar 663 milyon TL bedelle yapılmak istenen satışlara karşı protesto eylemi geldi. 

CHP'nin Cumhuriyet Meydanı'ndan belediye binasına yürüyüşle başlayan ve burada yapılan açıklamalarla sonlanan eylemine İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, Eski CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, STK'lar ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı. 



CHP'liler "Halkın malı satılamaz" sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Menemen Belediyesi'nin kapısına dayandı. 



"BELEDİYE KAPISINA DAYANDIK"
Belediye önünde konuşan İlçe Başkanı Hüseyin Özbey sözlerine, "AKP’li Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, göreve geldiği günden beri arazi satışlarıyla İzmir gündeminden düşmedi. Menemen’in geleceği satılmasın diye defalarca uyarmamıza rağmen bizlere kulak tıkadılar. Son çare olarak arazilerimizi korumak için belediye kapısına dayandık" diyerek başladı. 

"ELİNİZİ DERHAL MENEMEN’DEN ÇEKİN"
Özbey şöyle devam etti: Buradan AKP’li yöneticilere sesleniyoruz; Bu araziler sizlerin olsaydı, parsel parsel satar mıydınız? Elinizi derhal Menemen’den çekin. Menemen’in geleceğini yandaş sanatçılara, plastik süslere ve asfalta yatıran AKP’li yöneticilerin lale devri bitecek. Sattığınız her karış toprağın hesabını sandıkta soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Menemenli hemşehrilerimize de çağrımızdır; sizleri açlığa, sefalete mahkum eden israfçıların biletini sandıkta kesin!

"İHALEYE GİRECEKLERİ UYARIYORUZ"
Özbey, "İhaleye girecek olan kişileri uyarıyoruz; yanlış hesap Bağdat’tan döner! Ne olmuştu? AK Partili Menemen Belediyesi, Seyrek’te bulunan 65 taşınmazı satışa çıkardı. Menemen Belediyesi tarafından 1 ay boyunca yapılan konserlerin maliyetlerine ilişkin belediyeden bir açıklama gelmezken, Menemen Belediyesi, Eylül ayı olağan meclis toplantısında 1 milyar 644 milyon liralık et bütçeyi AK Parti, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin kabul oyuyla meclisten geçirdi. 2023 yılı bütçesi 1 milyar 216 milyon  TL olan Menemen Belediyesi, Nisan ayında 1 milyar 705 milyon TL ek bütçe talebiyle meclise geldi. Aradan bir kaç ay geçmeden  Eylül ayı meclis toplantısında 1 milyar 664 milyon TL’lik et bütçeyi meclisten geçirdi. 2023 yılının 3. Çeyreğinde toplam bütçe ise 4 milyar 585 milyon TL oldu’’ ifadelerini kullandı.

"BELKİ YARINA KALIR AMA KİMSENİN YANINA KALMAZ"
Açıklamada söz alan İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, "Menemen halkının taşınmazlarının parsel parsel satışlarına dur demek için buraya geldik. Menemen halkının sandıktan iradesini gasp edenler bugün burada Menemen halkının taşınmazlarını gasp etmektedir. Buna izin vermeyeceğiz. Nasıl ki bu göreve bir hak gaspı ile gelindiyse şimdi de sanki Menemen halkının taşınmazlarını değil sanki babasının mallarını satmak istiyorlar buna dur demek için buradayız. Bu hesaplar belki yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz" diye konuştu. 

 
Büyükşehir'den 'yürüyen merdiven' açıklaması: Sorumluluk İZBAN yönetiminde!
 
Emre Belözoğlu'nun yeni takımı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özkan'dan Aksoy'a sert yanıt: HTS kayıtları ne haltları yediğini ortaya çıkartacak!
Aksoy, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın belediye arazileri için ...
Bahçeli'den emekli zammı açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı ...
CHP Selçuk'tan 'hastane' tepkisi!
CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu hastane inşaatının bir türlü başlamamasına ...
 
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı belli oldu
İYİ Parti'den yapılan açıklamada İstanbul il başkanlığına Yücel Coşkun'un getirildiği duyuruldu.
CHP’li Taşkın’dan İzmir’in Çernobili hakkında 2 Bakan'a 9 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın İzmir’in Çernobili olarak anılan ...
İzmir'in 'değişimci' başkanından İmamoğlu ziyareti!
5 Kasım’da gerçekleştirilecek kurultay öncesi Genel Başkan Adayı Özel’e ...
 
Başkan Tugay'dan kadınlara 'kent yönetimi' çağrısı!
Karşıyaka Belediyesi, kadınların kent yönetimine daha aktif katılmalarını, ...
Dokunulmazlık dosyaları TBMM'de!
4 milletvekiline ait dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM'de.
CHP İzmir'den 3 günlük 'seçim' kampı: Kimler katılacak, neler konuşulacak?
CHP İzmir Örgütü yerel seçim startını 3 günlük kampla verecek. İl Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri