POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
9 Şubat 2023 Perşembe - 16:16

Seferihisar'da korkutan görüntü, Başkan'dan önemli açıklama!

İzmir'de 2020 yılının 30 Ekim günü meydana gelen depremde Tsunami meydana gelen bölgede deniz 25 metre çekildi. Yaşanan paniğin ardından Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den önemli bir açıklama geldi. 

Seferihisar da korkutan görüntü, Başkan dan önemli açıklama!

Türkiye'yi yasa boğan ve 10 kenti vuran 2 büyük depremin ardından İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık'ta denizin çekilmesiyle oluşan görüntü panik yarattı. 

İzmir'de 2020 yılının 30 Ekim günü meydana gelen depremde Tsunami meydana gelen bölgede deniz 25 metre çekildi. Yaşanan paniğin ardından Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den önemli bir açıklama geldi. 

"Endişelenmeye gerek yok"
Başkan Yetişkin, "Seferihisar’da deniz çekilmesi her sene yaşadığımız bir durumdur. Yine de halkımızın içini rahatlatmak için hem deniz bilimci hem de yer bilimci bilim insanlarıyla ayrı ayrı görüştüm. Mevsimsel olarak gelgitten ve yüksek basınçtan kaynaklı bir durum. Görüştüğüm uzmanlar İskenderun’da gerçekleşen deniz taşmasının sebebinin Doğu Anadolu fay hattının kıyıya çok yakın olmasından kaynaklı olduğunu ve bu fayın Seferihisar ile bir ilgisi olmadığını söylediler. Bu sebeple endişelenmeye gerek yok" ifadelerini kullandı. 

"BUNLAR DOĞAL OLAYLAR"
Öte yandan DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar da tedirginlik yaratan çekilmeye ilişkin konuştu. Çekilmenin sert esen poyrazla ilgili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yaşar, deprem ya da tsunamiyle herhangi bir bağlantısı olmadığının altını çizdi. Prof. Dr. Yaşar, "Denizde 2 gündür ciddi bir çekilme var. Yalnızca burada değil; Balıkesir Burhaniye'den Muğla'ya kadar olan kesimde ciddi çekilme var. Bunun nedeni poyrazdır. Çünkü çok sert esiyor. 4-5 günden beri Ege'de ciddi bir fırtına var. Kuzeyli rüzgarlar suyu kuzeyden alıp, güneye doğru ittiriyor. Su, Libya ve Tunus'a doğru itiliyor" dedi.

Toplumda derin bir tsunami korkusu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yaşar, deniz çekilmesinin her yıl şubat, mart aylarında yaşandığını belirterek, doğadan korkmamak gerektiğini söyledi. Aynı çekilmenin en sertinin 2022 yılında yaşandığını açıklayan Prof. Dr. Yaşar, "Bunun tek nedeni; poyrazın uzun süre esmesidir. Herhalde 2 gün daha esecek. Pazar gününden sonra deniz yavaş yavaş yerine gelir" diye konuştu.

Deniz çekilmesinin 30 Ekim 2020'de Seferihisar'da meydana gelen tsunamiyle herhangi bir benzerliği olmadığını anlatan Prof. Dr. Yaşar, "Tsunamiden önce deprem olur. Geçtiğimiz İzmir Sakız depreminde Seferihisar'ı su bastı. Yaklaşık 1 metre sular yükseldi. Bunlar doğal olaylar. Burada Japonya'da gördüğümüz gibi devasa tsunami olmaz. Tsunamiyi kesen bir sürü adacık var. Korkulacak bir şey yok. Denizin çekilmesi farklıdır. Poyraz estiğinde şiddetli sular, 70-80 santimetre kadar çekilir. Kıyı çizgisi en az 60 santimetre çöktü, su çekildi. Lodosta bunun tam tersi olur ve sular yükselir. Bunlar, tamamen meteorolojik olaylarla ilgilidir. Depremle ilişkilendirmeye çalışıyorlar ama ilgisi yok. Deprem farklı, sonrasındaki tsunami farklıdır" dedi.

 
İzmir'in umut hareketi çığ gibi: 60 saatte 37 milyonluk yardım!
 
Narlıdere'den afet bölgesine kritik destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in umut hareketi çığ gibi: 60 saatte 37 milyonluk yardım!
İzmir'in deprem dayanışması Umut Hareketi çığ gibi büyüyor. Afet bölgesine ...
Büyükşehir personelinden kan bağışı
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları afet bölgesine yardım faaliyetlerinin ...
Bergama Belediyesi'nden deprem bölgesine iş makinesi ve personel desteği
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremlerin ardından ...
 
'Karşıyaka mutfağı' afetzedeler için üretimde!
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, örnek bir dayanışma ...
Çiğli'de depremzedeler için irtibat birimi
Çiğli Belediyesi, depremin yıkıcı etkisini derinden hisseden Kahramanmaraş ...
Büyükşehir ekiplerinden Hatay'da hayati mesai!
Depremin etkilediği 10 ilde destek çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir ...
 
Menemen'de deprem bölgesine yardım yarışı
Menemen Belediyesi tarafından afet bölgesine gönderilmek üzere başlatılan ...
Bayraklı’dan ‘sıcak’ dayanışma!
Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından çığ gibi büyüyen yardımlara ...
Karşıyaka’dan Islahiye’ye yardım eli
Deprem bölgesinde destek faaliyetine devam eden Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri