Efes Selçuk Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Meryem Ana Evi nöbet alanında bulunan mobil makamda yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Nuri Caferoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda görüşülen gündem maddeleri ilgili komisyonlara gönderildi.
Şubat Ayı Meclis Toplantısının dilek ve temenniler kısmında konuşan siyasi Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Güzel, belediye sosyal konutlar ve Meryem Ana Evi gelirlerinin Efes Selçuk Belediyesi’nde kalması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
SOSYAL KONUTLARDAN İHTİYACI OLAN AİLELERİN YARARLANMASINI İSTİYORUZ
Sosyal konutların adil ve hakkaniyetli bir şekil de kullanılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Erhan Güzel; “Sosyal konutlarla ilgili kamuoyunda yok “mağdur ediyorlar”, “çıkarıyorlar” gibi söylemler doğru değildir. Bizim 36 tane sosyal konutumuz var. 10 yıldır, 15 yıldır, 22 yıldır o sosyal konutlarda oturanlar var. Yani sosyal konut, sosyal konut olmaktan çıkmış, sahiplenmeye dönüşmüş. Selçuk Kent Konseyi’nin düzenlediği Yoksulluk ve Kent Hakkı Toplantısı’nda sosyal konutlar konusu gündeme geldi. Kurduğumuz komisyon marifetiyle yaptığımız incelemelerle, bugün artık orada kalmasına gerek olmayan, hatta yeterince kalmış yirmiye yakın konut ile ilgili bir bildirim gönderdik. Biz bunu sosyal konutlardan gerçekten ihtiyacı olan ailelerin yararlanmasını sağlamak için yaptık. Keşke devletimiz anayasadaki gibi sosyal hukuk devleti olma özelliğini taşısa, gereğini yapsa bu insanlarımıza sosyal konutlar üretse, biz de kimseyi çıkarmak zorunda kalmasak. Bizim çıkmasını istediklerimiz gelir düzeyi olarak artık o sosyal konutlar dışında oturması gerekenlerdir” dedi.
MERYEM ANA EVİ OTOPARKI İÇİN İRADE GÖSTERBİLİRLER
Meryem Ana Evi otopark gelirlerinin Efes Selçuk Belediyesi’nde kalmasına dair hukuki süreç devam ederken çıkan söylentiler ile ilgili meclisi bilgilendiren Erhan Güzel; “Meryem Ana Evi otoparkı ile ilgili bazı söylentiler dolaşıyor. “Yüzde 50 teklif etmişler, yüzde 30 teklif etmişler ama başkan kabul etmemiş” gibi. Bunların hepsi külliyen yalandır. Tebligatın geldiği gün, Kasım Meclisi akşamı Sayın Başkan bize durumu bildirdi. Daha sonra Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle beraber toplantı yaptı. Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel tahliye günü gelene kadar sükûnetle süreci götürdü. Görüşmediği bakan, görüşmediği milletvekili kalmadı. AK Parti İlçe Başkanı da ilgilendi mi? İlgilendi ama sanırım gücü yetmedi, sözü geçmedi. Ama bunun bir yöntemi var. Hâlâ bu işi çözebilir, hukuksal süreç devam ediyor. Hâlâ Tarım ve Orman Bakanlığı’yla bu işi çözebilir. Orman Bakanlığı’yla çözülemiyorsa Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan randevu alır, çözer. Teşkilatıyla beraber anahtarı masaya koyar, gücünü gösterir varsa. Bu sorunun çözümü yönünde irade gösterebilir. Rica etme faslı bitmiştir. Kendisi için de Sayın Bakanlardan rica etme faslı bitmiştir. Bu Meryem Ana Evi’nin Selçuk Belediyesi’nden alınmasıyla ilgili olarak vebal kendilerinin üzerindedir. Dolayısıyla da gereğini yapmaları gerekir” diye konuştu.
ZAMANIN RUHUNA UYGUN BİR ŞEKİLDE BURADA TOPLANIYORUZ
Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumuna başkanlık yapan Nuri Caferoğlu; toplantıya katılmayan Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin yazılı mazeretlerini meclise sundu. Toplantı yeri dışında toplanılmasının zorunlu olduğu durumlarda” ibaresine hukuki olarak uymadığı, ayrıca toplantı davetiyesinde belirtilen adresin fiziki olarak toplantı yapmaya uygun bir yer olmaması dolayısıyla toplantıya katılmama kararı aldığını belirten Cumhur İttifakı Grubu’nun yazılı mazereti oy birliğiyle reddedildi.
Efes Selçuk Belediye meclisinin Meryem Ana Evi direnişi sebebiyle nöbet alanında yapıldığını hatırlatan Nuri Caferoğlu; “Ocak Ayı Meclis Toplantısının birinci ve ikinci birleşimlerini burada yaptık. Bu toplantılara arkadaşlarımız katıldılar. Fiziki olarak da herhangi bir sıkıntı yoktu, olmamıştı. Görüntü ve ses kayıtları rahatça alınabiliyor. Biz burada bir mazeretimizi belirtmek istiyoruz. Selçuk için buranın sembolik bir anlamı var. İllaki fiziki olarak uygun olması değil, zamanın ruhuna uygun bir şekilde toplantı yapıyoruz. Bu mazeret uygun bir mazeret değil. Herkesin, sayın meclis üyelerimizin ve katılımcılarımızın gördüğü gibi fiziki olarak bu toplantıyı yapmaya engel hiçbir durum yok” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |