POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
13,5 milyar liralık 'kaçak', gümrüğe takıldı
13,5 milyar liralık 'kaçak', gümrüğe takıldı
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
Av tüfeği ve tabanca ile dehşet saçtı!
Av tüfeği ve tabanca ile dehşet saçtı!
Emekli ve memurun gözü enflasyonda!
Emekli ve memurun gözü enflasyonda!
28 Haziran 2024 Cuma - 10:52

Selçuk’un gurur tablosu

Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliği ile Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası tamamlandı. İki gün süren satranç turnuvasının finalinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları törenle verildi.

Selçuk’un gurur tablosu

8,10,14 ve 18 yaş ve altı olmak üzere dört ayrı yaş grubu için düzenlenen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nda toplamda 99 satranç sporcusu mücadele etti. İki gün süren mücadele sonunda oynanan final maçları ile dereceye giren sporcular belirlendi.

8 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Defne Pınar, ikinci Eylül Özdemir, Üçüncü Rüya Gülbay olurken, 8 yaş ve altı genel kategoride birinci Ali Kalaycıoğlu, ikinci Mahmut Çınar Bozkurt, üçüncü Defne Pınar, dördüncü Ata Bartu Can, beşinci Ilgaz Ali İslam oldu.

10 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Nihal Zade Türkel, ikinci Ada Çiftçi üçüncü Zeynep Livanur Rüzgaresen olurken, 10 yaş ve altı genel kategoride birinci Hüseyin Taşyurt, ikinci Nihal Zade Türkel, üçüncü Mustafa Ali Bayındır, dördüncü Halil Mete Özkök, beşinci Ertuğrul Kahraman oldu.

Sporcular kupalarını İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar'dan alırken, madalyalarını da Filiz Başkan taktı.

14 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Berra Sertoğlu, ikinci Ayşe Yiğitcan, üçüncü Azra Akın olurken sporculara kupalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan Atlan takdim etti. 14 yaş ve altı genel kategoride birinci Emir Çiçek, ikinci Rüzgar Tuna Bakar, üçüncü Ömer Kaan Arık, Dördüncü Servan Şenduryıldız, beşinci Arda Bayram ise madalyalarını İlçe Gençlik ve Spoor Müdürü Hüseyin Kılıç’tan aldı.

 

18 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Şeyma Ceren Aydın, ikinci Neva Şakar kupalarını Turnuva Direktörü Yaşar Şakar’dan aldı. 18 yaş ve altı genel kategoride birinci Mustafa Emre Aydın, ikinci Doruk Pak, üçüncü Şeyma Ceren Aydın, dördüncü Faruk Pak, beşinci Yaşarcan Şakar ise madalyalarını Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin’den aldı.

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK GÜZEL MÜCADELE ETTİLER

Turnuvaya katılan satranç sporcusu çocukların çok güzel mücadele ettiğine değinen Ayasuluk Satranç Derneği antrenörü Yaşar Şakar; “Öncelikle çok gururlu ve mutluyum. Dün bana birkaç velim “hocam biz sizin hakkınızı nasıl ödeyeceğiz?” demişti. Asıl ben sizin hakkınızı nasıl ödeyeceğim. Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’e, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi yetkililerine ve çalışanlarına, bu etkinliği düzenlememizde katkı gösteren Efes Selçuk Belediyesi Kültür Müdürü Altay Mocan’a teşekkür ederim. Bu başarının bir ekip çalışması olduğunu gösterdiğimize inanıyorum. Bir de Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne sporcularımıza lisans çıkarma konusunda ve dayanışma konusunda yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Çok güzel bir turnuva hazırladık. Genelde başvuru sayıları ile katılımcı sayıları arasında fireler verilirken biz bu turnuvada hiç fire vermedik. Biz bu turnuvalara açız. Hep hayalim şuydu; Selçuk’un kurtuluşunda 8 Eylül’de bir satranç turnuvası daha düzenlemek istiyorum. Bu seferki katılımın çok daha fazla olacağına inanıyorum. Çocuklarımız çok güzel mücadele ettiler. Satranç biliyorsunuz ki bir strateji, zihin, karar verme ve anı doğru tespit etme sporudur. Hata yapanlar oldu ama hatalarından ders almalarını öğrendiler. Biz bu yüzen akıl oyunlarını ilçemizde daha da arttırmak istiyoruz. Bu yönde bize destek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma ve yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

İLHAM VEREN KENT’İN İLHAM VEREN ÇOCUKLARI

Turnuvaya katılan sporcuların Çeşme Yarımada Oyunları’na da katılıp büyük başarılar ile Efes Selçuk’a döndüklerine dikkat çeken Filiz Başkan; “Satranç turnuvası bizim geçtiğimiz dönemde de yapmak istediğimiz bir şeydi fakat pandemi sebebiyle ötelemek durumunda kalmıştık. Ancak bu sene, geçen sene de olduğu gibi Yarımada Oyunları için Çeşme’ye gidildi. Satranç sporcularımız da Yarımada Oyunları’na katıldı ve bizleri çok gururlandırarak döndüler. Her zaman söylediğim gibi İlham Veren Kent’in ilham veren çocukları olduklarını da kanıtladılar. Ben bu organizasyonu yapma kararı aldığımızda bu kadar ciddi bir katılım ile karşılaşacağımızı düşünmemiştim. O yüzden başta veliler olmak üzere, 'ben bu turnuvaya katılmak istiyorum' diyen minik cesur yüreklere kocaman alkışı ben sizlerden onlar için istiyorum" dedi

Etiketler:
 
MEB duyurdu: LGS sonuçları açıklandı
 
Bakan Şimşek'ten 'Başardık' mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önal sözünü tuttu: Kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçim döneminde verdiği sözleri ...
Buca Belediyesi'nden 'Matını al gel' daveti
Bucalı aileler çocuklarıyla birlikte müzik eşliğinde spor yaparak eğlenecek. ...
Bornova’nın stratejik planı halka sorulacak
Bornova Belediyesi, 2025-2029 yılları arasını kapsayan yeni stratejik ...
 
Konaklı çocuklara ücretsiz İngilizce kursu
Aziziye Semt Merkezi, Konak Belediyesi’nin, Avrupa Dayanışma Programı ...
Kazı ayarı: İzmir'deki ilçede o cadde trafiğe kapanıyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, şehri çağdaş bir altyapı sistemine kavuşturacak ...
Menderes’te yollar yenileniyor
Menderes Belediyesi bozuk yollarda kilit parke ve kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Güzelbahçe’de yangın teyakkuzu
Güzelbahçe Belediyesi, bahar bakımı ve yaza hazırlık çalışmalarına hızlandırdı. ...
Tugay, İzmir'e yeni konutlar için 'Kuzey'i işaret etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma ...
Mülakatlar tamam: İşbaşı yapmak için telefon bekliyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZENERJİ ve İZDOĞA işçilerinin işten atılma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri