POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı!
Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı!
Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri açıklandı
Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri açıklandı
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
Deprem sonrası Vali’den açıklama: Yaralılar var
Deprem sonrası Vali’den açıklama: Yaralılar var
12 Ekim 2024 Cumartesi - 09:46

Sercan Avcı yazdı: CHP İzmir İl Başkanı'nın zor sınavları!

-----------------------------------------------------

Sercan Avcı yazdı: CHP İzmir İl Başkanı nın zor sınavları!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, değişim yaşanan kurultay sonrası 'görevden alınacak' iddiaları ve ‘istifa et’ baskılarıyla yol aldı.

Bunlara rağmen süreci çok iyi yönetmiş İzmir’de 28 ilçe ve Büyükşehir’in kazanıldığı seçimin il başkanı olmuştu...

Daha sonra genel merkez nezdinde mitinglere katılım ve başarılı geçen İzmir programlarıyla kredisini yükseltmiş kurultay konuşmasıyla da pik yapmıştı...

Ancak il başkanlığı ateşten gömlek görevdir...

Ve Aslanoğlu gömleğin en sıcak olduğu bir döneme giriyor...

Ve bu sıcaklık başka aktörleri de yakabilecek durumda!

Aslanoğlu bir çok konuda önümüzdeki süreçte önemli sınavlar verecek.

BÜYÜKŞEHİR’LE SOYER VE YILDIR SINAVI

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son canlı yayındaki sözleri gündem olmuştu. Büyükşehir’e yakın kaynaklarla il yöneticilerinden edindiğim bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Aslanoğlu’ndan Soyer’le ilgili disiplin hamlesi istemiş. Aslanoğlu disiplin konusunda Tugay’a Genel Merkez’i işaret etmiş ve yazılı açıklama ile Soyer’e mesaj vermiş. Aslanoğlu’nun Tugay’a çok yakın bir isim olan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır ile de arası açık… Aslanoğlu, Büyükşehir’le yakınlaşma içindeyken önümüzdeki süreçte Soyer ve Yıldır konularında epey bir terleyebilir.

Aslanoğlu'nun Büyükşehir'le yakınlaşması geçmişte siyaset yaptığı aktörleri de ikiye bölmüş durumda. Mahir Polat'ın destek verdiği yakınlaşmaya Heval Savaş Kaya karşıymış. 

İSTANBUL ZİYARETİ SES GETİRDİ

Aslanoğlu’un geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaptığı ziyaret parti içinde bir çok aktör tarafından ‘rotayı siyaseten İstanbul’a kırdı’ şeklinde yorumlandı. İmamoğlu’na ‘Yanındayız, desteğiz’ mesajı verdiği görüşmenin Genel Merkez’de rahatsızlık yarattığını ifade edenler çok. Zaten İzmir'in 2 MYK Üyesi Deniz Yücel ve Murat Bakan'la da arası açık...Genel Merkez’de kredisini belli oranda yükselten Aslanoğlu’nun süreçte İzmir-Ankara ve İstanbul hattında da bir sınav vereceği gözüküyor.

BAŞKANLAR’DAN KONGRE TAVRI

Aslanoğlu’nun hafta içi Menderes’te gerçekleştirdiği örgüt koordinasyon zirvesine kadın ve gençlik kolları kongre sürecinde birlikte hareket eden başta Bornova ve Buca ilçelerinin ilçe başkanları katılmadı. Aslanoğlu’nun son gençlik kolları kongresinde ‘taraf’ olduğu düşünülüyor. 2 il yöneticisinin Büyükşehir’in de desteklediği listede yer alması, il yöneticilerini bazılarının topa girmesi belli ki rahatsızlık yaratmış. Bu ilçeler bundan sonra süreci böyle götürecek gözüküyor. Üstelik aynı toplantıda İl Gençlik Kolu Başkanı da hala kongrede takılı kalan belediye ve ilçe başkanlarının olduğunu bu konuda zorluk yaşadıklarını ifade etmiş. Kongreyle keskin şekilde ikiye ayrılmışlık var. Aslanoğlu’nun oluşan bu tabloyu nasıl yöneteceği, krizden nasıl çıkacağı merak konusu.

İL YÖNETİMİNDE SESLER YÜKSELİYOR

Aslanoğlu’nun il yönetiminde de sular ısınıyor. Bazı yöneticiler ‘5 kişiyle yönetiyor’ eleştirisi getirirken, bir çok ziyaretten, atılan adımdan haber olmadıklarını yakın çevreleriyle paylaşan yöneticiler var. Son gençlik kolları kongresinde yönetim içinde de ayrışma yaşandığı, İstanbul ziyaretinin de bazı yöneticilerde rahatsızlık yarattığı iddia ediliyor. Son toplantıda seslerin yükselmesi, toplantının oldukça gergin geçmesi bu durumların sonucu. Tepki gösteren yöneticilerin sayısı, tepkilerinin dozajı ne kadar artacak? Aslanoğlu’nun görünen o ki yönetim içinde yaşananlar çözmesi gereken bir düğüme doğru gidiyor. Zira her toplantıda yaşanacak tartışma haber olursa ‘kavgalı ev’ görüntüsü kamuoyuna yansıyacaktır.

ADAYLIK İÇİN İSİMLER GEÇMEYE BAŞLADI BİLE

Olağan kongre takviminin ‘önümüzdeki yıl mı bir sonraki yıl mı’ başlayacağı merak edilirken, il başkanlığı için isimler kulislere çok erken düştü. Çağdaş Kaya, İrfan İnanç Yıldız, Olgun Atila, Aytekin Tunus, Şakir Başak ve Utku Gümrükçü isimleri dillendirilmeye başlarken, il kongresi süreci Aslanoğlu'nun erkenden bir başka doğru yönetmesi gerekecek süreç halini almak üzere bile!

BİR SINAV DA BAŞKANLAR-MECLİS ÜYELERİ ARASINDAKİ KRİZLERDE OLACAK

Konak’ta 13 meclis üyesinin belediye başkanını protestosu gündem olmuştu. İl başkanlığı müdahalede geç kalmıştı. Konak’taki kriz şimdilik çözül-müş-mış gibi dururken bir kriz de Menderes’te çıktı. 6 meclis üyesiyle ilgili disiplin süreci nasıl işleyecek? Meclis üyeleri ve belediye başkanları arasında patlak veren krizler de Aslanoğlu’nun önümüzdeki yıl karşılaşacağı önemli önemli sınav başlıklarından biri!

 
12 Ekim Cumartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
 
İzmir'de ''buz devri'' başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurum'dan Özel'e: Şahsi meselen İzmir olsun!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başakşehir'de ...
'Yeni çözüm süreci' iddialarına ilişkin açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni bir çözüm süreci başlayacağı ...
Savunmaya dev kaynak: Meclis'e sunuldu!
Savunma sanayii yatırımlarına ilave kaynak için yeni düzenlemeler hayata ...
 
Kırkpınar’dan Tugay’a ‘körfez’ çıkışı: Gösteriş olsun diye elini uzatıyor
İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
CHP’li Bakan’dan ‘İzmir Körfezi’ için iş birliği çağrısı!
CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
'Erken seçim' mesajı: Gün sayıyoruz!
CHP lideri Özgür Özel, erken seçim çağrısını yineledi. Özel, "CHP iktidarı ...
 
Saygılı’dan çarpıcı ‘Tugay’, ‘muhalefet’ ve ‘kongre süreci’ mesajları
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, Politika Durağı programında önemli ...
'Adaylık' sorusuna yanıt ve 'Özgür Özel' açıklaması
CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Özgür Özel'e çok mu kızgınsınız?' ...
Balçova kadın ve çocuk cinayetlerine 'dur' dedi
Balçovalılar, son günlerde artan kadın ve çocuk cinayetlerine Ata Caddesi’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri