Birçok sektörde olduğu gibi sigorta acentelerinin de enflasyon yükü ve girdi maliyetleri altında ezildiğini belirten Atila Sertel, “Sigorta acenteleri devletin onlara sahip çıkmasını bekliyor. Zorunlu trafik sigortasında 2017 yılına kadar yüzde 17 olan, 2017 yılında yüzde 10’lara çekilen komisyon oranlarının günümüz ekonomik koşulları göz önüne alınarak yeniden belirlenmesini talep ediyor” dedi.
Asgari ücrete yapılan düzenleme ile birlikte tüm sektörlere yeniden ayarlamalar yapılmasının şart olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, istihdam yaratan, aileleri ile birlikte binlerce kişiden oluşan sigorta acentelerinin artan girdi maliyetleri karşısında kapılarına kilit vurulmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
5 YILDIR DEĞİŞTİRİLMEDİ
“Heyecanlı, istekli ve gözleri ışıl ışıl” olan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sigorta acentelerinin sorunlarına da eğileceğinden ümitli olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:
“Sayın Nureddin Nebati çok yeni olduğu için sigorta acentelerinin sorunlarını bilmiyor olabilir. O nedenle Türkiye’nin farklı bölgelerinden acenteler tarafından şahsıma iletilen sorun ve talepleri soru önergesiyle Sayın Bakan’a ilettim. Sayın Bakan, umarım sigorta acentelerinin de sesini duyar. Türkiye’de hemen her gün her şeye zam gelirken, elektrik, su, kira gibi ana giderler sürekli artarken sigorta acentelerinin 5 yıldır aynı komisyon oranıyla çalışmaya zorlanması doğru değil. Her şey ileri giderken, her geçen yıl hayat pahalılaşırken komisyonun yüzde 17’den yüzde 10’a çekilmesi hayatın olağan akışına da aykırı. Sigorta acenteleri pahalılığın altında ezildiklerini söylüyorlar. Sektör temsilcileriyle bir araya gelinip günümüz şartlarına göre ayarlamalar yapılması gerektiğine inanıyorum.”
SORU ÖNERGESİ VERDİ
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:
2- Sigorta acentelerinin poliçe iptallerinden kalan asgari komisyon tutarının acentede kalması için girişiminiz olacak mı?
3- Sigorta poliçelerinde uygulanan risturn/komisyon iadesi/promosyon hediye çek vb. eylemlere cezai yaptırımların uygulanması için çalışmalar yapacak mısınız?
4- Sigorta acenteleri harici kurum/kuruluş/kişilerin sigortacılık faaliyeti yaptırılmaması konusunda adımlar atacak mısınız?
7- Sigorta acentelerinin devlet ekonomi paketlerinden/teşviklerinden yararlanması için gerekli adımları atmayı düşünüyor musunuz?
8- Sigortacılık akademisi kurulması yönünde bir çalışmanız var mıdır?
9- Yeni mezun sigortacılık bölüm öğrencileri için; her acentenin en az bir sigortacı adayına devlet destekli zorunlu 1 yıl mesleki deneyim süresi vermesi için çalışma yapmayı planlıyor musunuz?
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |