POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
Türkiye - Hollanda maçının hakemi belli oldu
Türkiye - Hollanda maçının hakemi belli oldu
Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı
Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı
Baba dehşeti... Oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
Baba dehşeti... Oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
23 Haziran 2024 Pazar - 20:03

Sır cinayeti 4 yıl sonra JASAT çözdü

Bursa'da 4 yıl önce işlenen cinayet, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından aydınlatıldı. Ormanda gömülü halde bulunan cesede, fiziksel özelliklerine göre dijital ortamda yüz giydirme işlemi yapıldı ve cep telefonu görüşmeleri mercek altına alındı. Şüpheli jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf etti.

Sır cinayeti 4 yıl sonra JASAT çözdü

Olay, 4 Ekim 2020’de merkez Osmangazi ilçesi Elmaçukur Mahallesi Çayırlarboğazı mevkisinde meydana geldi. Ormanda toprağa gömülü halde ceset bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Ateşli silahla öldürüldüğü tespit edilen ve yüzü tanınmayacak halde olan cesedin kimlik tespiti için İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT tarafından çalışma başlatıldı. İlgili birimlerle kurulan koordinasyon sonucu Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nden gelen uzmanlık raporunda, cesedin, 40- 66 yaş aralığında, 166- 172 santim boylarında bir erkeğe ait olduğu belirlendi.

CESEDE YÜZ GİYDİRME İŞLEMİ YAPILDI, ROBOT RESMİ ÇIKARILDI

Ekipler, bu bilgiler ışığında dijital ortamda cesede ait yüz giydirme işlemi yaparak, ceset ile uyumlu olabilecek kişilerin araştırılması için kayıp başvurularını incelemeye aldı. Yapılan değerlendirmelerde kayıp 18 kişinin fiziksel özelliklerinin cesetle uyumlu olduğu belirlendi. Bunun üzerine, Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nce kayıp şahısların yakınlarından DNA örnekleri alınarak, cesetten alınan DNA profili ile karşılaştırma yapıldı. Yapılan karşılaştırmada, cesedin DNA profili ile S.G. isimli kayıp yakınından alınan örnek eşleşti. Bulunan cesedin, S.G.’nin babası olan ve Datça Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kayıp şahıs olarak bildirilen E.G’ye ait olduğu tespit edildi.

CEP TELEFONU GÖRÜŞMELERİ MERCEK ALTINA ALINDI

Cesedin kimliğinin tespit edilmesinin ardından araştırmalarını derinleştiren JASAT, maktulün, kaybolduğu tarihten itibaren kullanmış olduğu cep telefon numarası tespit ederek, 1 yıl öncesine ve olay gününe ait görüşme kayıtları ile mesajları savcılıktan talep etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, E.G.’nin telefonda görüştüğü tespit edilen, Z.S. (68) ile Ö.K. (28) isimli kadınlar ile Y.E.T. (42), Ş.A. (59), Z.Y., H.İ.Ç. (63), G.A. (59) Y.B. (42) ve E.M. (31) isimli erkek şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ayrıca şüphelilerden Z.Y.’nin adreslerinde de arama yapılması kararı alındı.

JASAT ekiplerince, 11 Haziran’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Ş.A., H.İ.Ç., Z.S., G.A. ve Y.B. isimli şüphelilerin Bursa’da, Y.E.T. isimli şüphelinin ise bulunduğu Sakarya’da ifadesi alındı. 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, cezaevinde tutuklu bulunan E.M. ile Ö.K. isimli şüphelilerin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadeleri alındı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Olayın baş şüphelisi olan Z.Y.'nin adreslerinde yapılan aramalarda bir suç unsuruna rastlanmazken, şüpheli jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf etti. İfadesinde maktul ile aralarında borç- alacak nedeniyle husumet bulunduğunu söyleyen Z.Y., E.G.’yi kendisine ait silah ile vurarak öldürdüğünü ve cesedi aracına koyup götürdüğü ormanda gömdüğünü belirtti. Z.Y.’nin, E.G.’ye ait cep telefonu ve olayda kullandığı silahı da denize attığını söylediği öğrenildi.

Z.Y., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Etiketler:
 
Tatilciler geri dönüyor
 
Rusya’da sinagoga saldırı: En az 15 polis öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilciler geri dönüyor
Kurban Bayramı tatilinin son gününde dönüş yolculuğu nedeniyle İstanbul-İzmir ...
Tatilciler gitti, geriye çöpleri kaldı
Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum, 9 günlük Kurban Bayramı ...
Kasapoğlu milli maçı İzmirlilerle birlikte izledi
AK Parti İzmir Milletvekili ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. ...
 
Anız yangını felaketinde ağır bilanço!
Diyarbakır ve Mardin arasında meydana gelen anız yangını felaketinde can ...
Türk-İş'ten asgari ücrete zam çağrısı
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem ...
İzmir’de kavşak nöbeti… 20 kazaya müdahale
İzmir'de, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğun olan yol ve kavşaklarda ...
 
3 gün boyunca takip etti, boğazını keserek öldürdü!
Antalya'da eski eşi Ayten Çağıran'ı (44) boğazını keserek öldüren infaz ...
İki kardeş otelde ölü bulunmuştu… Annenin ifadesi ortaya çıktı
İzmir'de otel odasında ölü bulunan Ege (14) ve Handan Uğraş'ın (12) adli ...
Gazeteciden Alaçatı çıkışı: Çin denizi plajına döndü
9 gün süren Kurban Bayramı tatilinde pek çok tatil beldesinde yoğunluklar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri