Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki köy okullarına bireysel olarak yardım yapan Şule Güloğulları, çevresinde de bu tür yardımlarda bulunmak isteyen ancak, nasıl yapacağını bilmeyen insanlar olduğunu görünce, ‘dunyayiguzellikkurtaracak2’ adıyla bir sosyal medya sayfası açtı. Şule Güloğulları, neredeyse her hafta, köy okulu öğretmenlerinin ihtiyaç olan eşyaları sayılarıyla birlikte talep etmeleri doğrultusunda, kendisine ulaşan gönüllülerden eşyaları toplayarak bu okullara ulaştırıyor. Şimdiye kadar Van, Muş, Siirt, Batman, Hakkari ve Şanlıurfa illerindeki toplamda 11 okula yardım ulaştıran Güloğulları, köy okulu öğretmenlerinden gelen çocukların mutluluk fotoğraflarını da sosyal medya hesabından yayınlayarak, gönüllülerin yaptıkları yardımın ulaştığı yerleri ve miniklerin mutluluklarını görmelerini sağlıyor. Daha çok gönüllüye ulaşıp, yardımları artırarak minik kalpleri sevindirmeye devam etmek isteyen Güloğulları, "Oraya yolladığımız hiçbir yardım boşa gitmiyor. Bizim kullanmadığımız küçücük bir kalem, yüzüne bakmadığımız bir atkı, eldiven bile orada çok faydalı olabiliyor" dedi.
DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK
Her sene kış aylarına girerken bir okula atkı, bere, eldiven tarzı kıyafetler yollayarak bireysel yardımlar yapmaya başladığını anlatan Güloğulları, "Köy okullarındaki dezavantajlı durumdaki öğrencilerin durumuna içsel olarak üzüldüğüm ve yardım etmek istediğim için başladığım bir şeydi. Sonra, çevremde sosyal sorumluluk duygusu gelişmiş, yardım yapmak isteyen fakat nereye yapacaklarını bilemedikleri için harekete geçemeyen çok fazla insan olduğunu fark ettim. Sosyal medyada ‘dunyayiguzellikkurtaracak2’ isminde bir sayfa açtım. Böylece daha geniş kitlelere ulaşmayı başardım. Köy öğretmenlerinden sayfaya yardım talepleri geliyor. İhtiyaçlarını, eksiklerini belirleyip İzmir’deki yakın çevremden, arkadaşlarımdan ve ulaşabildiğim herkesten gerekli olan eşyaları topluyorum. Dezavantajlı olan tüm okullara yardım etmeye çalışıyorum fakat genelde Doğu ve Güneydoğu illerinden talep geliyor, bu yüzden bu zamana kadar hep oralara yardım ettik. Yardımlarımız özellikle Muş-Malazgirt, Diyarbakır-Dicle, Van, Kars gibi illere ulaştı. Bir keresinde KPSS’nin olduğu bir okulun çıkışında sınavda verilen kalemleri toplayarak, toplamda 120 kalemi Batman’da bir ilkokula gönderdik" diye konuştu.
'YENİ EŞYALARA KARŞI ÖZLEMLERİ VAR'
Eşyalara kavuşan çocukların çok mutlu olduğunu gördüklerini belirten Güloğulları şunları söyledi: "Eşyalarımız köylere ulaştığında öğretmenler bize fotoğraf ve videolar yolluyor. Çünkü herkes yolladığı yardımın bir yerlere ulaştığını görmek istiyor. Fakat oradaki çocuklarda yeni olan eşyalara karşı bir özlem var. Ne zaman yeni bir eldiven, yeni bir atkı göndersek, öğretmenlerin bana yolladığı fotoğraflarda çocukları kıyafetleri koklarken görüyorum. Yeni eşyaların verdiği mutlulukla onları koklayıp içlerine çekiyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Bu yüzden elimden geldiğince yeni alınmış ürünler yollamaya özen gösteriyorum."
Yardım sürecinde yaşadıkları en büyük sorunun ulaşım sıkıntısı olduğunu söyleyen Güloğulları, "Eşya toplama konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Çorap, eldiven almaya gidiyoruz ve satış yapanlar bile ‘Bu da benden olsun’ diyebiliyor. Fakat ulaştırma konusunda kargo ücretleri çok pahalı oluyor. Küçücük bir koliyi bile Doğu Anadolu bölgesindeki herhangi bir yere 50 TL’ye ulaştırıyoruz. Bu yüzden ben eşyaları daha çok otogarlardan otobüs bagajlarında yolluyorum. Bu konuda insanların yardım edenlere karşı daha duyarlı olmalarını istiyorum" dedi. (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |