POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
30 Temmuz 2019 Salı - 19:09

Soyer Borsa'da müjde verdi: İmamoğlu ve Yavaş'la anlaştık!

İzmir Ticaret Borsası'nın meclis toplantısına katılan Soyer, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara başkanlarıyla birlikteydik ve anlaşma yaptık. Onların tüm semt pazarlarında İzmir'in üretici kooperatifleri bir pazar açacaklar. Lojistik desteği biz sağlayacağız" dedi. Soyer, İkiçeşmelik'te bulunan spotçuların kaldırılacağını söyledi. Soyer, Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm ihalelerine herhangi bir firmanın katılmaması üzerine, farklı bir yol deneyeceklerini söyledi.

Soyer Borsa da müjde verdi: İmamoğlu ve Yavaş la anlaştık!

İzmir Ticaret Borsası'nın temmuz ayı meclis toplantısına katılan Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Tarım projelerinin sorulması üzerine Tunç Soyer, gerçekleştirmek istedikleri 3 çalışmanın olduğunu belirterek, temel olarak yapılması gerekenin girdi maliyetini aşağıya çekilmesi olduğunu anlattı. Ayrıca pazarlama kabiliyetini arttırmak istediklerini de söyleyen Soyer, kırsaldan kente göçü durdurmanın önemine de değindi. Bunların, üç temel öncelikleri arasında olduğunu anlatan Soyer, "Girdi maliyetini aşağı çekerek üretimi teşvik etmek istiyoruz. Yurt dışından ithal ettiğiniz zaman vergiyi sıfırlayarak çok daha düşük fiyatla getirebiliyorsunuz ama buradaki üreticiye aynı fırsatı vermiyorsunuz. Böyle teşvikler yok. Bunu yerel yönetim olarak yapabiliriz. Yemde, gübrede yapabiliriz. Alım garantili üretim süreçleri olmalı. 2007-2019 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi 470 milyon TL'lik alım yapmış. Biz bu rakamı önümüzdeki 5 yıl için 1 milyar TL olarak hedefledik. Bu aslında iki misli gibi gözüküyor ama zamanı dikkate alırsanız 4 misli bir alım garantisi vermek demek. Her gittiğim yerde üreticiye söylüyorum; 'Ne üretirseniz satın alacağım' diyorum. Tek bir şartımız var, o da kooperatif bünyesi altında bunu yapacaksınız" dedi.

'İSTANBUL VE ANKARA PAZARLAR AÇILACAK'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yapılan anlaşmadan da bahseden Soyer, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara başkanlarıyla birlikteydik ve anlaşma yaptık. Onların tüm semt pazarlarında İzmir'in üretici kooperatifleri bir pazar açacaklar. Lojistik desteği biz sağlayacağız, buradan gitmeleri için destek sağlayacağız. Biz sadece İzmir'in değil tüm Ege'nin kooperatiflerini ayaklandırmak istiyoruz. İstanbul'da 16 milyon, Ankara'da 5 milyonluk bir pazar var. Biz İzmir olarak yetişemeyiz. Biz aracısız, ürünlerini doğrudan doğruya tüketiciyle buluşturacağız."

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki zeytinlikleri tespit edeceklerini kaydeden Soyer, "O kadar bakımsız zeytinliğimiz var ki! Bu milli servetin israfı demek. O zeytinlerin toplanması, zeytinyağı üretimi de istihdam demek. Onun pazarlanması istihdam demek ve İzmir'in marka değerlerinden birini yaratmak demek. Ben öyle hayal ediyorum. İzmir'in zeytinyağını üretmeliyiz" dedi.

EGE MAHALLESİ'NDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ege Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm ihalelerine müteahhitlerin girmediğinin hatırlatılması üzerine Soyer, şunları söyledi:

"Ege Mahallesi, İzmir'in en önce çözmesi gereken meselelerden biri. Ne onların ne bizim hak etmediğimiz, bakımsız mezbelelik bir alan. Büyükşehir Belediyesi'nin burasıyla ilgili ciddi bir çalışması olmuş. 5 bin civarında tapu sahibiyle mutabakat yapılmış. Bu son derece önemli bir gelişme. Türkiye'nin de içinde bulunduğu şartlar nedeniyle alıcı, müteahhit çıkmıyor. Biz farklı bir çalışma yapacağız. Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının kabasını İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Sonrasında tesisatı, seramiği, altyapısı ne varsa onlar için ihaleye çıkacağız. Yarısını biz yapmış olacağız. Müteahhide, 'Bu iş yürüyor girersen bitireceğiz' güvencesini vereceğiz. Biz Büyükşehir olarak başlayacağız ve gerisini ihaleyle çözeceğiz."

'KÖRFEZ'DE 3 YIL SONRA YÜZÜLEBİLECEK'

İzmir Körfezi'nin temizlenmesine yönelik çalışmaların sorulması üzerine de açıklama yapan Tunç Soyer, körfezde 3 yıl sonra denize girilebileceğini belirtti. Soyer, "Temizlemek için hiçbir şey yapmayacağız. Sadece kirletmeyeceğiz. İzmir Körfezine akan kanallar, dereler ne varsa hepsini temizleyeceğiz. Gediz dahil. Onun için Ege Belediyeler Birliği'ne girdik, ortak çalışacağız. Denizi kirletmediğiniz zaman doğa kendi temizliyor. Bilimsel çalışmalar gösteriliyor, kirletmezsek 3 yıl içinde denize gireceğiz" dedi.

İKİÇEŞMELİK'TEKİ SPOTÇULAR KALDIRILACAK

İzmir turizminin gelişmesine yönelik düşüncelerini de açıklayan Soyer, "Girin Kemeraltı'na, Havra Sokağı'na kadar devam edin, oradan Agora ve İkiçeşmelik üzerinden Kadifekale'ye çıkın. Aslında bu Saat Kulesi ile Kadifekale'nin bağlandığı yer dünyanın en güzel turistik yerlerinden biridir. O nedenle İkiçeşmelik'teki spotçuların oradan mutlaka kaldırılması lazım. Bunu yapacağız" diye konuştu.

'İZMİR TULUMUNDA BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZMALIYIZ'

İzmir Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'nin dünyanın önde gelen süt üreticilerinden biri olmasına rağmen peynircilik alanında arzu edilen noktadan çok uzakta olunduğunu, başta İzmir tulumu olmak üzere ezine peynirinden Kars gravyerine kadar tam 200'ün üzerinde peynir çeşidinin bulunduğunu belirtti.  Kestelli, "Buna karşılık, 2017 yılı rakamlarıyla 31 milyar dolar düzeyinde olan dünya peynir ticaretinden aldığımız pay 160 milyon dolar civarında. Toplam peynir ticareti içindeki payımız sadece ve sadece yüzde yarım düzeyinde. Türkiye, yılda 661 bin ton peynir üreterek bunun 160 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken; Konya büyüklüğündeki Hollanda, yılda 889 bin ton peynir üreterek 3.5 milyar dolarlık ihracat yapıyor. İtalya'nın Parma kentinde üretilen parmesan, Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilen rokfor, İsviçre'nin gravyer ve emmental peynirleri tek başlarına birer milyar doları aşan ihracat rakamlarına imza atıyor. Söz ettiğimiz nitelikli üretim, markalaşma tam olarak da budur. Bizlerin benzer bir başarı öyküsünü İzmir tulumunda yazabilmemiz lazım. Bunu başaramazsak 2008 yılında 1.54 dolar olan kilogram başına ihracat fiyatımızın, 2018'de 1,36 dolara gerilemesine engel olamayız. Bir başka anlatımla, ihraç mallarımızın niteliğini yükseltemezsek, kilogram başına değerin inip çıkmasını belirleyen tek unsur o günkü döviz kurları olmayı sürdürür. Bizler de ileri gittiğimizi zannederken yerimizde saymaya devam ederiz" dedi.

Meclis toplantısı, üyelerin çeşitli konularda yaptıkları konuşmalarla son buldu.(DHA)

 
Çeşme Belediyesi'nden örnek müdürlük!
 
İYİ Partili Çıray’dan İzmir’deki ‘akraba atamaları’ iddiaları hakkında çıkış!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aytomur Coşkunırmak 9 Ağustos 2019 Cuma 09:44

İzmir''i kalkındıracak projeleri okudum ve çok duygulandım. Üç nesildir İzmirde yaşıyorum. Ve gururluyuydum. Tunç Soyer bu projeleri uygularsa, kentimle daha da gurur duyacağım. Haydi bakalım, yolunuz açık, şansınız yaver gitsin. TEŞEKKÜRLER

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin Akdağ 8 Ağustos 2019 Perşembe 22:04

IZMIR B.Sehir Belediye Başkanı SAYIN TuncSoyer''in MECLIS toplantısında dile getirdiği üretici koperatiflleriyle işbirliği yaparak, Ege bölgesinde yetişen Sebze ,meyve ,sut ve zeytin yağı, peynircilik gibi üretici ile tüketici doğrudan bulusturma noktasındaki PAZAR desteği son derece isabetli ve doğru bir projedir. Bu aynı zamanda üretici kooperatifleri acısında heyecan vericidir. Ayrıca IZMIR Dünya Turzim hareketine büyük katkılar sağlayabilecek bir potansiyele sahip olmasına rağmen gereken destek verilmediği için bu payı alamamaktadır. Selçuk ,Efes,Meryem Ana ve Pamucak üçgenini birleştiren KANAL projesi ile Marinalar ve turizm pilot bölgesi ilan edilebilir. Golf turizmi ve kongre turizmi gibi alt yapılar yapılabilir bir potansiyelde mevcuttur.

Yorumu oyla      0      0  
Süveyda Berberoğlu 31 Temmuz 2019 Çarşamba 08:31

İzmir tulumu tuzlu olduğu için almıyoruz.İzmir’de tuzsuz Manyas tulum peyniri var çok güzel.Her markette satılmıyor.Eğer İzmir tulumuzda tuzsuz olursa alırız.

Yorumu oyla      0      0  
İrfan 30 Temmuz 2019 Salı 23:27

Sporcuların İkiçeşmelik''ten kaldırılması çok doğru ve yerinde bir karar. Spotcular çarşısı olarak bir yer belirlenerek oraya taşınmaları çok iyi olur. Ama şimdiki haliyle hem trafiğe çok zarar veriyorlar. Hem de tavırlarıyla kamu güvenliğibi tehdit ediyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Belediyesi'nden örnek müdürlük!
Çeşme Belediyesi bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kuruldu. ...
Konak’ta KHK’lıların yüzünü güldüren sözleşme
Konak Belediyesi Merbel şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No'lu ...
Sengel'den 'o iddia'ya yanıt... 'Personel' mesajı ve kar açıklaması!
CHP’li Selçuk Belediye Başkanı Şengel, kuzeni Oya Ceritoğlu’nu belediyede ...
 
Foça'da bir mavi bayrak gururu daha!
Yeni Foça Halk Plajı’nda Mavi Bayrak göndere çekildi.
Çeşme'de manifesto kasımda, Başkan'dan yatırımcılara uyarı!
Çeşme'de, belediye, gürültü kirliliğine karşı harekete geçti. Çevre müdürlüğü ...
Kent AŞ çalışanlarına rekor zam!
Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ’ye bağlı çalışanları için ...
 
Soyer Urla'nın muhtarlarını ağırladı: Yol arkadaşlığı yapacağız
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ...
Batur’dan Kemeraltı için tarihi dokunuşlar
Batur, Konak’ın eşsiz bir tarihe ve çok kültürlü bir dokuya sahip olduğuna ...
Çiğli'de ilk kent sempozyumu: Soyer ve CHP Genel Başkan Yardımcıları da katılacak
Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri