POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
1 Kasım 2023 Çarşamba - 10:03

Soyer'den 'Buca Cezaevi Alanı' mesajı: Halk kazandı, doğa kazandı!

Buca Cezaevi Alanı'nın planlanmasına ilişkin yargı sürecinde bir kritik gelişme daha yaşandı. Rezerv alan kararının iptal edilerek bakanlığın yetkisinin devre dışı kalmasının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de bu karara paralel olarak bakanlık tarafından yapılan planların iptaline karar verdi. Başkan Soyer kararın ardından ilk açıklamasında, "Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı" ifadelerini kullandı.

Soyer den  Buca Cezaevi Alanı  mesajı: Halk kazandı, doğa kazandı!

GERÇEKİZMİR - Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanı planlarına dair yargı süreci peş peşe alınan önemli kararlarla devam ediyor.  

Alanın kamusal yeşil olan olarak planlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü yargı mücadelesinde bir kritik karar daha açıklandı. İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etmişti. Bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkarken, İzmir 4.İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve çevreci avukatlar tarafından planların iptali talebiyle açılan davada kararını açıkladı. 

Rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldı. 

Kritik kararın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de ilk açıklama geldi. Başkan Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı" derken, alanın bir özgürlük evine dönüşeceğini de açıkladı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
İktidar paydaşlarının hayallerini süsleyen rant planlarının hukukun ve yaşamın gerçekleriyle örtüşmediği bir kez daha ortaya çıktı. Bizim ve meslek odalarımızın itirazı üzerine açılan davanın görüldüğü İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisinde betonlaşmanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti.

Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı.

Karanlık duvarların enkazından beton filizleri değil, Türkiye’nin en aydınlık parkı doğacak. Buca Cezaevi Özgürlük Evi olacak.



TÜM DETAYLARIYLA O PROJE 

Büyükşehir Belediyesi eski Buca Cezaevi arazisi için “Buca Özgürlük Parkı” projesi hazırladı. Proje ile şehrin merkezinde yer alan ve yıllardır boş bir şekilde bekleyen 69 bin metrekarelik alanın, birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılması hedefleniyor.
 
Çok amaçlı olarak kullanılabilecek

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Buca ve İzmir’in açık yeşil alan ihtiyacını önemli ölçüde karşılanacak. Özgürlük Parkı’nın kent ve doğa ilişkisini yeniden kurgulayan aynı zamanda kuvvetlendiren 35 Yaşayan Park Projesi’nden biri olması da hedefleniyor. Tasarlanan projede parkın, çocuk oyun alanı, spor alanları, basketbol sahası, kaykay pisti, çay bahçesi, semt pazarı, birçok çayır ve meydandan oluşan tamamen kamusal bir alan hâline getirilmesi planlanıyor. Atıl alanın değerlendirilip parka dönüştürülmesi hâlinde parkta yıl boyunca panayır ve festival, açık hava atölyeleri, mini fuar alanı, açık hava konser ve tiyatroları, kent sofrası gibi birçok etkinlik düzenlenebilecek. Ayrıca parkın olası bir afette acil toplanma alanı olarak da kullanılması amaçlanıyor.

 
Soyer yeni tarım devlerini ve Avrupa'daki tarihi görevi anlattı
 
Soyer'den 'adaylık' ve 'Kılıçdaroğlu' mesajları: Sağ olsun O da destek veriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer yeni tarım devlerini ve Avrupa'daki tarihi görevi anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Bayındır Süt Fabrikası ve 'Başka Bir ...
Bornova'da 100. yıl coşkusu tam gaz!
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “100. Yılında Cumhuriyetimiz” konulu ...
Vali Elban'dan çarpıcı tarım mesajları: Çiftçinin tanımı yok!
Ülke tarımında bir takım sorunların bulunduğunu ifade eden Elban, şunları ...
 
Başkan Koştu BM zirvesinde!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İstanbul’da düzenlenen Birleşmiş ...
Karşıyaka’da 100. yıl coşkusu Körfez’e taşındı
Karşıyaka Belediyesi, “100 Yıl. Su Sporları Yarışları” ile Cumhuriyet ...
Buca Belediyesi’nin Gediz’deki eğitim yuvası
Toplumsal fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi’nin ...
 
İzmir'in istihdam sayfası: İş ve işçi arayanlar Kariyerimiz'de buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte istihdamını artırmak için ...
Makedonya’dan Bornova’ya övgü!
Makedonya Veles Belediye Başkanı Goran Stojanoski ve Makedonya Gümrükler ...
Barış Selçuk Ödülleri’ne başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 24 yıldır düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri