POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2 ilde KUYU-7 operasyonu: 33 şüpheli yakalandı
2 ilde KUYU-7 operasyonu: 33 şüpheli yakalandı
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 19:48

Soyer’den çarpıcı mesajlar: Ne Körfez’den ne buradan kötü koku gelmiyor kardeşim!

Büyükşehir Meclisi oturumuna gündem dışı bölümde yaşanan ‘kooperatif modeli’ tartışması damga vururken, AK Parti cephesinden gelen ‘protokol’ iddialarına yanıt veren Başkan Soyer, “Ne Körfez’den ne buradan kötü koku gelmiyor kardeşim! Körfez’deki kokuyu da bitirdik, İzmir Büyükşehir Belediyesi de tertemiz, kokmuyor. Kötü koku arıyorsanız başka yerlere bakacaksınız. Burada yok!” diye konuştu. Soyer ayrıca, "Büyükşehir Belediyesi tüm engellemelere rağmen kale gibi ayakta" mesajını verdi.

Soyer’den çarpıcı mesajlar: Ne Körfez’den ne buradan kötü koku gelmiyor kardeşim!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturuma gündem dışı bölümde yaşanan ‘kooperatif modeli’ tartışması damga vururken, AK Parti cephesinden gelen ‘protokol’ iddialarına yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanın Soyer, “Ne Körfez’den ne buradan kötü koku gelmiyor kardeşim! Körfez’deki kokuyu da bitirdik, İzmir Büyükşehir Belediyesi de tertemiz, kokmuyor. Kötü koku arıyorsanız başka yerlere bakacaksınız. Burada yok!” diye konuştu. 

OTURUMDA KİM/NE MESAJ VERDİ? 



HIZAL’DAN ‘PROTOKOL’ İDDİASI 

Gündem dışı bölümde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, kentsel dönüşümde kooperatif modeliyle ilgili bir iddiayı gündeme getirdi. Söze, “Vermiş olduğumuz yetkiden sonra bir kara delik misali büyüdü. Burnuzumuza bir takım kokular geliyor dediğimizde kooperatif modelini övdünüz. Kooperatifçilikle buradaki kooperatif modeli aynı değil. ‘Aradan müteahhitleri çıkardık, kooperatif üyelerine rant sağlıyoruz’ gibi ifadeler kullandınız” diyerek başlayan AK Partili Hızal, imzalandığı gün bedeli 261 milyon olan bir taşeron protokolü gündeme getirirken, Ege Taahhüt Tedarik adıyla kurulan şirketin bu protokolden 7 gün sonra irma City Construction Yapı Sanayi Limited Şirketi ismini aldığını, kurucusunun ortağının ve yetki devri yapılan kişilerin CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile yakın ilişkisi olduğunu vurguladı. Hızal, “Bunların hepsi tesadüf diyebilirsiniz bu şirketin Ticaret Sicil’deki adresi ile Şenol Aslanoğlu’nun Ticaret Odası’nda beyan ettiği adres aynı. İşte size çok büyük bir tesadüf, o günün değeriyle 261 milyon. Hani kooperatif üyeleri buradan kar edecekti, hani işler tıkır tıkır ilerliyordu. Bu İzmir’e çok büyük bir haksızlık değil mi? İZBETON ‘Bundan haberim yok’ diyemeyecek çünkü yazısı var. ‘Bu şirketin finansal yapısının kötü olduğunu bilmiyordum’ diyemez. Bu şirket 2022 yılında kurulduğunda zarar beyan eden bu işten sonra da inanılmaz gelir elde eden bir şirket. Evet bu para üyelerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin değil. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itibarı ayaklar altına alınıyor” diye konuştu.  

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de sözleşmelerdeki fiyatlandırmalarla ilgili eleştirilerde bulunurken, “Bu işi İZBETON yüklenmeliydi” mesajını verdi. 

AYDIN: SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN İNSANLARIN EVLERİYLE OYNAMAYIN! 
AK Parti cephesinden gelen çıkışlara yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Bir meseleyi farklı şekillerde anlatmak tabi ki mümkündür, bunu bir gizem varmış gibi anlatırsınız da farklı bir algı oluşur. Benim oğlumun çok sevdiği Gizem Avcıları diye bir çizgi roman var, oradaki gibi bir gizem yaratmaya sonra da bu gizemi çözmeye çalışıyor arkadaşlar. Olgular algılarla sınandıklarında gerçekler ortaya çıkar. Ortada bir kamu kurumu var, İzmir Büyükşehir Belediyesi... Bir de özel hukuk tüzel kişisi İZBETON var, bir de tamamen Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi bir kooperatif var. Dolayısıyla bir karma sözleşmeden söz ettiğimiz için kavramlarla oynamak mümkün. İZBETON sermayesi kamuya ait bir özel hukuk tüzel kişisidir. Bakanlık soruşturma açtı diyorlar. Biz buna alışığız. CHP’li belediyeler 7 gün 24 saat soruşturma altındalar. Bundan şikayetçi de değiliz sadece adalet istiyoruz. 3 farklı hukuki statüye tabi kurumun aralarında yaptıkları iş ve işlemleri Çevre Şehircilik İl Müdürüyle yapmayalım dedik. O bunu yapamaz. Burada tartıştığımız şey neymiş. Bir şirket isim değiştirmiş sonra paylarını devretmiş. Yine algılar olgular meselesiyle ilgili bir sorunla karşı karşıyayız. ‘CHP İzmir İl Başkanı şöyle yaptı’ diyorlar. Ama Sayın Aslanoğlu bu işlemleri yaparken CHP İl Başkanı değildi, biliyorlar ama ısrarla bu vurguyu yapıyorlar ki Sayın Başkan bu göreve atandıktan sonra bu kooperatiflerle ilgili hukuki ve fiili tüm ilişkisini kesti. Bunu da biliyorlar. Karma nitelikteki bir sözleşmenin tartışmasını hukuki zeminde değil siyasi zeminde yapmak istiyorlar. Sayın Boztepe ‘eskalasyon’ diyor. Niye var? Yüksek enflasyon. Peki sebebi kim? Herhalde İZBETON değil. ‘Çok büyük fiyat farkı var, çok büyük karlar var’ diyorlar. Ne kadar? Bilmiyoruz. 261 milyonluk bir maliyet hesabından bahsediyorlar, hepsi mi kar? Tartıştığımız konunun ne olduğunu bilelim. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm performasını yetersiz bulan arkadaşlar bu performansın arttığını ve somut olarak üretimin sürdüğünü görünce her türlü engelleme yöntemini kullanıyorlar. Sırf İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimini kazanmak için insanların evleriyle, konutlarıyla oynamayın! İnsanları cezalandırmayın, buna hakkınız yok. Sözün özü şu anlaşılıyor ki arkadaşların söyledikleri şey bu şirketin hissesini devretmesiymiş, eskalasyonla ilgili fiyat farkı yüksekmiş. Bu tartışamayı kooperatif üyeleri kooperatif yönetimiyle yaparlar. 

SOYER: BUNA HAKKIMIZ YOK! 
Tartışmada son sözü alan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehri Belediyesi’nin itibari ayaklar altına alınıyor diye birşey yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi onuruyla gururuyla bu projenin arkasındadır ve bu proje Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Kooperatifçilik denilen bir modeli ilk defa kentsel dönüşüm alanında uyguluyoruz. Sadece tarımda uygulamıyoruz, ulaşımda, kentsel dönüşümde uyguluyoruz. Neden? Çünkü bu memleketin ürettiği refahı, bereketi halka yaymak istiyoruz. İzmir’de kurulan kooperatiflerin üyeleri kentin çok saygın insanları... 200’ün üzerinde üyesi var ve bu imalata başladılar. Tabi ki taşeron kullanıyorlar. Bundan daha doğal birşey olamaz. Mesele şu biz onların itibarını ayaklar altına alıyoruz. Buna hakkımız yok. Bir sonraki oturuma onları davet edeceğim. Bir sunum yapsınlar bize, ne yaptılar hepimiz görelim. Gelirler gelmezler onların takdiridir. İzmir’in bu saygın iş insanlarının itibarıyla oynama hakkımız yok” diye konuştu. 

”KÖTÜ KOKU YOK, ARIYORSANIZ BAŞKA YERLERE BAKACAKSINIZ” 
AK Partili Hızal’ın ‘Burnumuza kötü kokular gelmişti’ çıkışına da yanıt veren Başkan Soyer, “Bizim yaptığımız iş aslında birşeylerin üstünü örtmüyo, tam tersine olabildiğince şeffaf, herhangi bir iş kolunda karşılaşılmayacak kadar şeffaf. Ne Körfez’den ne buradan kötü koku gelmiyor kardeşim! Körfez’deki kokuyu da bitirdik, İzmir Büyükşehir Belediyesi de tertemiz, kokmuyor. Kötü koku arıyorsanız başka yerlere bakacaksınız. Burada yok! Ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ne İzmir’in Körfezi’nde kötü koku yok, tertemiz kokuyor, İmbat kokuyor” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR KALE GİBİ AYAKTA! 
Soyer sözlerini şöyle tamamladı: Kentsel konusunda tüm İzmirlilerin içi rahat olsun. Çünkü bu kurduğumuz modelin teminatı yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Az önce bahsedildi bir yerdeki imalatta bizim tespit ettiğimiz hata nedeniyle kırımını yaptıran yine biziz. Kendi yaptığımız işi beğenmediğimiz için, kuşku duyduğumuz için yıktırtan biziz. Hiç kimsenin endişesi olmasın, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlinin haklarını koruma konusunda kale gibi ayaktadır. İzmir halkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş yapamaz hale gelmesi için didinenleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iş yaptırmamak için ayak oyunu yapanları asla affetmeyecek. Belki meclis üyesi arkadaşlarım hala verilmeyen çöp alanları hakkında, satılmak istenen Alsancak Limanı, verilmeyen mezarlık yerleriyle ilgili konuşmak isterler. Bir sonraki oturumda gündem dışı bölümde sizlerden söz almanızı bekliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm engellemelere rağmen kale gibi ayakta durmaya devam ediyor, en yüksek seviyede hizmet üretmeye devam ediyor. Ve görüceksiniz İzmir halkı neyi affedip neyi affetmeyeceğini çok iyi ayırt edecek. 

 
TOKİ'den dev satış: İzmir'den 37 arsa da listede!
 
Dang humması salgını kontrolden çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 15 Ağustos 2023 Salı 12:37

1 ay önce Halkapınar aktarma istasyonundan gıda çarşısına yürürken çok kötü bir koku vardı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te konser bütçesi eğitime desteğe harcanacak!
Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin kurtuluşunun ...
Milli takım oyuncularından Soyer’e kupa sözü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11-19 Ağustos tarihlerinde ...
Başkan Engin göreve alkışlarla döndü!
Bir süre önce ani bir rahatsızlık geçiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali ...
 
Biz İzmir ve İzmir Art için halk oylaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21. Altın Örümcek Ödülleri’nde En İyi Web ...
Çiğli'de yaz konserlerinde sahne yerel sanatçıların
Çiğli Belediyesi, 16 Ağustos - 4 Ekim tarihleri arasında Çiğli’nin yerel ...
Bornova'da aşure etkinliği buluşması
Bornova Belediyesi aşure geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Muharrem ...
 
Seferihisar’da Deniz Bayramı coşkusu
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel “Akarca Deniz ...
Şehidin Adı Menderes’te yaşayacak
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan’ın talimatı ile Şehit Mustafa ...
İZSU'dan 'mavi su' iddiasına yanıt: Algı çalışması!
İZSU'dan mavi su iddiasına yönelik yapılan açıklamada, "İsim ve adres ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri