POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
12 Eylül 2024 Perşembe - 12:15

Şuhut’tan Buca’ya hiç sönmeyen zafer ruhu

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden gelen gençlerle Kurtuluş Savaşı’nın ve İzmir'in kurtuluşunun simge noktası olan Belkahve’de buluştu. Gençlerle birlikte Atatürk Anıtı’na çiçek bırakan Başkan Duman, “Atalarımızın bize emanet ettiği değerlere sonsuza kadar sahip çıkacak ve yaşatacağız” dedi.

Şuhut’tan Buca’ya hiç sönmeyen zafer ruhu

Büyük Zafer’in 102. yılında Bucalı gençlerle birlikte Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden Kocatepe’ye gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü’ne katılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu kez Şuhutlu gençleri ağırladı. Başkan Görkem Duman, gençleri İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün Atatürk’ün İzmir’i seyrettiği Belkahve’de karşıladı. Burada, Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen çiçek sunumunun ardından Belkahve Ata Anı Evi ziyaret edildi. Başkan Duman ve gençler, Kurtuluş Savaşı’na ait eşyaları ve Atatürk’le ilgili kitaplardan oluşan özel kütüphaneyi inceledi.

ŞEKERLİ KAHVE İÇTİLER

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin de katıldığı etkinlikte, İzmir’de yaşanan zafer sonrası Atatürk’ün içtiği şekerli kahve anısına konuklarla beraber şekerli kahve içildi. Etkinlikte konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şunları söyledi:

“Bugün, Millî Mücadelemizin zaferle sonuçlandığı, 102 yıl önce burada Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’i selamladığı yerdeyiz. Geçtiğimiz 26 Ağustos’ta genç arkadaşlarımızla birlikte Şuhut’ta Zafer Yolu’nda yürüdük. Mustafa Kemal Atatürk,  Cumhuriyet’i kimselere emanet etmedi. Bir askere emanet edebilirdi, bir bürokrata emanet edebilirdi. Gençliğe emanet etti. Bizler de genç kardeşlerimizle hep birlikte orada, Zafer Yolu’nda, bu kutlu anlamlı fikri yürüyerek anmaya ve yâd etmeye çalıştık.

Biz İzmirliler olarak Cumhuriyetimize, devrimlerine ve vatanımıza daima büyük bir sevgi ve gönül bağı ile bağlıyız. Bir kez daha büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm mücadele arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Atalarımızın bize emanet ettiği değerlere sonsuza kadar sahip çıkacak ve yaşatacağız. Kurtuluş Savaşı'nın son safhasının ilk adımlarını hep birlikte Şuhut'tan atmıştık. Her adımda, ülkemizin ne büyük fedakârlıklarla, azimle ve cesaretle kurulduğunu her zaman hatırladık. Bugün, Kurtuluş Savaşı'nın zaferden önceki son durağı olan bu önemli yerdeyiz. Mustafa Kemal Paşa'nın buraya geldiğinde ayaklarının altında uzanan İzmir'i ilk gördüğü yer olan Belkahve'deyiz. Atamız her zaman bu şehre farklı bir gönül gözüyle, sevgiyle bakmıştır. Tam bu noktada, 9 Eylül'den bir gün önce ‘Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum’ sözlerini sarf etmiştir”.

BUCA’DA İSTİKLAL YOLU OLUŞTURDULAR

Daha sonra, Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde misafir edilen gençler, Buca’nın tarihi sokaklarıyla ünlü Dumlupınar Mahallesi’ni gezdi. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı da ziyaret eden Şuhutlu gençler, Şirinyer Atapark’ta ağaç dikimi gerçekleştirdi. Gençler, diktikleri ağaçlara verdikleri “Buca Cumhuriyet Çınarı”, “Anıtkaya”, “Dinar” gibi anlamlı isimlerle İstiklal Yolu oluşturdu.

 
Kaf-Kaf devleri yendi, kupayı aldı
 
Başkan Mutlu’dan örnek işçilere plaket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de can dostlar için hummalı çalışma
Can dostları yaşatmaktan yana olan Narlıdere Belediyesi, Veteriner İşleri ...
Rafetpaşa Mahallesi’ne yeni yol
Bornova Belediyesi, Rafetpaşa Mahallesi’nde bulunan 5066 Sokak’ın yaklaşık ...
EFEST 2024’ten farkındalık mesajları
Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 54. Kültür Sanat ve Yaşam ...
 
İzmir bir Danışma Noktası daha kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ulaşmak amacıyla köprü olarak ...
Öğrencilere Dijital İzmirim Kart kolaylığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversiteli gençler için “Dijital İzmirim ...
Yangında bisikletleri yanmıştı... Yüzleri güldüren sürpriz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı yangını sonrasında yangından ...
 
Büyükşehir'den taşkınlara karşı 400 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışların taşkınlara ...
Tugay’dan AK Parti'ye 'körfez' tepkisi: Bu yalanı atanlar utanmalı ve düzeltmeli
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı AK Partili milletvekilleri ...
Büyükşehir’den Aliağa planları ile ilgili yeni karar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Eylül ayının ilk toplantısında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri