POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
5 Ekim 2022 Çarşamba - 16:00

Sürekli'den Büyükşehir'e koku çıkışı: İşte kaynağı burası!

AK Parti İl Başkanı Sürekli ve beraberindeki heyet İzmir’in koku sorununa dikkat çekmek için Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’deki arıtma tesisinde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Açıklama öncesi tesisin güvenlik görevlileri ile partililer arasında arbede yaşanırken olayların yatışması sonrası açıklamalarda bulunan Sürekli İzmir’deki kötü kokunun kaynağının Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi olduğunu söylerken kentteki koku sorunun en az 10 sene devam edeceğini iddia etti.

Sürekli den Büyükşehir e koku çıkışı: İşte kaynağı burası!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grupbaşkanvekili Özgür Hızal ve parti yöneticilerinden oluşan heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Kaklıç’ta bulunan atıksu arıtma tesisinde bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklama öncesi tesisin kapısında arbede yaşanırken gerilimin ardından AK Parti heyeti içeri girerek basın açıklamasını gerçekleştirdi.

AÇIKLAMA ÖNCESİ ARBEDE YAŞANDI! İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

AK Parti İl Başkanı Sürekli İzmir’deki kötü kokunun kaynağının Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi olduğunu söylerken, ‘’ İzmir’in koku sorunu ne kadar devam edecek? Bakmayın siz Tunç Soyer’in gerçek dışı beyanlarına. En az 10 sene devam eder’’ ifadelerini kullandı.

YÜZ YILIN KOKU SORUNU CHP DÖNEMİNDE!

AK Parti İl Başkanı Sürekli sözlerine şöyle başladı, ‘’Konumuz önemli zaten telaşları bundan. Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye seslenişinde 2023 vizyonumuzu Türkiye’nin yüz yılı mottosu ile açıkladı. AK Parti Türkiye’nin yüz yılı diyor. Onlar yüz yılın en büyük ve kötü koku sorununu bu dönemde yaşattılar. Yüz yılın koku sorunu İzmir’de yaşandı bu dönemde. CHP döneminde, Tunç Soyer döneminde yüz yılın koku sorununu yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Bunlar iyi günlerimiz, telaşları bundan kaynaklanıyor.’’

İÇ KÖRFEZ’DE YÜZÜLEMEYECEĞİ TARTIŞMASIZ KABUL EDİLMİŞTİR!

Sürekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Körfez’de yüzme hedefini eleştiren Sürekli, ‘’Herkes gidiyor Ay’a. AK Parti Hükümeti Türkiye’yi Ay’a götürüyor. Bunlar İzmir’de bizi yaya bırakıyor. Evet koku sorununa biz 4 yıldır dikkat çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu 10-15 senedir vurguluyor. CHP belediyeciliği demek çöp, çamur, çukur! Dolayısıyla sonuçta da koku. Çamur konusunun en önemli olduğu alan bulunduğumuz alan. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday olduğunda dedi ki, ‘’3 sene sonra Körfez’de yüzeceğim’’ konu orada başladı, kendi başlattı incelemeden, çünkü yalan söylemeye alışmışlar. Boş vaatlere alışmışlar. Sonuçta seçildiler 3 buçuk yıl oldu. Yüzmeyi artık bir kenara bıraktık mı? Kendisi de bıraktı. İlk önce bir deneme yaptı. Dış Körfez’de bir algı operasyonu. Bunu bizler çürüttük. Oranın dış Körfez olduğunu oranın kirlilikle ilgili olmadığını söyledik. İç Körfez’de yüzülmeyeceği bu vaadin boş olduğu tartışmasız kabul edilmiştir, burayı geçiyorum. İzmir’de koku sorunu geçtiğimiz yıllarda da vardı ancak bu sene evlerimizde oturamadık. Sokaklar yürünemez hale geldi. Özellikle Çiğli’de Mavişehir’de, Güzelyalı’da… Bu sorun kısa vadede çözülmez, orta vadede çözülmez, uzun vadede çözülür. Ne için CHP belediyeciliği bunu çözemez. Teşhis, tespit ve tedavi yanlış. Koku sorunu yok dediler. Meclis üyemiz burnuna mandal taktı çıktı, alay ettiler. Koku sorununu bu yıl hepsi kabul etti. Onlara göre nedeni Gediz Nehri’nin Körfez’i kirletmesiydi. Yanlıştı, yalandı, algı operasyonuydu. Kütahya’ya gitti Gediz’in doğduğu yere, algı operasyonları yaptı. Kendince bir film çekti ve vizyona soktu. Gediz Körfez’i kirletmiyordu çünkü dış Körfez’e akıyordu’’ ifadelerini kullandı.

KOKUNUN KAYNAĞI BURASI!

Sürekli konuşmasının devamında Büyük Kanal projesinde ihalesi yapılmayan 4 faz üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi ve Körfez’in kirlilik sebeplerinin yeniden altını çizdi.

Sürekli, ‘’Dedik ki Körfez’in kirlilik sebepleri 3 tane… Bir; dereler. Islahla ilgili çalışmalar külliyen yanlıştır, bu yanlıştan dönün dedik. İki, yağmur suyu ile kanalizasyon aynı hattan gidiyor derhal ayrıştırın. 5 bin kilometre yağmur suyu hattı yapılması lazım dedik, 642 km yapmışlardı. 750, 800’lere gelmişlerdir şimdi. Yüzde 15’lerde. 5 bin kilometre yapılması gerekirken 750, 800 kilometre yine kaldılar yaya. Esas Körfez’in ana kirleticisi işte burada bizi sokmak istemedikleri provakasyon yaptıkları, asker gibi güvenlik görevlilerini dizdikleri yerden kaynaklanıyor. İzmir’in ana kirlilik sebebi Büyük Kanal projesinin çalışmamasıdır. Bu proje 4 fazda planlanmıştır. 3 faz yapılmıştır. İdeali 4,5 faz olması lazım ama Büyük Kanal İzmir’de 3 fazdan ibarettir. 10 yıldır 4. fazın ihalesini yapamadılar. En son ihalesini 24 Ağustos’ta iptal ettiler. 4 faz olmadan bu proje çökmüştür, fiilen yoktur. Şimdi 4. Faz olmayınca diğer yenilemeler de yapılmadığı için şu anda Büyük Kanal projesi çökmüştür. Yüzde 30 verim ile çalışmaktadır. İzmir’in bütün artıkları toplanıyor buraya geliyor. Kanalizasyon artıkları Çiğli’de toplanıyor yüzde 30’u arıtılıyor, yüzde 70’i nerede? İşte burada bizi sokmadıkları buranın önünde kanalizasyon artıkları duruyor, yüzde 70’i orada arkadaşlar. Büyük Kanal’da arıtılamayan artıklar tesisin önünde biriktiriliyor. İşte koku burada. Geçen sene denizden yaklaştık, kokudan durulmuyordu. İşte burası İzmir’in koku kaynağı’’ dedi.

EN AZ 10 SENE DEVAM EDER!

Sürekli sözlerini sonlandırırken İzmir’deki koku sorunun en az 10 sene daha devam edeceğini söylerken, ‘Ancak AK Parti belediyeciliği İzmir’i koku sorunundan kurtarabilir’’ dedi.

Sürekli, ‘’Çalışan 3 fazdan yapılan arıtma sonucu çıkan çamurlar ne oluyor? Normalde kurutma tesisinde kurutulması lazım. Çıkan çamurlar burada kurutulmalı. Yüzde 30 kapasite ile çalışan 3 faz. Çamur kurutma tesisi olmadığı için bu çamurlar da denizin önünde bir alan bulmuşlar, çamurları döküyorlar üzerine de kireç örtüyorlar. Yıllık 20 milyon lira kireç maliyet ile karşı karşıya kalıyorlar. Ne yapacağız bu çamuru? Muradiye’ye götürüyorlar. 50 milyon lira da nakliye yükü çıkıyor bütçeye. Evet sonuçta burada arıtılmayan yüzde 70 kanalizasyon artığı alanda depolanmış ve İzmir kokuyor. İşte kokunun kaynağı burada. 4. Faz ihalesini neden yapmıyorsunuz 10 senedir? İzmir’in koku sorunu ne kadar devam edecek? Bakmayın siz Tunç Soyer’in gerçek dışı beyanlarına. En az 10 sene devam eder. Bu şekilde devam ederse en az 10 sene. Ancak AK Parti belediyeciliği İzmir’i koku sorunundan kurtarabilir. Bugüne kadar böyle gelmiş. Bundan sonraki hedefimiz Harmandalı oraya da gideceğiz. İsterseniz çevik kuvvet çağırın’’ dedi.

 
İşçi, tüccar, sanayici ve esnaf İktisat Kongresi için masada: Siyasal iklimi sizler belirleyeceksiniz!
 
Bornova Kültür Adası Projesi başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekillerden arıtma tesisindeki gerginlik sonrası AK Parti'ye tepki seli!
İzmir’de siyasetin gündemi AK Parti İzmir heyetinin Büyükşehir Belediyesi’ne ...
CHP'li Yücel'den 'arıtma tesisi' gerginliği sonrası ilk açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’deki atıksu arıtma tesisinde basın ...
Bayır'dan Bakan Muş'a: İthalat ne durumda?
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un eylül ...
 
Hızal'dan Büyükşehir'e: Yapılan kamu alanında zorbalık!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nın ...
Erdoğan: Başörtüsünü Anayasa ile çözelim!
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Meclis'e ...
Büyükşehir'in arıtma tesisinde arbede!
AK Parti İl Başkanı Sürekli ve beraberindeki yöneticilerin, Büyükşehir ...
 
Özkan'dan Meclis'te dezenformasyon yasası çıkışı!
CHP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, ...
Ve CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu!
CHP'nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
CHP Konak'tan Lider'e destek deklarasyonu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Meclis Grubu imza attığı bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri