POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'den mahkemenin kararına tepki
Kayseri'de çocuğa istismarda bulunan şahıs tutuklandı
Kayseri'de çocuğa istismarda bulunan şahıs tutuklandı
'Ömer Çelik ünlü spikerle evleniyor' iddiası
'Ömer Çelik ünlü spikerle evleniyor' iddiası
Fenerbahçe'den 347 milyonluk anlaşma!
Fenerbahçe'den 347 milyonluk anlaşma!
25 Haziran 2024 Salı - 22:09

TİS krizinde flaş gelişme: CHP Genel Merkezi duruma el koydu!

İzmir'de Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde memurların toplu iş sözleşmeleriyle ilgili süreç sancılı ilerlerken, CHP Genel Merkezi duruma el koydu. TÜM YEREL SEN'den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Özel'in talimatı ile Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer ve Malatya Milletvekili Ağbaba İzmir’deki TİS görüşmeleriyle ilgili görevlendirildi. İkili 3 Temmuz'da İzmir'e gelecek ve belediye başkanları ile sendika temsilcilerinin katılacağı görüşmelerde yer alacak.

TİS krizinde flaş gelişme: CHP Genel Merkezi duruma el koydu!

GERÇEKİZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine daha önce 2 gün iş bırakan memurlar, eylemlerini sürdürüyor.

Talepleri kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, yarın (Salı) tüm sendikaların öğleden sonra yarım günlük iş bırakma kararı aldığını dile getirmişti.

Öte yandan flaş bir gelişme yaşandı. TÜM-YEREL-SEN yöneticilerinden oluşan heyet Ankara'ya gitti. CHP grup toplantısına katılan sendika temsilcileri daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan yazılı açıklamada,  CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı ile CHP STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Gamze Taşçıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba İzmir’de yaşanan Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili görevlendirildi. İkili 3 Temmuz'da İzmir'e gelecek ve belediye başkanları ile sendika temsilcilerinin katılacağı görüşmelerde yer alacak.

Yapılan açıklamada, "26 Haziran Çarşamba günü 2024 tarihinde İzmir genelinde yapılacak olan İş Bırakma ve Basın Açıklaması kararı iptal edilmiştir" denildi.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

"TÜM YEREL SEN OLARAK MÜCADELE VE GÖRÜŞME ÜZERİNE ODAKLI SENDİKACILIK ANLAYIŞIMIZIN GEREĞİ OLARAK İPTAL EDİLEN ANKARA TOPLANTIMIZIN ISRARLA PEŞİNDEN KOŞTUK VE GÜZEL BİR BAŞLANGICIN KARARINI ALDIRDIK.

24 Haziran 2024 günü İzmir Büyükşehir Belediyesi eylemi sonrasında çıktığımız Ankara yolunda iken daha önce bizlere verilen randevunun iptal edildiğini öğrendik.

TÜM YEREL SEN İZMİR 1, 2 ve 3 Nolu Şube Başkanları ile yöneticileri yolda bir mola vererek durum değerlendirmesi yaptık.

Bizlere güvenen ve her zaman desteklerini esirgemeyen İzmir Belediyeleri kamu emekçileri için vazgeçmemeye ve Ankara’ya devam etme kararı aldık.

Bugün 25 Haziran 2024 saat 10:00 itibariyle sendikamız TÜM YEREL SEN Genel Merkezinde Genel Başkanımız Mücahit DEDE, Genel Sekreterimiz Savaş ÇERKEZ, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Devrim Onur ERDAĞ, Genel Hukuk Sekreterimiz Volkan ÖZDEMİR, Genel Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreterimiz Müsamettin TOPUZOĞLU, Genel Denetleme Kurulu Üyesi Ergül GÜLMEZ ile İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet KOLLAR, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Murat BEKAR, İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Ufuk CENGİZLER, 1 Nolu Şube İdari Sekreteri Burak Rasim KAÇMAZ, 2 Nolu Şube İdari Sekreteri Mehmet Ali EKŞİ, 3 Nolu Şube İdari Sekreteri Veyis KARAASLAN ve 3 Nolu Şube Mali Sekreteri Fatih SABUN’un katılımıyla toplantı yapılarak görüşeceğimiz CHP Milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL’e verilecek bilgilendirme dosyalarını hazırlayarak görüşmeler için TBMM’ne geçtik.

CHP grup toplantısına katılarak sonrasında Genel Başkan Yardımcısı Ali Mahir BAŞARIR, Ordu Milletvekili Seyit TORUN, İzmir Milletvekili Rıfat NALBANTOĞLU, İzmir Milletvekili Mahir POLAT, CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Deniz YÜCEL ve CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL ile İzmir’de hem Büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyelerinde yaşanan Toplu İş Sözleşmesi krizi ve kararlılıkla devam eden eylemler hakkında bilgi alışverişinde bulunmuştur.

CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL’in talimatı ile yapılan görüşmeye CHP STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Gamze TAŞCIER’de katılmış ve Genel Başkan Özgür ÖZEL’in talimatı ile CHP STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Gamze TAŞCIER ve Malatya Milletvekili Veli AĞBABA İzmir’de yaşanan Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL tarafından görevlendirilmiş ve 03 Temmuz 2024 tarihinde Belediye Başkanları ile Sendika Temsilcilerinin katılacağı görüşmeler için İzmir’e gitmeleri konusunda yetkilendirilmiştir. 

Tüm bu gelişmeler sonucunda Sendikamız TÜM YEREL SEN Genel Merkezi tarafından 26 Haziran 2024 tarihinde İzmir Genelinde yapılacak olan İş Bırakma ve Basın Açıklaması kararı iptal edilmiştir.
Tüm İzmir Belediye Kamu Emekçilerine ve İzmir Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

TÜM YEREL SEN GENEL MERKEZ YÖNETİMİ VE İZMİR ŞUBELERİ"
 

 
Erdoğan ve Bahçeli yarın bir araya gelecek
 
İzmir sularında bitmeyen dram!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'deki işten çıkarma krizi tatlıya bağlandı: Tüm işçiler geri dönecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cemil Tugay’ın seçilerek göreve başlamasının ...
Konak’ta kadına şiddete ‘dur’ dendi
Kadın cinayetlerine ‘dur’ demek için Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı ...
Tugay: İzmirliler bizden temel belediyecilik hizmeti bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Menderes Belediye Başkanı ...
 
Çeşme’de satranç turnuvası heyecanı
Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile 23-30 Haziran ...
Torbalı'da hobi bahçelerine taviz yok!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in talimatı ile denetimlerini sıklaştıran ...
Karşıyaka’nın gurur günü bayram coşkusuyla kutlandı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka Spor Kulübü armasına ...
 
Belediyeden mesaiye 'sıcak hava' ayarı!
Ödemiş Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle Park ve Bahçeler ...
Güzelbahçe'de 'sağlıklı' protokol!
Güzelbahçe Belediyesi ve Özel Atagöz Tıp Merkezi arasında sağlık protokolü ...
Eşki sözünü tuttu: Bornova’da yarı zamanlı kadro dönemi bitti!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yarı zamanlı öğretmenlere verdiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri