POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
9 Ocak 2024 Salı - 13:56

TİS süreci krizle başladı... Sendikadan Büyükşehir'e 'masadan kalkma' tepkisi!

Büyükşehir'de çalışan ve Tüm Bel-Sen'de örgütlü 6 bin 114 işçiyi ilgilendiren ve 2024 yılı ilk 3 ayını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri krizle başladı. Sendika yazılı bir açıklama yaparak Büyükşehir'in ilk görüşmeden masadan kalkmasına tepki gösterdi.

TİS süreci krizle başladı... Sendikadan Büyükşehir e  masadan kalkma  tepkisi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ESHOT ve İZSU'da çalışan ve Tüm Bel-Sen'de örgütlü 6 bin 114 işçiyi ilgilendiren ve 2024 yılı ilk 3 ayını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri krizle başladı. 

Toplu sözleşme trafiğinde ilk görüşmenin yapıldığı gün yazılı bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Yürütme Kurulu oturuma uzanan süreç detaylandırılırken, Büyükşehir'in masadan kalktığı ifade etti ve "İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda emekçilerin gözünün kulağının toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu bir dönemde toplu sözleşme masasının terk edilmesi ve emekçilerin taleplerinin görmezden gelinmesi tarafımızca kabul edilemez" mesajını verdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
?Tüm Bel-Sen İzmir 1 No.lu Şube olarak mevcut belediye başkanlarının görev süresi nedeniyle 2024 yılı ilk 3 ayını kapsayan ve 6114 emekçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin iş yerlerinden gelen dört bini aşan talep ile toplu sözleşme komisyonumuzca hazırlanan taslağımızı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İdaresine 12.12.2023 tarihinde teslim ettik.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İdaresi tarafından 3 aylık dönem için 2023 yılı toplu sözleşmesinin aynı koşullarla devam etmesi yönünde bir görüş olduğunun tarafımıza bildirilmesi üzerine 28.12.2023 tarihinde Sn. Tunç Soyer ile yaptığımız görüşmede kazanımı olmayan bir toplu sözleşmenin imzalanmasının mümkün olmadığı sendikamızca ifade edilmiş ve tarafımıza görüşmelerin ivedilikle başlayacağı taahhüt edilmiştir.

09.01.2024 tarihinde saat 9:30’ta toplu sözleşmenin ilk görüşmesi için sendikamız ve işveren heyetinin hazır bulunduğu toplantıda toplu sözleşme sürecine ilişkin görüşümüz şube başkanımız tarafından ifade edildikten sonra; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Barış Karcı tarafından 3 aylık dönem için sözleşmenin aynı şekilde imzalanması görüşü tekraren ifade edilerek görüşme heyetindeki bir arkadaşımızın gülümsemesi gibi sudan bir sebep ile toplu sözleşme masası terk edilmiştir.

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda emekçilerin gözünün kulağının toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu bir dönemde toplu sözleşme masasının terk edilmesi ve emekçilerin taleplerinin görmezden gelinmesi tarafımızca kabul edilemez.

Gelinen noktada; emekçilerin iradesinin esas alınacağı toplu sözleşme masasının ivedilikle kurulması ve toplu sözleşme masası kurularak taleplerimizin karşılanmasına kadar geçecek süre içerisinde her türlü demokratik hakkımızı kullanacağımızı; pandemi dönemini de kapsayan 3 yılı aşkın bir süredir belediye hizmet binası dahi olmadan tüm zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam eden belediye emekçileri başta olmak üzere tüm demokratik kamuoyuna ilan ediyoruz.

TÜM BEL-SEN İZMİR 1 NO.LU ŞUBE YÜRÜTME KURULU

 
Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sokak hayvanları hastanesi İzmir’de açılıyor
 
İmamoğlu'ndan sert mesajlar ve 'Kurum' sorusuna yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Serbest Bölgesi'nde firma başına ülke ortalamasını 7 katı ihracat!
Türkiye genelinde 2023 yılında 120 bin ihracatçı firma aracılığıyla toplamda ...
ABD'de Halkbank'a açılan davada kritik gelişme!
Halkbank, ABD'de açılan Owens davasının nihai olarak düştüğünü açıkladı.
Emekliye ek zamda EYT kaygısı!
Ekonomi yönetimi, memur emeklisiyle işçi ve Bağ-Kur emeklisi arasındaki ...
 
Togg'dan paylaşım: Yeni sedandan ilk görüntü
ABD'de düzenlenecek CES 2024 fuarına katılmaya hazırlanan Togg, ilk kez ...
Kurs arkadaşları patronları oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’ndan eğitim alan kursiyerler ...
Boeing 737 MAX 9 kararı: 5 uçak yere indirildi!
Türk Hava Yolları (THY), filosundaki 5 "Boeing 737 MAX 9" tipi uçağını seferden çektiğini duyurdu.
 
SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam gündemde!
Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, ...
İESOB Başkanı Ata'dan emekli maaşı çağrısı!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, ...
''Bu yıl 55 milyar dolar turizm gelirine ulaşmış olacağız''
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve beraberindeki heyet, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri